Nadciągają Demony Chaosu ??

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

marzy mi sie armia khorna gdzie zobaczymy warriorów , knightsów maruderów i 3 różne jednostki demonów (chyba tylko bardziej pragnę niestarzejącej sie kobiety)

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Aż się człek doczekać nie może :P Z drugiej strony wszystkie nowe figsy są dawane do spearheada ;/

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Lasti pisze:Albo odbije się jak sprężynka :D

trikk jestem z Toba! :D cieszmy sie nowymi demonami
ja sie bede cieszyl jak dostane kompletna informacje w postaci army booka, tudziez jakiegos pelnego armylista, cieszyc sie wysranymi z dupy cwiercinformacjami nie mam zamiaru, tymbardziej ze nie sa jakies rewelacyjne

narazie nakresla sie tylko jedno, demony beda silne mocno ostro pomieszane, armie bogow, beda przecietne, no moze poza chyba najkompletniejszym Khornem, nic co powodowaloby moja radosc narazie nie zostalo tutaj proklamowane ;)

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Jak rozwiązano problem anty magii w demonic legion khrona (w DL teraźniejszych) co dawało kości dispela .
I ciekawe jak to niedługo będzie wyglądało

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Ja mam pomału niestety dość złe wrażenia na temat demonów. Wiem że nie mamy jeszcze pełnowartościowych informacji, ale kurczę panowie...Wpraktyce mamy tylko pewne małe zmiany odnośnie piechoty...A jak dobrze wiemy piechota, chyba że w skirmishu jak driady czy wardancers tylko odnosi sukcesy...Póki co mamy BL, którzy biją z s6 i killingblowa (spoko - tak jak Grave Guard), przy tym mają warda stabilnego jak są w zasięgu generała i podwyższony ruch...jak dla mnie nie ma w tych plotach nic turbo przegiętego, ot piechotka. Horrorki to samo. W liczbie 10+ bądą jako takie bound spelki, w liczbie 40 nie przewiduję...
Nurgliści sądzę że w statsach się nie zmienią, moze bonusa w postaci poison?
Slaneshystki tak jak mówicie - ASF i bye bye.
Modlę się do 4 bóstw aby zesłali takiego Soul Grindera czy coś do WFB, bo coś wydaje mi się że: rydwany z racji turboceny i zdejmowania ich przez siłę 7 raczej nie będą używane. A taki jakiś fajny potworek...mmmmmmmmmmm.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Post autor: Izo »

Też nie wiem czym się cieszyć. Jak na razie jest bardzo ubogo jeśli chodzi o jednostki. Wampiry, czy HE też niby nie dostały dużo, ale wszystko grywalne i można łączyć dowolnie, a nas ograniczają marki. Jest jak mówi thurion undiv spoko, lecz armie bogów...

Zastanawiam się czy oni robią to od nowa czy ten book to będzie daemonic legion troszkę ulepszony. Na razie kolejne plotki są niewesołe.

Bloodletterzy z jednym atakiem i 3 t to nie wiem czy tak bosko. Żeby ten oddział przeżył spotkanie z czymkolwiek, musi w nim być herald. Czyli dostajemy piechotę fajną, ale tylko z bohaterem? Co z resztą oddziałów?

Horrory, niby ok, ale już changeling (?) nie ma czym się podniecać. Dość droga zabawa i ten sam zarzut: z bohaterem spoko, bez...

Nie lubię być sceptykiem, ale panowie z GW nie dają mi innego wyjścia.

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

Ja sie szczegolnie nie zdziwie jesli zrezygnuja z zasady ze oddzialy maja albo marka generala albo zadnego. O nowych jednostkach ani widu ani slychu a skoro bohaterowie specialnie wielkie demony itd raczej marki maja to imho jedyne wyscie aby armie były chodz minimalnie zroznicowane.

Obawiam sie ze szczytem klimatycznej armi Tzeencha beda 2 oddzialy horrorow zamiast jedenego.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

No i pewnie z 1-2 oddziały screamerków... jak widzimy póki co ani widu ani słychu o plastykowych changebringerach... a to już przecież niecałe 2 miechy do książki!!!! W przypadku VC mamy 2 tygodnie i wiemy wszystko, większosć już znano 1,5 miecha temu...obawiam się panowie że będziemy mieć drogich herosów, drogie oddziały i ciężkie życie...

