Nie zdążę z pomalowaniem longbeardów więc raczej zagram czymś takim :
Runesmith @ 147 Pts
General; Shield
Rune of Spellbreaking (x3)
BSB @ 160 Pts
Master Rune of Gromril
Rune of Cleaving
Master Rune of Challenge
4*20 Warriors @ 4*195 Pts
Standard; Musician
10 Thunderers @ 150 Pts
Shield
Cannon @ 90 Pts
Cannon @ 95 Pts
Rune of Burning
Grudge Thrower @ 105 Pts
Rune of Accuracy
Organ Gun @ 120 Pts
Dispel Pool: 5DD + 3xSpellbreak
Models in Army: 108
Total Army Cost: 1647
Taki zestaw maszyn mi się ostatnio sprawdza, szybko na siebie zarabiają , nawet jak sie zatną, a jak jest bum (b.rzadko sie zdarza) to i tak malutka strata.
Lubelskie Krasnale
- Flint Fireforge
- Wałkarz
Dziwnie wygląda to 4x20 warriorsów. Zamiast tylu oddziałów jeszcze jacyś strzelcy, a na pewno przynajmniej 1 oddział Długobrodych. Podpakuj też nieco maszynki. No i poszukaj 5 punktów na muzyka u thundów
Taraś ale ja po prostu nie będę miał pomalowanych longów - tak to by byli na 100%
A maszynki mi takie wystarczą - cannony akurat nie potrzebują orunowania(m.in dlatego je tak chętnie wystawiam ) a katapcia ma to co najważniejsze - thundzi jednak zawsze coś ustrzelą, dobrze ich mieć.
To rospa typu trudno ją pojechać ale sama też raczej ma wyniki z przedziału 10-14 wiecej to juz raczej jakieś błędy przeciwnika, mniej to moje błędy.
Poza tym ważna jest prostota w obsłudze - bo nie kryję zamiaru pochłonięcia nie jednej perełki, a i nocny pociąg(w radosnym towarzystwie) średnio wpływa na trzeźwość umysłu
Edit:
Choć w zasadzie istnieje opcja wyrzucenia thundów i wrzucenia 2xkatapa + 2x bolec - musze to przemyśleć , ostatnio jestem przywiazany do 2 cannonów ;P
A maszynki mi takie wystarczą - cannony akurat nie potrzebują orunowania(m.in dlatego je tak chętnie wystawiam ) a katapcia ma to co najważniejsze - thundzi jednak zawsze coś ustrzelą, dobrze ich mieć.
To rospa typu trudno ją pojechać ale sama też raczej ma wyniki z przedziału 10-14 wiecej to juz raczej jakieś błędy przeciwnika, mniej to moje błędy.
Poza tym ważna jest prostota w obsłudze - bo nie kryję zamiaru pochłonięcia nie jednej perełki, a i nocny pociąg(w radosnym towarzystwie) średnio wpływa na trzeźwość umysłu
Edit:
Choć w zasadzie istnieje opcja wyrzucenia thundów i wrzucenia 2xkatapa + 2x bolec - musze to przemyśleć , ostatnio jestem przywiazany do 2 cannonów ;P