Co dokupić

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Krótkobrody
Pseudoklimaciarz

Co dokupić

Post autor: Krótkobrody »

Witam
Jest to moja pierwsza przygoda z wfb, zbieram do dwarfów.
Kupiłem batalion, tana i sztandar armii.
Teraz chce coś do kupić ( mam 300 zl) Wydaje mi się że potrzebne będzie jakieś 15 ironbreakerów no i katapulta lub balista i kowal run... Co wy radzicie??
Drugie pytanie to jak armia krasnoludów ma poradzić sobie z haosem, high elfami - używają dużo magii a ma sie tylko od 2 do 5 dispeli?? Co zrobić żeby magia wroga nie przyniosła za dużych strat??
A trzecie to jakie runy wsadzić to mojej armii??

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

co do zakupow...
ironbreakersi sa "slabi" w porownaniu z kosztem i mozliwosciami innej piechoty. Na pewno bedziesz potrzebowal longbeardow. co do maszynownii to ja osobiscie na 1500 wystawiam 2xkatapa,2xbolec i organy. jednak kazdy gra troszke inaczej.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

kup plastikowych longów..
runiarza...
poszukaj na allegro używanych bolców i katapult
na 1500 pts 2 katapy, 2 bolce i organki są okej

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Kup longbeardów, tak ze 20 ale broń boże plastikowych! Są zbyt podobni do zwykłych warriorsów, a i same wzory są do kitu. Plastikowy longbeard to ordynarny prox.
btw.
Ja Katapult nie używam. Wolę armaty.

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

okurdemol pisze:Kup longbeardów, tak ze 20 ale broń boże plastikowych! Są zbyt podobni do zwykłych warriorsów, a i same wzory są do kitu. Plastikowy longbeard to ordynarny prox.
Zgadzam się, że metalowi są lepsi, ale plastikowi są tańsi i można ich skleić z hw+shield (a tak generalnie się Longów wystawia). Jak da im się maski, pomaluje brody na siwy kolor i ładnie pomaluje to dają radę. A modele metalowe mają GW, których nie ma jak się pozbyć i nie masz wtedy WYSIWYG-u.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Metalom doklejasz tarcze i wyglądają jak HW+Shield. Poza tym nawet z daleka widać, że to są longbeardsi. Jakby mi ktoś usiłował obciąć punkty za WYSIWYG tylko dlatego, że mam metalowych longów/modele ze starej edycji, to najpierw dostałby potężnego koppola w krocze, potem jego głowa uderzyłaby kilka razy o parapet, a następnie wyleciałby przez okno. To nie 40ka żeby ciąć za to punkty. Nie wolno się dawać wałować w tak głupi sposób.

Krótkobrody
Pseudoklimaciarz

No dobra kupie runiarza, longów --> to mam rozumieć są długobrodzi i niemożna mieć ich więcej niż warriorów? i w końcu metalowe czy plastiki, no i kupie katapulte i 2 bolce rozumiem że liczą sie jako jeden special??

A co z hammerami albo ironami widze że dużo ludzi używa hammersów i więcej thundersów... więc nie wiem.

no i co z resztą pytań ;p?

Patrzyłem na sklepach i plastikowych longów nie ma a metalowi są!

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Longbeardzi=długobrodzi. Plastikowe longi to zwykli warriorsi z doklejonymi maskami zamiast twarzy(to samo pudło). Hammerersi są ok. Też polecam zakup.

Krótkobrody
Pseudoklimaciarz

Ale ja musze wybrać 1 klocek. Bo kupuje katapulty i bolce i kowala run i niewiem czy dlugobrodzych czy hammersów bo niby hammersli zajmuja speciala i jedno działo mneij ale sa trochce lepsi od dluborodzych...