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Bo changebringery są out? Mają zostać wycofane
GW odeszlo od Armii Bogów. Teraz ma być mega miszmasz, czyli wszystko, bez podziału na marki

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

trikk pisze:Bo changebringery są out? Mają zostać wycofane
GW odeszlo od Armii Bogów. Teraz ma być mega miszmasz, czyli wszystko, bez podziału na marki
To rewolucyjna zmiana i faktycznie rozwiązuje wiele problemów. Przestałem być sceptyczny, jestem ciekawy co z tego wyjdzie ^^

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

to nie jest sceptycyzm to jest zabijanie ducha warhammera
GW wydaje kolejne armie i likwiduje wszelkie zakazy..tak żeby każdy mógł wziąść sobie dowolna armie i bez problemu coś złożyć nawet nie wgłębiając sie w zasadny...może to i fajne dla młodych graczy
ale ja oczekuje czegoś co nie będzie wyglądało jak bal przebierańców każdy oddział z innej bajki :cry:
the world is change

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Mi też to nei do końca pasuje. Lubiłem Nurgla za jego kupowatość...tzeentcha za czarostwo, khorna za rzeźnictwo i slaanesha za sadyzm, ale takie turbo mieszanie to średni pomysł jak dla mnie. Eh kurcze...takie życie Panowie Diabły, w otchłani też się czasem zmienia, jak to w CHAOOOOOOOOOOSIE...
Jednakze trzeba pamiętać, ze do tej pory z demonów prócz Dl nie dało się nic złożyć, teraz oficjalnie będzie to nowa armia.

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Aktualny chaos jest świetny pod względem różnorodności. Zniszczyli to. Ok, należą im się baty. Główny problem w demonach i prawdopodobnie w Mortalach to bark możliwości robienia armii jednego boga, nie wspominając o mieszaniu armii. W demonach będzie jeszcze o tyle większa kupa, że nie wmówisz nikomu, że ten oddział Bloodletterów (nie ważne figurki) to tak naprawdę takie bardziej napakowane demony Slaanesha. Pomimo tych chmur jestem ciekawy co los przyniesie. HE mi się podobały, VC też spoko, pomieszane, ale fluff zachowany. Czekam z zainteresowaniem.

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

Oddzialy z mortali z markami a demony to 2 zupelnie rozne bajki niestety. To co dziala tam tutaj bedzie wygladalo dziwnie. No chyba ze panowie z GW zupelnie sie na glowy pozamieniali i bedziemy teraz mieli

Demonetki slaanesha Demonetki tzeentcha Demonetki Nurgla Khorna itd.... :)

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Nie przesadzaj :roll:

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Izo czytałem twego posta 4 razy i nie widzę składu i sensu w tym co piszesz .

Awatar użytkownika
Izo
Falubaz

Nie rozumiem czego nie rozumiesz ^^
Postaram się to inaczej ująć. Niedobrze, że GW rezygnuje z podziału na bogów przez co nie zrobisz fajnej klimatycznej armii. Nie podoba mi się to, ale po samych plotkach trudno mi oceniać, więc wstrzymam się do kodeksu. W skrócie ^^

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Ciekawe czy będzie jakaś jednostka z tafem 4(nie licząc herosów)
bloodcrusher-musi mieć na pewno jakieś fajne zasady skoro jest(a raczej może będzie) w rare
Jakie ograniczenie będzie na furie , ktoś może coś słyszał ??
Demonetki przypominają mi swordmastersów a blodzie executionersów. I armia właściwie jakaś taka elfowata a nie demoniczna. Albo mi sie tylko wydaje

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Wracajac do tematu trzeba sie zastanowic dlaczego GW chce usuniecia markow podobnie jak wampirom zniknely rodziny...

Koniec offtopów panowie, nie ten dział (mod.trikk)

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

*Great Unclean One: Has Poisoned Attacks (as do all Nurlge units) and can take a Daemonic Flail of Decay that allows NO SAVES and each wound becomes 2 wounds! Good thing he only has 4 base attacks!

*Bloodthirster of Khorne: Can increase his Strength to 8 (very themed!) and has a new/old Daemon Gift available that allows you to re-roll hits and wounds! Also, the old school Axe of Khorne that does D3 Wounds!
Dalej będziecie marudzic ze demony słabe? :P

ODPOWIEDZ