Ulubieni i znienawidzeni przeciwnicy
Mam pytanie: czesto gram z kolega ktory gra beastami mieszanymi z chaosem. Mam duze problemy jak z przodu widze chosenow a z tylu wychodza mi ambushe. Chosenom czesto sie udaje ustac, a w nastepnej turze mnie miazdza. Jescze do tego szamman puszcza czary 3d6 S1 no armour save i sie robi miekko pod nogami
A wiec apeluje do tych ogranych ludzi czy macie jakies sposoby, z ktorymi da sie latwo wygrac??
Z gory dzieki za odp.
A wiec apeluje do tych ogranych ludzi czy macie jakies sposoby, z ktorymi da sie latwo wygrac??
Z gory dzieki za odp.
pegazy - 4albo 5 FCG rozwiązuje sprawe ambushów na tyłach. Ale ambush wcale taki skuteczny nie jest, test ld na 6 albo 7, potem ew. scatter. IMO 10-20 lucznikow do wystrzelania psiaków i swoj fast do odginania i jest bardzo spoko a co do czarow do damsel ze scrollami, cos więcej poradzic ?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
no sa... i co z tego? armia bestii...generał - szaman, 3xcore (herdy) i chooseni... tylko pytanie ile jednostek moze sie ambushowac? na to armie to ja bym wystawil EW 3x6 erantow, palek i bsb goli...mzoe byc war banner, do tego 20 lucnzikow w skirmishu i powinno styknac ;]
-
- Warzywo
Ja często nie mogę ugryżć krasnali,zresztą nie wiem dla czego mi nie wchodzą jakoś(organki i staborn)
z piekielną siłą 3...errant pisze:a jak zdadza panike to przychodza do cibie gorami z 2handami
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
tak tez...ale czesto trzeba samemu sie napocic...jak grasz z 13-latkiem, ktory zaczal grac 2 tyg wczensije to jedizesz tlyko po jego bledach...a jak z kims z czolowki z ligi to obu wam dymia czachy w czasie gry
niektorzy jeszcze lubia udowadniac ze maja racje w sprawie zasad, ktore naginaja i tym wygrywaja...
ps. po ostatnim turnieju uznalem ze przeciwnik z rune of challange jest straszny... 2 na 3 bitwy z krasaimi...i 2 razy runka poszla w pegazy slicznie ustawione na szarze strategicznego punktu... ;/ ..oczywiscie flee...
niektorzy jeszcze lubia udowadniac ze maja racje w sprawie zasad, ktore naginaja i tym wygrywaja...
ps. po ostatnim turnieju uznalem ze przeciwnik z rune of challange jest straszny... 2 na 3 bitwy z krasaimi...i 2 razy runka poszla w pegazy slicznie ustawione na szarze strategicznego punktu... ;/ ..oczywiscie flee...