Kto w sojuszu dla WE ???
Moderator: Gremlin
My niedawno graliśmy taki mini scenariusz - z jednej strony WE, OK i Dwarfy a z drugiej TK i 2xOiG. Najpierw solówki na 4 rundy a potem co zostało do wspólnej bitwy. Ogry były dla mnie mało istotne, za to sojusz z krasnalkami - miód.
Jakoś ostatnio zdarzyło mi sie zagrać parówkę z imperium. Przyznam ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Co prawda podstawa armii zupełnie sie zmienia, ale dzięki temu armie sie zgrabnie uzupełniają.
Wildzi+GR wspomagają ciężką kawalerię, treeman ze steam tankiem są trudni do zatrzymania, (ew. za treemana fast+driady+orzeł wchodzą.), a GG+ canony świetnie się uzupełniają.
Co prawda z bretą grało mi się lepiej, to imperium też jest super
Wildzi+GR wspomagają ciężką kawalerię, treeman ze steam tankiem są trudni do zatrzymania, (ew. za treemana fast+driady+orzeł wchodzą.), a GG+ canony świetnie się uzupełniają.
Co prawda z bretą grało mi się lepiej, to imperium też jest super
ja osobiście gram HE a najlepszy kombo to jest WE+HE+VC
razem wszystkich zjezdzamy
razem wszystkich zjezdzamy
jak grają lizaki? defens magiczny z hordą skinek szturmujących czy jakaś kava/ koksy?
myslę że terki ,salki, koksy biegacz i caddy + tyle skinek ile wejdzie
u Ciebie brokuł ,caddy ale już niekoniecznie biegacz z Hodą...2x driady 1 i może wildzi coby flankować albo wardancerzy bo niewiem czy na oba unity beda pkt, napewno odradzam GG z tego wzgledu ze hordy skinek zasłaniac bedą...ale mozesz popróbować z 10...
myslę że terki ,salki, koksy biegacz i caddy + tyle skinek ile wejdzie
u Ciebie brokuł ,caddy ale już niekoniecznie biegacz z Hodą...2x driady 1 i może wildzi coby flankować albo wardancerzy bo niewiem czy na oba unity beda pkt, napewno odradzam GG z tego wzgledu ze hordy skinek zasłaniac bedą...ale mozesz popróbować z 10...
a ja bym wlasnie postawil na strzelanie, 2x10 albo nawet 3x10 gg plus skinkowisko...
da się
też bym bral
są jak świeże buleczki
są jak świeże buleczki
Też w to wchodzę, parafrazując Scimiego - bez 3x10 GG nie wychodzę z domu
Sojusz z Lizakami, ale takimi jakie opisuje Urban, czyli biegacz, skinki, salki, przykokszone Kroxy to bardzo ciekawa opcja. Pomijam już do jakiego szału można doprowadzić rywali taką liczbą skirmishu Jestem za. Natomiast jeśli partner grałby na slanie to już chyba gorzej.
Sojusz z Lizakami, ale takimi jakie opisuje Urban, czyli biegacz, skinki, salki, przykokszone Kroxy to bardzo ciekawa opcja. Pomijam już do jakiego szału można doprowadzić rywali taką liczbą skirmishu Jestem za. Natomiast jeśli partner grałby na slanie to już chyba gorzej.
Lizaki i empire to najlepsze sojusze ew krasie(miło się gra)
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr