młodej figurki :) [up 06.03.08 empire wizard]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Ronin pisze:A szkoda. Sama podcinasz sobie skrzydla. Masz talent, a odtwarzajac standardy nie rozwijasz go w pelni. Popatrz na przyklad AlexiZ. Stworzyla wlasny styl, nie ogladajac sie na standardy. Teraz nie ma problemu ze zbytem. No chyba, ze boisz sie wyzwan. :)
AlexiZ akurat oryginalnością też nie powala

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

W sumie malowanie innych figurek niż HE tez pozwala rozszerzać horyzonty :P

Co do maga - ładnie, kolorowo, plastikowo, standardowo. Moim skromnym zdaniem określenia typu "jesteś boooooska !" są ciuteczek przesadzone, ale trzymasz dobrą średnią.

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Trzy rzeczy mi przeszkadzaja w tej miniaturce.

Po pierwsze plaski konik. Glebsze cienie + beze, a nawet brazy mocno by go ozywily.

Po drugie nie bardzo wiem czemu maja sluzyc te krzyzyki na klenotach. Dziwna sprawa.

Po trzecie wlosy z posmakiem zieleni wgl mi sie nie podobaja (sa tego samego koloru co nmm).

Poza tym skromniejsza diorama napewno bylaby in plus. :)

bartekk
Mudżahedin
Lokalizacja: toruńskie przedmieścia, dokładniej jakubskie przedmieścia

Post autor: bartekk »

oczy :)

Awatar użytkownika
młoda
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: młoda »

Ronin pisze:A szkoda. Sama podcinasz sobie skrzydla. Masz talent, a odtwarzajac standardy nie rozwijasz go w pelni. Popatrz na przyklad AlexiZ. Stworzyla wlasny styl, nie ogladajac sie na standardy. Teraz nie ma problemu ze zbytem. No chyba, ze boisz sie wyzwan. :)
Nie zawsze odtwarzam standardy - kiedyś malowałam HE na czerwono czy zielono. Nie maluję tak samo jak jest to pokazane na zdjęciach GW, ale też nie tworzę czegoś zupełnie odrębnego. Jakoś na zbyt również nie narzekam... :wink:

Dobra koniec tej dyskusji, bo i tak do niczego nie doprowadzi - mam swój styl malowania, z którym jest mi dobrze. Uważam, że każdy kolejny model, który maluję, w jakiś sposób mnie rozwija, ale to tylko moje zdanie.

Wracając do pierwotnego tematu - zrobiłam sobie małą przerwę od HE i zabrałam się za imperialnego maga, który zalegał mi na półeczce i czekał na swoją kolej :wink:. Figurka dość przyjemna do malowania. Podstawka maga wchodzi w dioramkę, ale Tomuś robiąc zdjęcia jej nie docisnął i dlatego wygląda jak wygląda, no ale mówi się trudno i maluje się dalej :wink: .

Obrazek

Zapraszam do komentowania i pozdrawiam,
młoda :wink: .

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

Super bardzo mi się podoba. Widać Młoda że ci się w domu nudzi.

Awatar użytkownika
młoda
Wałkarz
Kontakt:

Młody Pajak pisze:Super bardzo mi się podoba. Widać Młoda że ci się w domu nudzi.
Ja już nie pamiętam kiedy mi się nudziło... - matura się zbliża i trzeba w końcu coś porobić w tym kierunku :wink: :P .

Cieszę się, że się podoba :wink: .

Następny będzie może znowu jakiś HE... :P albo coś do 40k. Muszę się jeszcze zastanowić :wink: .

Pozdrawiam,
Kasia :wink: .

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Twoje figurki są wspaniałe, nie ma się do czego przyczepić. Chciałbym tak malować :roll: :D

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

eee... naprawde ladna ale chyba gs nie uzywalas do zalepiania dziur? na ostatnim zdjeciu widac to najlepiej...
dalej pytanie czy cala kosa jest metalowa? sprawia takie wrazenie.
na koniec pytanie... jakiej szkoly ten mag? bo pasuje jak ulal na slanesha ;)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

czepiasz sie, nie kazdy musi być hetero magiem może a nuż (widelec?) podobaja mu sie chłopcy a tu nie ma innej szkoły jak Slanesha :D

a figsał ładna tylko szkoda z ebużki na żadnym zdjeciu nie widac... A kaosa zeczywiście cała metalowa

ale Ładny

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

FH na płaszczy naprawdę super. Reszta zreszta także Porzadnie wyglada :wink: Nie podoba mi się za to nmm (prześcia zbytnio widać :P ) i diorama (po cholere ona tutaj w ogóle?) No ale co człowiek to gusta :wink:

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

Młoda jedno ale - znowu "mini dioramka" wez ja utnij iles cm od dolu i wrzuc w ladna drewniana ramke ...
wtedy calosc wygladalaby full pro i ogolem bardzo ladnie od strony estetycznej, a tak jest to klocuch - styroduru??
spoko kumam ze czasu brak(w sumie max 1 godzina na przygotowanie wszystkiego) ze to kosztuje(kilkanascie ziko ??) ... ale dzieki temu praca wygladalaby bardziej efekciarsko ...