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

a na jakie punkty chcesz grać???
co do ironów...
ja uważam że są dobzi...
wystawiam klocek 20 z bsb i odporością a strach i terror+bsb ma r. chelleg

DolmiR
Falubaz

sa dobzi ale nie za swoja cene.gdyby mieli chociaz wiekszego WSa.
na mniejsze punkty zdecydowanie longi lepsze, aj wrzucam hamow dopiero od 2k

Awatar użytkownika
k.a.r.p
Mudżahedin

Post autor: k.a.r.p »

Są dobzi, a nawet DOBRZY :)

Jeżeli chodzi o to czy metalowe czy plastikowe, to wybierz te, które Ci się bardziej podobają, mi osobiście w ogóle plastikowe figurki się nie podobają i zbieram tylko i wyłącznie metale. No tyle, że metale są o wiele droższe, więc trzeba mieć farta na allegro i tyle :)

Jeżeli myślisz nad zakupem ironów czy hammererów, to generalnie to wygląda tak:

1. ironi mają fajne figurki, hammererzy słabe
2. hammererów raczej na większe pkt się wystawia chociaż sam się przekonasz co będzie dla Ciebie najlepsze grając.
3. Hammererów figurki firmy gamezone są ładne i nadają się idealnie na substytut figurek GW.
4. Większość ludzi na tym forum powie, że hammererzy są lepsi od ironów i pewnie mają racje :)

Krótkobrody
Pseudoklimaciarz

Okej.... Ale jak kupie już tych longów to czy ich opyla sie wystawiać potem na 2 k + czy oni sa tylko na takie początki... :idea:

No i ktoś napisał że na 1,5 k punktów moge wystawić 2 katapy i 2 bolce... A można 3 speciale!! Więc co 2 bolce to 1 special :?:

A no i czy tak bedzie dobrze na około 1500 pkt z runami :D

24 warriors
16 thunders
BSB
TAN
Kowal run
Organki
2 katapy
2 bolce o ile można
Longi (20) albo ironi lub hammersi zamiast jakiegoś działa

Ogólnie chce kupić taki zestaw żeby nie służył tylko przez te pierwsze kroki a przydał też sie na więcej pkt..

Awatar użytkownika
k.a.r.p
Mudżahedin

Czy się opłaca czy nie to musisz sam zdecydować. Są dobrzy moim zdaniem.

Tak, można wystawiać 2 bolce jako jeden slot.

Warriorów raczej 20stka, thundów 10tka i albo kolejna 10tka albo 10tka kuszników (z tych 4 warriorów co pozostali możesz se skonwertować dodatkowych 4 thundererów), na małe pkt longów raczej, a później dokup sobie hamerrerów.

To co tu wymieniłeś przyda Ci się na później na bank :)

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Longi wystawiasz zawsze, lub prawie zawsze, lub bardzo często. Obojętnie na 2+k czy mniej. A nawet jeśli ich nie wystawisz, zawsze masz możliwość ich wzięcia bo to jest zwykły core, więc cennych slotów maszyn nie zajmuje. Longi są jak najbardziej przydatne.

2 bolce na jedne slot- więc można.

Krótkobrody
Pseudoklimaciarz

Okej wszytko wiem czyli jak już sie uporam z tymi maszynami kowalem i longami to do kupie se hammerków i tyle.. Wielkie dzieki

DolmiR
Falubaz

Sam zaczalem kupowac krasnoludy od 20 warriorow 20 longow, 10 thundow,10 kuszoli, 10 minerow, 10 slayerow, organek, dziala. teraz koncze i robic kowadelko i szykuje sie na zakupy 2 katapult

Krótkobrody
Pseudoklimaciarz

Jednego jeszcze niekumam jak zrobić z oddziału warriorów longów niby to może byc i to i to ale różnią sie bardzo czy trzeba jakoś to inaczej pomalować skleić, inny sztandar mają metale niż są normalnie i muzyka itp.. niechce czegoś zrobić nie tak jak kupie bo metale wyglądają bosko no ale 240 zł za 20 figórek to zadużo...

a na alegro nic nie ma...

Awatar użytkownika
k.a.r.p
Mudżahedin

no ja jeszcze też nie mam longów, ale nie widzę u siebie w armii figurek longów innych niż te metalowe..

DrizzD
Warzywo

Post autor: DrizzD »

Krótkobrody pisze:Jednego jeszcze niekumam jak zrobić z oddziału warriorów longów niby to może byc i to i to ale różnią sie bardzo czy trzeba jakoś to inaczej pomalować skleić, inny sztandar mają metale niż są normalnie i muzyka itp.. niechce czegoś zrobić nie tak jak kupie bo metale wyglądają bosko no ale 240 zł za 20 figórek to zadużo...

a na alegro nic nie ma...
jak wejdziesz sobie na strone GW na warriorow to sa pokazane oba regimenty.

ODPOWIEDZ