Goblin Big Boss @ 134 Pts
General; Light Armour; Shield
Sneaky Skewerer [10]
Triksy Trinket [25]
Chariot @ [60] Pts
Goblin Shaman @ 140 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Staff of Sneaky Stealin [50]
Goblin Shaman @ 140 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Goblin Wolf Riders @ 71 Pts
Spear; Light Armour; Musician
29 Goblins @ 140 Pts
Light Armour; Shield; FCG
29 Goblins @ 140 Pts
Light Armour; Shield; FCG
30 Goblins @ 124 Pts
Shortbow; Light Armour; Musician
2 Spear Chukka @ 70 Pts
2 Spear Chukka @ 70 Pts
1 Wolf Chariot @ 63 Pts
4 Goblin Crew; Spear; Short Bow
3 Snotlings @ 60 Pts
1 Giant @ 205 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 130
Total Army Cost: 1499
podoba się?
bo lepiej chyba nie złoże
zastanawiałem się nad zmianą Staff of Sneaky Stealin [50] na coś innego, ale nie tyle co nie mam koncepcji, co poprostu właściwych przedmiotów
opcja generał, bsb, caddy odpadła gdyż oni wiele nie zrobią, chyba ze spider banner i do łuczników
no i za giganta - 2 SNOTY albo DD, ale chyba gigant
hmm co jeszcze klimatycznie pasuje pod gobossy?
1500pkt gobbosy
Jak quas, dołączyłbym do tego:
3 fasty? Masz 7 LD. I to samo zarzucane mi było przy mojej rozpisce. Jedna panika i masz szanse na strate połowy armii
Zamiast jednej dwójki Chukk daj Rock Lobbera (przynajmniej ja bym tak zrobił )
Jeżeli nie chcesz mieć NG w rozpie to OK, ale jeżeli nie robi to różnicy, to jednego szamana na NG i daj mu pierscien plus 3 grzybki.
3 fasty? Masz 7 LD. I to samo zarzucane mi było przy mojej rozpisce. Jedna panika i masz szanse na strate połowy armii
Zamiast jednej dwójki Chukk daj Rock Lobbera (przynajmniej ja bym tak zrobił )
Jeżeli nie chcesz mieć NG w rozpie to OK, ale jeżeli nie robi to różnicy, to jednego szamana na NG i daj mu pierscien plus 3 grzybki.
Bum...!
jest okey, ale fakt 3 fasty w tej armii nie są aż tak porządane z wyżej wymienionych powodów. Zostawiłbym nawet jednego, a za dwa wyrzucone kolejny klocek gobbo i zastanów sie nad nocnikami, z siateczkami i powiedzmy po jednym fanolu w każdym byłoby znacznie ciekawiej
Zawsze uważałem fanatyków za dobrą jednostkę.
Mamy 50% na to że po wypuszczeniu wpadnie w oddział w który miał polecieć, na dłóch fanatyków statystycznie jeden wpadnie.
Zada 3-4 rany. Ale nie o to chodzi. Większość boi się fanatyków, gdyż poważnie osłabiają oddział. Zdejmują rząd, nie dają już przewagi liczebnej. A wtedy w konfrontacji z 25 NG z siatkami klocek piechoty załóżmy 20 DE warriorów ma o wiele mniejsze szanse, bo nie ma rzędu i przewagi.
Na starcie mają +3 do CR, a gobosy +4 (+5 jeśli mają sztandar)
Jedyna wada to fasty. Ale jeśli nie damy sobie ich wyciągnąć z oddziałów, to dużo możemy zrobić.
Zastanawiało mnie zawsze czy można mierzyć jak dlaeko mogę podjechać zanim przeciwnik wypuści fanatyków i przez to np. ustawić oddział tak, żeby wypuścił fanatyków z obu oddziałów NG oddalonych od siebie o załóżmy 6 cali. Czy można wtedy mierzyć promień 8 cali od oddziału NG?
Mamy 50% na to że po wypuszczeniu wpadnie w oddział w który miał polecieć, na dłóch fanatyków statystycznie jeden wpadnie.
Zada 3-4 rany. Ale nie o to chodzi. Większość boi się fanatyków, gdyż poważnie osłabiają oddział. Zdejmują rząd, nie dają już przewagi liczebnej. A wtedy w konfrontacji z 25 NG z siatkami klocek piechoty załóżmy 20 DE warriorów ma o wiele mniejsze szanse, bo nie ma rzędu i przewagi.
Na starcie mają +3 do CR, a gobosy +4 (+5 jeśli mają sztandar)
Jedyna wada to fasty. Ale jeśli nie damy sobie ich wyciągnąć z oddziałów, to dużo możemy zrobić.
Zastanawiało mnie zawsze czy można mierzyć jak dlaeko mogę podjechać zanim przeciwnik wypuści fanatyków i przez to np. ustawić oddział tak, żeby wypuścił fanatyków z obu oddziałów NG oddalonych od siebie o załóżmy 6 cali. Czy można wtedy mierzyć promień 8 cali od oddziału NG?
Bum...!
ehh panowie, a wy dalej z NG
one mi tu nie pasują z powodu klimatu... przecież nie jestem głupi, tylko biore pod klimat,
3 fasty? ja wiem że za dużo, ale raz ze łatwiej mi wystawić 3 fast niż 4 kloc gobbosów - skąd miał bym go wziąści i na grzyba, dwa że nie ma fanatyków i musze ostro kombinować zeby moje (słabe) kloce coś zdziałały - po to są fasty
KLIMAT - no orcs, no night goblins
pierścionek ok, zapomniałem o nim,
fast no nie wiem...
jakby co to mam 70pkt wolnych... i co dalej? co z tym zrobić?
one mi tu nie pasują z powodu klimatu... przecież nie jestem głupi, tylko biore pod klimat,
3 fasty? ja wiem że za dużo, ale raz ze łatwiej mi wystawić 3 fast niż 4 kloc gobbosów - skąd miał bym go wziąści i na grzyba, dwa że nie ma fanatyków i musze ostro kombinować zeby moje (słabe) kloce coś zdziałały - po to są fasty
KLIMAT - no orcs, no night goblins
pierścionek ok, zapomniałem o nim,
fast no nie wiem...
jakby co to mam 70pkt wolnych... i co dalej? co z tym zrobić?