Wilczy Jeźdźcy
Moderator: Kołata
Wilczy Jeźdźcy
Pytanie jak uzbrajacie lekką kawalerie?
Łuk + muzyk
Włócznie + muzyk
Łuk + włócznie + muzyk ??
Łuk + muzyk
Włócznie + muzyk
Łuk + włócznie + muzyk ??
To drugie.
A licky boom boom down!!!
Na 2000 pts 2-3 fasty spokojnie starczają. Ja wystawiam 2. Trzeciego na jakieś większe punkty. Generalnie zamiast dodawać więcej fastów, wolę dorzucić innych jednostek. Co można mieć w cenie fasta, nie licząc dopakowywania oddziałów i zakładając, że sloty special i rare pełne:
1) error boyz - nieco tańsze niż fast, a jako jednostka wsparcia dobra rzecz. Np na WE fasty są słabe, a łucznicy już mogą coś zrobić pożytecznego.
2) rydwan dla herosa
3) snotlingi
4) kloc gobbosów na pusto (np z łukami)
I pewnie coś jeszcze można wymyśleć.
1) error boyz - nieco tańsze niż fast, a jako jednostka wsparcia dobra rzecz. Np na WE fasty są słabe, a łucznicy już mogą coś zrobić pożytecznego.
2) rydwan dla herosa
3) snotlingi
4) kloc gobbosów na pusto (np z łukami)
I pewnie coś jeszcze można wymyśleć.
- <Van-Bydle>
- Powergamer Rozpiskowy
Moim zdaniem muzyk na wilczkach to troche strata pkt, bo teraz po flee nie trzeba ich zbierac i mozna na tym zaoszcedzic pkt
tylko speary
ja na 2+ wystawiam 3-4 zazwyczaj fasciaki
ja na 2+ wystawiam 3-4 zazwyczaj fasciaki
- Temple Guard
- Falubaz
Właśnie też się nad tym zastanawiałem. Jakby tak zrobić "pancerny" duży oddział z savem 4+ dający Black Orkowi szeregi i outnumbera? On zabija, oni dają static CR. Opcja tańsza, niż podobny oddział Black Orc + Boar Boyz. Nawiasem mówiąc - gra tak ktoś - Black Orc + 9-14 zwykłych Boar Boyzów?Esco pisze:czy dawanie wilkom shielda ma jakis sens?
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!