Nadciągają Hordy Chaosu :)
Moderator: JarekK
Rozdzielenie byłoby zupełnie dziwacznym posunięciem - chaos od zawsze był mieszany (poza okresem demonów z annuala). Nie wiem naprawdę co chcą dzięki temu osiągnąć. Musieliby wymyślić sporo jednostek do mortali, żeby dało się nimi grać bez bestii i demonów...
Byle tylko warriorzy potanieli, bo mam ich baaaardzo dużo, a gram tylko z rzadka towarzysko nimi...
Byle tylko warriorzy potanieli, bo mam ich baaaardzo dużo, a gram tylko z rzadka towarzysko nimi...
Ech rozłam ;(
No to sobie pograłem generałem demonem. Szkoda, wielka szkoda. To było piękne w chaosie - brak uporządkowania. Owszem, wiele jednostek niegrywalnych, ale niech to szlag, jaki wybór. ;(
No ale z dobrych wieści, oznacza to na pewno jakieś bestie nowe dla mortali, pewnie helka i najważniejsze większy nacisk na marauderów (dwa rodzaje rydwanów fajnie jakby były).
Jak to będzie z lorami magii? Oddzielne dla mortali i demonów? Co z bestiami? Żadnych armii nie będzie można łączyć?
No to sobie pograłem generałem demonem. Szkoda, wielka szkoda. To było piękne w chaosie - brak uporządkowania. Owszem, wiele jednostek niegrywalnych, ale niech to szlag, jaki wybór. ;(
No ale z dobrych wieści, oznacza to na pewno jakieś bestie nowe dla mortali, pewnie helka i najważniejsze większy nacisk na marauderów (dwa rodzaje rydwanów fajnie jakby były).
Jak to będzie z lorami magii? Oddzielne dla mortali i demonów? Co z bestiami? Żadnych armii nie będzie można łączyć?
chyba nie zrobia jednej ksiegi bo:
- bylaby ksiega wielkosci Imperial Armour III
- kosztowalaby zawrotna sume ok 400pln
- to slaby punkt promocyjny
- malo prawdopodobne aby az tyle pracy wykonali w ciagu jedengo czasu
- bylaby ksiega wielkosci Imperial Armour III
- kosztowalaby zawrotna sume ok 400pln
- to slaby punkt promocyjny
- malo prawdopodobne aby az tyle pracy wykonali w ciagu jedengo czasu
IA III tyle kosztuje, skoro mialaby byc o ksiega zblizonej wartosci taka wlasnie miala by cene
ma byc turbo zia korna herald z KB na 4+ na wszystko (czolgi mniam mniam??)
piechota m5
kretozordy kornikowe KB (i chyba faktycznie traca frenzy ale szrzowac ponoc musza)
unfortunelly nie ma rydwanow ponoc
inne piechoty bodajze bez zmian
sa bestie nurglowe i jeszczce jakies tam (nie do konca zaczailem o co biega) ale chlopaki nie moga na nich jechac
ogolnie armia zakrawa taki pol zal pol nie zal, boli mnie to bo to fajna armia ale cos nie tak sluchy chodza
cos sie obilo mi o uszy ze genek demoniczny i wszystkie demony w 12'' od niego mja miec statycznego warda, reszta bez zmian
ma byc jakies inne sypanie ale nei wiem jakie
piechota m5
kretozordy kornikowe KB (i chyba faktycznie traca frenzy ale szrzowac ponoc musza)
unfortunelly nie ma rydwanow ponoc
inne piechoty bodajze bez zmian
sa bestie nurglowe i jeszczce jakies tam (nie do konca zaczailem o co biega) ale chlopaki nie moga na nich jechac
ogolnie armia zakrawa taki pol zal pol nie zal, boli mnie to bo to fajna armia ale cos nie tak sluchy chodza
cos sie obilo mi o uszy ze genek demoniczny i wszystkie demony w 12'' od niego mja miec statycznego warda, reszta bez zmian
ma byc jakies inne sypanie ale nei wiem jakie
Mało warseera czytasz Nie ma możliwości wyparowania. Zdajesz ld, tyle ile przegrasz tyle woundów obrywasz. I tyle
No jeśli to będzie prawda, to demony dostają niezłego kopa za samo to. Choć już dawno powinno tak być...
Zobaczymy czy w nowym kodeksie poprawią zasady demonów aby zgadzały się z tymi w DL, czy po prostu je wycofają ze zwykłego chaosu.