Starożytne woluminy, zaklęte pierścienie, magiczne laski

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Rogas
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Rogas »

Kosa pisze:... oczywisćie sa wyjątki ;)
Bretonia :)
Z nimi zawsze gra mi się ciężko, gdy gram armią opartą na magii. Ehh te pegazy... i wszystko ma as na 2+. Do tego ward. Pół biedy gdy bije się z małą siłą, ale podczas szarży kawalerii mamy już 5 siły. Trochę taki mały offtopic ;)
Co do konfiguracji, to myślał ktoś nad złożeniem Princa z gem of hoeth, seerem, tak żeby mógł wybrać steal soul. Wówczas mamy princa ze sporą ilością Woundów. Bierzemy do tego jeszcze 2 magów 2 lvl, jeden z nich z beast lore i misiujemy naszego księciunia :)
Tylko czy to ma sens i nie szkoda punktów na tak wyszukane combo?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

z bretką jak grasz na seer council postaw na beast i zatrzymuj pegazy i lance oraz na metal i 2d6S6 bez sava, to ją kosi aż miło.

Co do twojego princa, wolałbym już takie coś: gem, channaller, armour of gods i na piechotke i próba rzucania eterycznosci na 3 kostkach z high magic, tak iheros for fun ale jest śmeiszny ;) no i ma S7 i jak wejdzie ten czar to moze być miło ale pytanie czy wejdzie??????
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Rogas
Powergamer Rozpiskowy

Wtedy potrzeba 2 magów, którzy będą wyciągać kości. Tylko obawiam się, że dwóch 2lvl może być za mało. Chociaż jeżeli damy im bound spelle, to może prinsik rzuci eteryczność.

Znowu mały offtopic. Jakiemu oddziałowi dajecie Banner of Sorrcery? Ja ostatnio daje Swordmasterom, chłopaki dają sobie radę całkiem nieźle, nie tylko żeby trzymać szmatkę. Ustawiam ich w 2 albo 3 szeregach po 6 lub 7 modeli, zależy na ile punktów gram.
Nie widzę ich w roli trzymania bannera i chowania się po lasach. Nie Mistrzów miecza :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

opstatnio często wystawiam w princeskach, tak wiem, wiem ale wole dać go 5 princeską niż 10 SM, po prostu wieksza przeżywalnośc, ale jak mam pkt. na oddział piechoty to daje go tam gzie ma być do SM ale to w liczbie 14+ jak są
F.N.

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Ja albo na BSB albo wogle. SM to plew :)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Banner of grzybobranie (BoS) to jak juz wsadzac to na cos co ma realne szanse w walce (np DP lub BSB).. bo naprwde oddzial za 200 pkt nie powienien siedziec w lesie, a swoja droga, piechota elficka jest dosc slaba jesli chodzi o walke (jak jej cos nie wystrzela to rozwali, ta piechota to moze realnie z fastami walczyc, lub piatkami nie za mocnych rycerzy)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

U mnie BoS wchodzi zawsze do 5 dragon princow, i wbija sie tam tez bsb z battle bannerem. Jak oni w cos przywala to zazwyczaj zawsze zbreakuja, co prawda skupia sie na nich caly ogien ale cos musi ten ogien zlapac.

Rogas
Powergamer Rozpiskowy

Wcale nie uważam, że SM są słabe. Grałem ostatnio z Bretonią i 12 SM (1250pkt) bez problemu radziło sobie z lancą 6 erantów z BSB w środku. Muszą tylko pierwszą turę ustać, później jest z górki. A w zasadzie kto powiedział, że to oni nie mogą szarżować?
Jednakże na ostrzał to są bardzo wrażliwi. Ale zawsze można z silverków zrobić screenerów. SM jak dla mnie mają niesamowitego powera. 6WS i 5S dla mnie jest wystarczające.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2006, o 17:41 przez Rogas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

SWORDMASTERS OF HOETH nie są plewni bardzo często ich używam a raczej każdą rozpe zaczynam od 2 rydwanów i ustalenia ilości SM :D proponuję zmienić nazwę tematu na "co zrobić żeby nasz heros siał postrach na polu bitwy" (przecież są wyjątki które rzezią tylko kawalerią Pozdro Nidox Arf specjalista od kawaleryjskich HE)swoją drogą wszystkie kombinacje elfich herosów są oklepane ale dobrze sie spisują

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

to jest topic tylko o magicznych kombosach. czytaj uważnie treść tematu ;) . Co do SM z BoS każda liczba jest okey, 10 też się sprawdza, jak sie już upora z ostrzałem przeciwnika mogą wyjsć i pomagać, ale rzeczywiscie jeśli takwoy jest to trzeba to kryć. Dzięki magi wpadająca 10 SM od boku jest dość traumatycznym przeżyciem. Jednakze ja jestem zwolennikiem ich wystawiania w wiekszej ilości tak od 14+, wtedy mogą coś narobić. Dobrze też tam siedzi mag, przy swej straży przybocznej ;) .
F.N.

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

No czas trochę odświeżyć ten temat.
No konkretniej chodzi mi o kombinację na Dragon Magu. Bardzo fajny jest silver wand, szczególnie dzięki tej +1 kości za każdy czar. No i zostaje 40 pkt... zazwyczaj biorę phoenix guardian żeby mag nie była aż tak bezbronny, ale nie do końca przekonuje mnie to zestawienie. Jak wy uzbrajacie DM?
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Ja mu daje zazwyczaj Golden Crown of Artzar.... nie widze bardziej oplacalnej opcji

Pozdro.

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

A właśnie... to to w końcu działa na przykładowe D6 woundów z armaty? Pytam, bo dyskusja była gorąca i nie wiem na czym stanęło.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

Tak, dziala. Caly strzal jest "discountowany" :) (zalozylem temat w kwestii zasad )

Pozdro.

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

Ja tam zawsze biorę SW i Ring of Furry taki dragon mage na jakieś armie mniej stojące jest świetny w pierwszej lub w drugiej turze jest się za szeregami wroga i czaruje się 100 tysięcy czarów i zieje ogniem no i terror :)

Asaliuru
Wałkarz

Post autor: Asaliuru »

Mam takie małe pytanie...
Zawsze mi się wydawało że mag może mieć tylko jednego Arcana...
Tak jak noble moze mieć tylko jeden miecz magiczny itp. ... ?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

dobrze Ci sie wydaje :)
tyle ze SW - Arcane, RoF - Enchanted
Obrazek

Asaliuru
Wałkarz

Post autor: Asaliuru »

To wiem ale ktos pisał by dac seer stafa i silver wand...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Asaliuru pisze:To wiem ale ktos pisał by dac seer stafa i silver wand...
a to juz calkowita glupota :)
Obrazek

Rychu
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Rychu »

moze wam sie obił o uszy turniej super aim hero? tam lord zajmuje 2 sloty bohaterów i gra się na 1600 ale najlepse jest to ze można brać przedmioty do 200 pkt które liczą się jako sto xD
co byście wzieli na Arcy oprócz BoH(który kosztuje 50 pkt) xD

ODPOWIEDZ