Cudeńko. Dwie czarodziejki zdecydowanie dają radę. Lata praktyki w eliminowaniu wrogich czarodziejów pozwalają zdobyć przewagę w magii od trzeciej tury.
Kusznicy to świetny screen. Doskonale osłania DR czy rydwany.
Jak się nie jedzie wszystkim na pałę do przodu, nie wystawia fastów na odstrzał, szanuje maszyny i nie wdaje się w głupią wymianę ogniową, wyjeżdża COK dopiero wtedy, gdy sytuacja na polu bitwy do tego dojrzała to są spore szanse na zwycięstwo.
Na czele armii dzielnie maszerują kusznicy i piechota, może być z bohaterami, by odepchnąć przeciwnika od naszego wsparcia strzeleckiego. Potem dopiero wyprowadza się fasty, gdy już wszystkie grożące im jednostki zostaną wyeliminowane. Wjeżdżamy na tył armii przeciwniak i pilnujemy, by nic nam nie uciekło.
Magia to death. Same fajne czary, najwyższy casting value to 10. Doom and Darkness rządzi. Bez LOS, wchodzi na 8+, może być rzucony do hth. A różnica między 5 ld a 8 jest kolosalna. Jeden bolec może wyeliminować cały wagon kawalerii.
A JJ się nie zna i nie docenia potęgi Mrocznej Strony.
DE na 2500
Jankol ja to testowalem na sobie
fajne-bo mozna z czyms powalczyc a nie irytowac sie na bande kitrajacych elfikow...
2 czarodziejki daja rade...ale ja bym tam im dodal jakis bound spell
a jak beda rzucac 2-3czary+bounda to cos sie powinno przeslizgnac
no i co odkrylem w zielonych-taki zestaw bohaterow daje sporo zabawy-i jest czym przywalic...i poczarowac
fajne-bo mozna z czyms powalczyc a nie irytowac sie na bande kitrajacych elfikow...
2 czarodziejki daja rade...ale ja bym tam im dodal jakis bound spell
a jak beda rzucac 2-3czary+bounda to cos sie powinno przeslizgnac
no i co odkrylem w zielonych-taki zestaw bohaterow daje sporo zabawy-i jest czym przywalic...i poczarowac
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Dobra, odżałuję te 10 funtów.Jankiel pisze:JJ się nie zna i nie docenia potęgi Mrocznej Strony.
Stawaj leszczu.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Ok. Pozostaje jeszcze kwestia, czy ja będę mógł odżałować.
Bez smoka gra się cudownie - zero stresu, zero błagania o jedynkę na przebicie z klopy, zero modlitw o zdanie I po pit of shades.
Wiem już przynajmniej co biorę na Strategicon.
Bez smoka gra się cudownie - zero stresu, zero błagania o jedynkę na przebicie z klopy, zero modlitw o zdanie I po pit of shades.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Daj znać jak najszybciej, bo jak nie będę miał gwarancji przynajmniej jednej wartościowej partii - to naprawdę nie wiem czy się pojawię. Raczej nie.Jankiel pisze:Ok. Pozostaje jeszcze kwestia, czy ja będę mógł odżałować.
Strategicon?
2600 DE bez Lorda do zmłócenia??
Hmm... Nie kuś, nie kuś...
To dużo Elfów...
BTW - sprawdz u Szamana czy przedmioty takie jak Rękawiczka, czy ward na 4+ będą dopuszczone.
Bo jak tylko z książki - pozostaje Ci tylko Blood Armour i Crimson Death
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.