Dispel

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Dispel

Post autor: Kołata »

Czy czary dispelluje konkretny mag czy gracz?

Chodzi mi o kwestię kumulacji bonusów z magicznych przedmiotów do dispelowania.

Np goblin ma +1 do dispella z staff of sorcery, a we z wand of wych elm ma re-rolle. Czy na turnieju par muszę wybrać któryś z tych bonusów, czy może one się kumulują?
(tak samo +1 dla HE, skull staff, chyba slann i takie tam)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Jakoś dokładnie to to nie jest opisane, ale na stronie 106 masz napisane:
"...all dispel dice are collected into the dispel pool and can freely be used by any of the Wizards in the army to dispel enemy spells..."
Czyli jak dla mnie albo przerzuty albo +1 do dispela.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

"...all dispel dice are collected into the dispel pool and can freely be used by any of the Wizards in the army to dispel enemy spells..."
czar dispeluje konkretny mag - zazwyczaj kazdy mag w armii rozprasza czary przeciwnika tak samo wiec sie nie mowi, ktory to robi - ale w wypadku, gdy sa jakies roznice miedzy magami to trzeba miedzy nimi wybierac.

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Czekajcie, czyli jak dobrze rozumiem, nie mając maga nie mogę w ogóle dipellować czarów przeciwnika?
Obrazek

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Kielon pisze:Czekajcie, czyli jak dobrze rozumiem, nie mając maga nie mogę w ogóle dipellować czarów przeciwnika?
Muhahahaha! Dobre :D

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Możesz możesz. Na str 108 jest wyraźnie napisane.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Kielon pisze:Czekajcie, czyli jak dobrze rozumiem, nie mając maga nie mogę w ogóle dipellować czarów przeciwnika?
Nie, dalej w tym paragrafie jest tekst o tym, że bez maga też da radę, ale że to nijak się ma do tematu to to wyciąłem.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

tak tylko ze Wand of Wych Elm ma napisane:
"This staff allows any Dispel attempt to be re-rolled"
i nie ma slowa ze tylko ten mag jej uzywa... wiec spokojnie moze byc laczona z innymi tego typu przedmiotami... odwrotnie do Staff of Sorcery gdzie wyraznie zaznaczono ze tylko mag majacy dany przedmiot kozysta z bonusu...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
slonkutno
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: slonkutno »

Na str.109 napisane jest:

"Niektore z magicznych przedmiotow pozwalaja podjac Czarodziejowi ponowna probe rozproszenia czaru, albo przerzucenia rzutu....................Co wiecej, rowniez sam wynik rzutu moze byc podniesiony z pomoca dzialania przedmiotow magicznych. W celu podniesienia wyniku rzutu uzyc mozna dowolnej liczby magicznych przedmiotow, jednakze gracz musi zadeklarowac ich uzycie jeszcze przed rzutem na rozproszenie."

Bardziej jestem za tym co napisal bigpasiak.
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]

Obrazek

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

czyli wychodzi na to że można mieć +1 do dispela oraz dodatkowo przerzut? hm...ten staff zaczyna mi się podobać coraz bardziej...

ODPOWIEDZ