Imperium 1350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Imperium 1350

Post autor: tedzio »

1350 Pts - Nordland Army

1 Nordlandzki Kapitan (Capitan) @ 169 Pts
General, Lance, Pistol, Full Plate Armor, Pegasus
Enchanted Shield [15]
Aldred's Casket of Sorcery [35]

Adept szkoły Magii (Wizzard) @ 150 Pts
- 2 poziom wtajemniczenia
- 2 scrolle

10 Kuszników (Crossbowmen) @ 90 Pts
Crossbow
- Marksman
- Muzyk

5 Ochotników do Zwiadu (Pistolersi) @ 114 Pts
Brace of Pistols, Light Armour, Musician, Warhorse
- Muzyk
- Outrider z Repeater Pistolem

6 Gwardzistów Elektora (Knighci) @ 187 Pts
Barding Warhorse, Shield, Full plate armor
- Muzyk
- War Banner

5 Rycerzy Panter (Knighci) @ 123 Pts
Barding Warhorse, Shield, Full plate armor
- Muzyk

1 Działo @ 100 Pts

1 Działo @ 100 Pts

1 Czołg @ 300 Pts
Main Cannon, Steam Gun

Casting Pool: 4

Dispel Pool: 3

Models in Army: 38

Total Army Cost: 1333

Taka jest moja wersja na Mastera w Gdańsku. Ogólnie jest chyba wszystko dobrze wg mnie, siła uderzeniowa jest, magia jest, strzelanie jest, oddziały do wybawiania fanoli i sfrenzowanych jednostek. Wszystkie komentarze mile widziane ;).
Ostatnio zmieniony 17 lut 2008, o 11:57 przez tedzio, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

JA bym wywalił jednak war banner i dał sztandar drugim knigtom.Ale ogółem rozpiska fajna.:;p

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

5 pajączek IMO zaszybko zchodzi a sztandar zawsze +100 punktów dla wroga, poza tym zoształo mi 17 punktów wiec moge nie wywalac wrabannera i za to dac sztandar, ale i tak tego nie zrobie ;)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

nie jest zle ;) dobra armia na lizaki, we... jakbys wymienil cannon na mortar to by chyba bylo jeszcze lepiej :)

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Gobo, dziś grałem mortarem na 1,5 koła z Goblinami misfire oczywiście w momencie gdy był central i walnęło w 30 n.goblinów na środek ich oddziału, z WE nie zraniłem drzewa, a z HE pajączka nic nie zrobił, więc nie za bardzo mi to podchodzi ;)

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Zawsze tak jest w grze z nim zawsze dobrze działa działo, a helstorm czy mortar nic nie robią.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

e tam.. ja ostatnio siepałem klopą w dwarfy... 2 razy hit na srodku longów... za to doom dawał ciała... a mortarem do drzewa sie nie strzela...oszalales? mortar jest dobry do przykrywnia piechoty... jakis dancerow, czy innego syfu ;]

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Gobo jak wróg ma 3x10 łuków i 3x8 dryad to schowa tych dancerów niesety, hellstormem nie zraniłem BSB na 2+, a potem wybuchł mi, grałem juz duzo tym hellstormem i wiem ze trzeba miec farta do skatera podobnie w mortarze, powinno mozna wziąsc jakiegos enginnera do machin ze speców w dziale przezut 1 artylerki i przezut wyniku misfire, a w mortarze przezut skatera i wyniku na misajerze, no bo co to wszytsko od dwarfów jest, dobra komentujcie tu rozpe bo to jest do tego temat a nie rozmyslania o imerpialnych throwerach ;)

Awatar użytkownika
szkodnik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: szkodnik »

Rozpiska mocna, niebezpieczna, ale pomijając priesta przy składaniu bohaterów, amputowałeś moc tym knightom moim skromnym zdaniem ;) Ale na te punkty ciężko wszystko zmieścić...

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Na 1500 też jest ciężko wszystko zmieścić, bo dochodzi jeszcze jeden bohater.;p

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

szkodnik, mi ten pegazista sie zawsze sprawdza, a ten pistolet to w ogłe, jak moze to zje maszynke, podleci za 5 kawalerii i zje ja, zestrzeli z owego pistolertu ratlinga czy maga

Awatar użytkownika
Caledor
Wałkarz

Post autor: Caledor »

rozpa bradzo fajna pare dni tem z nią grałem i zostałem zjechany :lol2: (tylko przez to że moją grałem pierwszy raz :wink: ) pegazista jest bardzo fajny doprowadza przeciwnika do szału gdy lata i krdnie czry :)

ODPOWIEDZ