![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
HE na 2250
no! Stoczyłem już pierwszą bitwe (z imperium) wynik MASAKRA.... dla..... MNIE!!! Totalne zwyciętwo..,no może ewntualnie solidne zwycięstwo ogólnie moje przemyślenia to:
- Chariot zwróciły się 2 krotnie a na końcu jeden został (połowa)
- Smok rozwalił czołg dedathment i działo około 400 pkt czyli jeździec się nie zwrócił
- WL zwrócili się o około 2 - 3 punkty
- Sperelves nie zrobiły niczego ale trzymały maga i same nie straciły ani jednego modelu
- PG tak samo jak Sperelves
- Magia zmniejszyła wilkość kawalerii co pozwoliło ją dobić i zniszczyła pół kusz - czyli prawie nic (miałem kiepskie czary) ale męczyła przeciwnika i mimo 2 miscastów nie zginął żaden mag
- Bolce zabrały steam tankowi 3 rany i rozwaliły pegaziste generała - słabo wyszło
- łucznicy rozwaliły pitolersów i pomogli w zniszczeniu warrior priseta
ogólnie grało się świetnie.... jeżeli dalej tak pójdzie to będzie to mój standard![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
hmmm rozumiem literówki ale czasem ortograficzne błedy warto sprawdzic
pozdr zaf
- Chariot zwróciły się 2 krotnie a na końcu jeden został (połowa)
- Smok rozwalił czołg dedathment i działo około 400 pkt czyli jeździec się nie zwrócił
- WL zwrócili się o około 2 - 3 punkty
- Sperelves nie zrobiły niczego ale trzymały maga i same nie straciły ani jednego modelu
- PG tak samo jak Sperelves
- Magia zmniejszyła wilkość kawalerii co pozwoliło ją dobić i zniszczyła pół kusz - czyli prawie nic (miałem kiepskie czary) ale męczyła przeciwnika i mimo 2 miscastów nie zginął żaden mag
- Bolce zabrały steam tankowi 3 rany i rozwaliły pegaziste generała - słabo wyszło
- łucznicy rozwaliły pitolersów i pomogli w zniszczeniu warrior priseta
ogólnie grało się świetnie.... jeżeli dalej tak pójdzie to będzie to mój standard
hmmm rozumiem literówki ale czasem ortograficzne błedy warto sprawdzic
pozdr zaf
dlatego olałem wszystkie literówkiCaledor pisze:spoko, ale wiesz te błędy wynikają z tego, że pisałem to dość szybko - każdy się może pomylić... no ale dobra co sądzicie o tej bitwie - po przeczytaniu moich wniosków?
sam je popełniam
Niemniej ogołnie pisane przez u x2 pomimo ze poprawnie napisałem wyżej. Zraziuło moj gust estetyczny.
do tego unikałbym pisania 3ch postów pod soba od tego jest <zmień> w prawym rogu postu
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nie znam sie najlepiej na HE grałem z nimi 3-4 razy na nowe zasady (to i tak sporo liczac ile ostatnio grałem)
1) olałbym magie a zainwestował w bsb z battle bannerem
2) dodałbym 6 DP oraz 6Silwerow (ja bym tak sobie pogrywał
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
3) brakuje ci fasta
4) zamieniłbym 1 bolec na orzełka (3 Ci wystarcza a orzeł taktycznie bardzo wspomaga armie)
5) gwardie feniksa zamieniłbym na inny oddział (DP) koniecznie
zafael pisze: 1) olałbym magie a zainwestował w bsb z battle bannerem
2) dodałbym 6 DP oraz 6Silwerow (ja bym tak sobie pogrywał)
3) brakuje ci fasta
4) zamieniłbym 1 bolec na orzełka (3 Ci wystarcza a orzeł taktycznie bardzo wspomaga armie)
Czyli zrobił inną armię, ale po co?
Chłopakowi tym co miał grało się dobrze. Wypisał konkretne wnioski.
Zagra jeszcze parę bitew przeciw różnym armiom i będzie sam wiedział co zmieniać.
Te rzucane z kosmosu uwagi, w rodzaju 'weź więcej DP' albo 'wyrzuć magów - wrzuć BSB' to jakieś nieporozumienie zwyczajnie.
Takie zmiany nie dają armii tylko jakiś przypadek.
poniewaz uwazam, ze ta jest niedoskonałaJaceK pisze: Czyli zrobił inną armię, ale po co?
.
brakuje w niej lekkiej kawaleri, ktora moim zdaniem powinna sie znaleźć w kazdej armii ktora ja moze wystawaic, szczegolnie gdy mamy smoka
to co mam napisac ze - fajnie graj tym dalej. zaproponowałem alternatywe.Chłopakowi tym co miał grało się dobrze. Wypisał konkretne wnioski.
Zagra jeszcze parę bitew przeciw różnym armiom i będzie sam wiedział co zmieniać.
ja stwierdziłem ze przydałabys sie kawaleria do wspomagania smoka - inaczej on tu jest niepotrzebny.Te rzucane z kosmosu uwagi, w rodzaju 'weź więcej DP' albo 'wyrzuć magów - wrzuć BSB' to jakieś nieporozumienie zwyczajnie.
Smok + lekka kawaleria + ciezka kawaleria + mocne wsparcie piechoty+ swietny ostrzałTakie zmiany nie dają armii tylko jakiś przypadek.
to fakt przypadek Jasio Przypadek
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Jakoś nie zauważyłem.zafael pisze: ja stwierdziłem ze przydałabys sie kawaleria do wspomagania smoka - inaczej on tu jest niepotrzebny.
Chodzi mi o to, że dopiero upomniany zacząłeś tłumaczyć co, jak i dlaczego.
A naprawdę, żeby te rady miały sens musisz je wyjaśniać, bo inaczej brzmią jak przypadkowo rzucone komentarze.
Dla przykładu:
Poza 1 uwagą dot. orła (minimalnie wyjaśnioną) nie widzę tu żadnej pomocnej wypowiedzi.zafael pisze: 1) olałbym magie a zainwestował w bsb z battle bannerem
2) dodałbym 6 DP oraz 6Silwerow (ja bym tak sobie pogrywał)
3) brakuje ci fasta