Swoja droga podoba mi sie kosa, ale juz czaszka na niej tak jakby byla albo przeswietlona na zdjeciu, albo za mocno wyciagnieta. reszta bardzo ladnie tylko fotki troche male ... pozdro

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

zacny model ;D ...czy Ty to malujesz dla siebie czy na jebaja? ;)

Awatar użytkownika
młoda
Wałkarz
Kontakt:

bigpasiak pisze:eee... naprawde ladna ale chyba gs nie uzywalas do zalepiania dziur? na ostatnim zdjeciu widac to najlepiej...
dalej pytanie czy cala kosa jest metalowa? sprawia takie wrazenie.
na koniec pytanie... jakiej szkoly ten mag? bo pasuje jak ulal na slanesha ;)
-gs nie używałam,
-kosa nie miała być cała metalowa - drewno mi tu nie bardzo jakoś pasowało, czarny też nie, a więc stwierdziłam, że będzie szara, ale faktycznie wygląda jakby cała była metalowa...
-mag mojej szkoły :P.
dead pisze:Młoda jedno ale - znowu "mini dioramka" wez ja utnij iles cm od dolu i wrzuc w ladna drewniana ramke ...
wtedy calosc wygladalaby full pro i ogolem bardzo ladnie od strony estetycznej, a tak jest to klocuch - styroduru??
spoko kumam ze czasu brak(w sumie max 1 godzina na przygotowanie wszystkiego) ze to kosztuje(kilkanascie ziko ??) ... ale dzieki temu praca wygladalaby bardziej efekciarsko ...
Nawet patrzałam w plastyku na ramki, ale wszystkie były strasznie duże. Nie mam teraz za bardzo czasu chodzić i szukać sklepów gdzie sprzedają jakieś deski/ramki. Za jakiś czas może przejadę się do wujka, który jest stolarzem i powiem mu żeby wyciął mi parę deseczek na wymiar. Ale na razie matura...
gobo pisze:zacny model ;D ...czy Ty to malujesz dla siebie czy na jebaja?
Jeszcze nigdy nie pomalowałam czegoś dla siebie :wink: . Czasami tylko maluje figurki na prezent dla miłych kolegów :P :wink: .

Pozdrawiam,
młoda :wink: .

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

mag gej :o
płaszcz mi się nie podoba, podejrzewam że mialy być takie delikatne rozjaśnienia tylko na krawędziach, ale wygląda nieco płasko

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

moim zdaniem prezentuje się naprawde ładnie... ale chciałbym twarz jego zobaczyć. wszystkie fotki skrzetnie ją skrywają :p ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
True Legionista
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: True Legionista »

Młoda pisze:Jeszcze nigdy nie pomalowałam czegoś dla siebie Wink . Czasami tylko maluje figurki na prezent dla miłych kolegów Razz Wink .
Ja tez chce taką koleżanke :p

a figurki zacne jak zawsze...

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

młoda pisze:Nie maluję tak samo jak jest to pokazane na zdjęciach GW...
Popieram =D>

Ale ładnie :) Bardzo mi się podoba wykonanie. Dobór kolorów jest bardzo trafiony, wszystkie jasne odcienie pasują do siebie i nic się nie gryzie. Najbardziej podobają mi się oczywiście kosa, pnącza i róże. Płaszcz w odcieniach fioletu i różu dopełnia reszty.

I powiem Ci, że tym razem podstawka może (a nawet powinna) zostać taka, jaka jest ;) Podoba mi się "rozlewająca się" woda, no i widzę, że gwiazdki już są inaczej robione, w wodzie tylko kropki, a na płaszczu wzorek (te na płaszczu są rewelacyjne!). Teraz wygląda to wiarygodnie. Zauważyłem jeszcze rozchodzące się kręgi wody przy zanurzonych w niej kamieniach, widzę, że zadbałaś o większość detali :)

Malowanie jest dość kontrastowe, dzięki czemu można dostrzec poszczególne, odróżniające się detale. Może samo ostrze kosy wolałbym bardziej błyszczące, jeszcze jedno rozjaśnienie... ;) No i ręka, trochę więcej cienia przy przegubie, choć może to lampka ją tak rozjaśniła. A tak poza tym to całość jest spójna i równa technicznie.

No i podstawka. Bardzo bogata, urozmaicona i przyciągająca wzrok. Masz dużą wyobraźnię i potrafisz przełożyć pomysł na model.

Chyba tyle... :)

No i tak, jak Rakso powiedział, przydałoby się zbliżenie twarzy ;) I od czasu do czasu trochę bliższe ujęcia modeli, ten jest akurat mały i przy tej podstawce robi wrażenie jeszcze mniejszego ;)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Ty jesteś po jakimś plastycznym kierunku? XD Ładne figurki teraz to się boję sobie farby kupić bo pewnie zacznę rzucać figurkami jak zobaczę pierwsze swoje prace :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Nostro
Chuck Norris

Post autor: Nostro »

Estetyka na 6+.. to mi się najbardziej podoba... i ładne kolorki.... wszystko jest czyste, schludne, równo pomalowane i żywe...
Super... xD
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:
Obrazek
http://klubfenix.vip.interia.pl

ODPOWIEDZ