vocal - blog malarski [update - 23.02 - BSB Bretoński]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
nie ma żadnego lakieru, troszke sie wash błyszczy czarny no i lampa.. to są minusy takiego światła sztucznego niestety:/ lakier matowy dostanie jak zrobie mu podstawkę, zobaczymy jak zadziała.
tułów jest od valtena więc zupełnie sie z Tobą nie zgodze że nie pasuje:) to że nie przylega do konia to wynik tego że są w 2 częściach na potrzeby konwersji i malowania i stąd też mój podtrzymujący paluch na zdjęciu:P
mi się dół mounta wydaje na tyle masywny że głowa z szyją pasują. co o tym inni sądzą? mogę ją skrócić o ten zapas z GS który miał służyć do wyprofilowania w następnym kroku szyi żeby ładnie przylegała.
tułów jest od valtena więc zupełnie sie z Tobą nie zgodze że nie pasuje:) to że nie przylega do konia to wynik tego że są w 2 częściach na potrzeby konwersji i malowania i stąd też mój podtrzymujący paluch na zdjęciu:P
mi się dół mounta wydaje na tyle masywny że głowa z szyją pasują. co o tym inni sądzą? mogę ją skrócić o ten zapas z GS który miał służyć do wyprofilowania w następnym kroku szyi żeby ładnie przylegała.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Konwulsja spawna świetna Waśnie dostałem natchnienie na konstrukcję czegoś takiego
Jak można było tak splugawić Valtena!!??!!
Szczurki wypasione,Spawn tez ale strusio czempion to porażka.
Szczurki wypasione,Spawn tez ale strusio czempion to porażka.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
- Tzeentch89
- Powergamer Rozpiskowy
Figurki świetne! Ten spawn jest zarąbisty! Koniecznie zapodaj fotki jak go skończysz. sam mam w domu 2 ale nie pomyślałem, że można to tak fajnie przerobić.
Dla mnie bomba.
Pozdr
Dla mnie bomba.
Pozdr
dzięki za komentarze:)
sam uważam spawna za box którego trzeba mieć w swoim pudełku z bitsami;) zrobiłem dwa z zostało części na obdzielenie jeszcze ze 2 spokojnie.. ale że moja wizja spawna była nieco odmienna od tej gotowej to go ostro pociąłem aby był mniej symetryczny i nie łaził na 2 nogach:) cieszę się że pomysł trafił w gusta;)
za to nie wiem co z nim zrobić teraz bo głowa tzeencha sie nie podoba jak widzę... od samego projektu na pewno ne odstąpię bo podoba mi sie idea zrobienia z tego modelu exalted championa (w zasadzie większość osób na archaonie bazuje). no a że armia będzie tzeenchowa to demonik tez powinien być w klimacie. Skrócę mu tę szyję na pewno. padła jeszcze propozycja żebym mu zrobił szyje konia z tą głową. nie wiem czy to dobry pomysł, tak jak jest będzie chyba bardziej demonicznie.
na samej figurce dodam jeszcze jakieś znaczki tzeencha i mam pare pomysłów na malowanie:) no i przydałoby sie chyba parę detali typu łańcuchy, czaszki, kolce. to w dalszej fazie wipa jest planowane:)
jakieś inne pomysły? co o tych sądzicie?
z dwarfa jestem zadowolony:) szybki projekt, ładna figurka, sporo radochy i zadowalający efekt:) jak skoncze pozostałe 2 dwarfy to zrobię im dioramkę i podstawki.
pozdrawiam i zapraszam też do galerii swojej:) pojawiły się fotki figurek z Hord ( http://picasaweb.google.pl/vocart/HordesLegion ) i zombi dragona ( 1/3 suwaka:P http://picasaweb.google.pl/vocart/NEWS ), teraz już z podstawkami (podstawki i fotki wykonał właściciel- Przemysław Szulc).
pozdrawiam wszystkich zaglądających i komentujących:)
sam uważam spawna za box którego trzeba mieć w swoim pudełku z bitsami;) zrobiłem dwa z zostało części na obdzielenie jeszcze ze 2 spokojnie.. ale że moja wizja spawna była nieco odmienna od tej gotowej to go ostro pociąłem aby był mniej symetryczny i nie łaził na 2 nogach:) cieszę się że pomysł trafił w gusta;)
to trzeba przerobić...nie pomyślałem, że można to tak fajnie przerobić.
...a jaka przy tym frajda była:P będzie trochę ironii fluffowej w tej armii przy okazji;) w duchu lord of change;]Jak można było tak splugawić Valtena!!??!!
za to nie wiem co z nim zrobić teraz bo głowa tzeencha sie nie podoba jak widzę... od samego projektu na pewno ne odstąpię bo podoba mi sie idea zrobienia z tego modelu exalted championa (w zasadzie większość osób na archaonie bazuje). no a że armia będzie tzeenchowa to demonik tez powinien być w klimacie. Skrócę mu tę szyję na pewno. padła jeszcze propozycja żebym mu zrobił szyje konia z tą głową. nie wiem czy to dobry pomysł, tak jak jest będzie chyba bardziej demonicznie.
na samej figurce dodam jeszcze jakieś znaczki tzeencha i mam pare pomysłów na malowanie:) no i przydałoby sie chyba parę detali typu łańcuchy, czaszki, kolce. to w dalszej fazie wipa jest planowane:)
jakieś inne pomysły? co o tych sądzicie?
z tego samego powodu dla którego niektórzy je kochają- inni ich nienawidzą;) przynajmniej do malowania tej armii trzeba mieć rodzaj powołania żeby sprawiało to frajdę.za co ludzie kochają te szczurki, teraz już wiem- bo są po prostu zajebiaszcze!!
z dwarfa jestem zadowolony:) szybki projekt, ładna figurka, sporo radochy i zadowalający efekt:) jak skoncze pozostałe 2 dwarfy to zrobię im dioramkę i podstawki.
pozdrawiam i zapraszam też do galerii swojej:) pojawiły się fotki figurek z Hord ( http://picasaweb.google.pl/vocart/HordesLegion ) i zombi dragona ( 1/3 suwaka:P http://picasaweb.google.pl/vocart/NEWS ), teraz już z podstawkami (podstawki i fotki wykonał właściciel- Przemysław Szulc).
pozdrawiam wszystkich zaglądających i komentujących:)
wreszcie coś nowego:) prawie gotowe zleconko na mój średni poziom. zostało jeszcze parę detali i poprawek oraz wykończenie podstawki. niektóre elementy trochę odstają od poziomu.. ale to w zasadzie jest na odwrót- część rzeczy jest pomalowana po prostu lepiej niż powinna;) no i potestowałem parę rzeczy jak dziura w podstawce, pasta maimeri przeźroczysta z domieszką koloru jako woda czy malowanie bez kalkomanii jako podkładu do freehandów. zabawiłem się też- tam gdzie uważałem że powinien taki efekt wystąpić- w cieniowanie ze światłem od góry na niektórych załamaniach (wyleciała mi nazwa ).
sama figurka dość parszywa w malowaniu i zajęła dużo więcej czasu niż miała:/ min. pozalewane metalem niektóre elementy trzeba było oczyścić... jakiś defekt formy pewnie... dramat jak to było odlane. no i do tego oczywiście niezliczona ilość dzwoneczków, tarczek, paseczków, lilijek... nawet małe chorągiewki gość ma na głowie samo dopasowanie kolorów zajęło mi trochę czasu.. no i dostałem ciężką niebiesko-zieloną kolorystykę jako wytyczne ale myślę że jakoś z tego udało się wybrnąć;)
sama figurka dość parszywa w malowaniu i zajęła dużo więcej czasu niż miała:/ min. pozalewane metalem niektóre elementy trzeba było oczyścić... jakiś defekt formy pewnie... dramat jak to było odlane. no i do tego oczywiście niezliczona ilość dzwoneczków, tarczek, paseczków, lilijek... nawet małe chorągiewki gość ma na głowie samo dopasowanie kolorów zajęło mi trochę czasu.. no i dostałem ciężką niebiesko-zieloną kolorystykę jako wytyczne ale myślę że jakoś z tego udało się wybrnąć;)
kuuuurcze. troche mnie nie bylo i juz wszyscy maluja jak szalency
super. bardzo mi sie podoba
gratulacje
super. bardzo mi sie podoba
gratulacje
Wykonanie jak zwykle świetne, ale dobór kolorów imo pozostawia wiele do życzenia. Czarno czerwony element na niebiesko zielonej szachownicy wygląda fatalnie. Nie próbowałeś z białym kolorem jako dodatkiem do zielono-niebieskiego kolesia?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Niebieski i zielony... ostro... Ale cóż począć ze zleceniami...
Samo wykonanie techniczne dobre, widać, że malowanie staranne i robione bez pośpiechu. Cieniowanie sztandaru wyszło najlepiej, ale i tak sprawia "blade" wrażenie Podobnie, jak czerwone szarfy, wyciągane do różowego, trochę mało życia, złote kielichy za to trochę lepiej wyglądają (ale może to wszystko też wina zdjęć...).
A jeśli chodzi o rozmieszczenie kolorów (głównych - zieleni i niebieskiego) na poszczególnych elementach, to podoba mi się tylko na... sztandarze z tyłu, ale taka Twoja wizja. Sam bym trochę inaczej to rozplanował Trudne zadanie dostałeś, z tego, co widać, ale efekt nie jest aż tak zły. Poprawiłbym jeszcze metaliki, bo są takie trochę "zwykłe", mało cieniowane, no chyba, że to już zakres tego akurat poziomu malowania, to nic nie mówię
Podstawka schludna, trzcinka jest trafionym dodatkiem, jak dla mnie.
Ogólnie mówiąc - praca technicznie dobra, ale mało w niej życia, głównie ze względu na zastosowane odcienie i dobór kolorów.
Pozdrawiam
Sławol
Samo wykonanie techniczne dobre, widać, że malowanie staranne i robione bez pośpiechu. Cieniowanie sztandaru wyszło najlepiej, ale i tak sprawia "blade" wrażenie Podobnie, jak czerwone szarfy, wyciągane do różowego, trochę mało życia, złote kielichy za to trochę lepiej wyglądają (ale może to wszystko też wina zdjęć...).
A jeśli chodzi o rozmieszczenie kolorów (głównych - zieleni i niebieskiego) na poszczególnych elementach, to podoba mi się tylko na... sztandarze z tyłu, ale taka Twoja wizja. Sam bym trochę inaczej to rozplanował Trudne zadanie dostałeś, z tego, co widać, ale efekt nie jest aż tak zły. Poprawiłbym jeszcze metaliki, bo są takie trochę "zwykłe", mało cieniowane, no chyba, że to już zakres tego akurat poziomu malowania, to nic nie mówię
Podstawka schludna, trzcinka jest trafionym dodatkiem, jak dla mnie.
Ogólnie mówiąc - praca technicznie dobra, ale mało w niej życia, głównie ze względu na zastosowane odcienie i dobór kolorów.
Pozdrawiam
Sławol
Bardzo fajne cieniowanie i ogolne calosc. Zgadzam sie z Jankielem , ze kolorystyka jest taka sobie - imho za duzo kolorow - no ale o gustach i kolorach sie podobno nie rozmawia. Czekam na skonczonego , tak trzymaj...
dzięki za liczne odpowiedzi:)
@qlpin
@Jankiel
@Sławol
a sztandar.. jest prawie płaski, i tak na siłę trochę robiłem te cienie które się tam znajdują:P ale trochę słabo oświetliłem na foce baner od frontu, moze to stąd też.
poza tym nad designem można spokojnie spędzić drugie tyle czasu co nad malowaniem:/ ale ludzie jakos wolą płacić za czas który widać na zdjęciach:P nie urządza ich 'słuchaj, myślałem 3 godziny nad tym modelem więc została jeszcze jedna godzina na jej pomalowanie wg grafiku...':P
@qlpin
gdzie?jakiś taki płaski mi się wydaje...
@Jankiel
próbowałem z białym najpierw bo taki podkład zrobiłem na tarczy oraz rozrysowałem sobie różne kolorystyki schematycznie na takich kserówkach z booka bretońskiego do ćwiczenia kolorystyk. nie kontrastowałoby ze złotym kielichem który miał być na nim, figurka niebiesko-zielono-biała byłaby nudna. myślałem też nad żółtym ale złoty kielich średnio by wyglądał na takim tle... sam czerwony na tarczy był z kolei nudny. te modele mają taką masę płaszczyzn i detali że wymagają niestety zbyt wielu kolorów bo inaczej wyglądają nudno albo elementy koło siebie mają ten sam kolor i się zlewają... dodałem więc jeszcze czarny i przeciąłem je po skosie na tarczach. dodało to dynamizmu modelowi i nie pokrywało się z liniami kraty zielono-niebieskiej. ale masz rację, tylko że nie znalazłem lepszego wyjścia, wybrałem mniejsze zło:)Czarno czerwony element na niebiesko zielonej szachownicy wygląda fatalnie. Nie próbowałeś z białym kolorem jako dodatkiem do zielono-niebieskiego kolesia?
@Sławol
jako że model ma sporo kolorów to zrobiłem je mniej żywe żeby nie walczyły ze sobą za bardzo. wyciąganie czerwonego do pomarańczowego/żółtego mogłoby być ryzykowne;) poza tym.. główne kolory armii to niebieski i zielony, nie chciałem ich przyćmić.Cieniowanie sztandaru wyszło najlepiej, ale i tak sprawia "blade" wrażenie Podobnie, jak czerwone szarfy, wyciągane do różowego, trochę mało życia
a sztandar.. jest prawie płaski, i tak na siłę trochę robiłem te cienie które się tam znajdują:P ale trochę słabo oświetliłem na foce baner od frontu, moze to stąd też.
złoty wymaga dokończenia, srebrny delikatnych poprawek. rozmieszczenie kolorów było strasznie ciężkie i dylematyczne... to heros więc wymaga czegoś ciekawego więc conajmniej krata na 4 pola na bardingu. jako były generał bretonni nie ośmielibyłm się zrobić jej bardziej ubogo;) niestety to lepiej działało przy starych koniach bez tarczy i pasków... było bardziej czytlene i nie przytłoczone przez te elementy.A jeśli chodzi o rozmieszczenie kolorów (...) Sam bym trochę inaczej to rozplanował (...) Poprawiłbym jeszcze metaliki, bo są takie trochę "zwykłe",
poza tym nad designem można spokojnie spędzić drugie tyle czasu co nad malowaniem:/ ale ludzie jakos wolą płacić za czas który widać na zdjęciach:P nie urządza ich 'słuchaj, myślałem 3 godziny nad tym modelem więc została jeszcze jedna godzina na jej pomalowanie wg grafiku...':P