Koncert życzeń 7 edycji ..

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Tullaris pisze:Co konkurencji dla Morathii to przecież jest Helleborn, i ma całkiem fajne zasady.

No fakt zapomnialem o niej :<. Tak czy siak mogliby kogoś nowego stworzyć.

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

"Eltharon nie jest ślepy i znów jeździ na gryfie"

Jest ślepy, jego najnowsza figurka eltharion the swrodmaster ma opaskę na oczach, czyli jest ślepy :) A pomiijając gryfa czy walkę wręcz to najlepsze jest to, że może strzelać z łuku :D [/quote]
Figurkę sobie znajdź, jest ogólnie dostępna w sklepach i internecie :)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

http://uk.games-workshop.com/highelves/ ... allery/17/ Pokaz mi gdzie EltharIon ma tu opaske? Jak doszukasz sie tam jej to daj mi znac ok?

Ponadto jeśli Kouran zginął to zginął jego ból. Nadodatek nie mogą dodac specjalnych bohaterów do normalnej gry bo to mija się z celem. Jak chcecie sobie pograc na specjalnych bohaterów to droga wolna grając miedzy sobą dla zabawy ale jakos mi nie podchodzi by nagle na 3 stołach gdzie grają DE znajda się dla przykładu 3 Morahti, nie mówiąc juz gdyby miały grac ze sobą. Bez jaj.... Ona jest jedna jedyna nie moze byc jej wiecej.(Nadodatek jest śliczna!)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

eee ludzie.

SPecjalni bohaterowie niekoniecznie muszą żyć. To właśnie bohaterowie z czasów "teraźniejszych" bądz z przeszłości warhammera.

7ed
kodeks ork: azhag i gorbad gryzą ziemię a są w kodeksie
High elf: rzeczony eltharion to jego przedstrawienie z czasów gdy walczył z Gormem Piąchą i jego waaagh.
Vampire Counts: Vlad, Izabela i Manfred gryzą ziemię ostatecznie.(no manfred może nie ...) a są też ich młodsze inkarnacje w kodeksie.

I pewnie kourana też przedstawią z czasów gdy żył/. Ja bym tam chciał Uriana Poisonblada widzieć.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
mika
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: mika »

A ja chyba najchetniej zobaczylbym Furiona w nowym AB, to chyba ostatni legalny czarodziej w DE poza krolem.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

no, właśnie bohater, którego najbardziej chciałbym zobaczyć to Furion

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Na tym nie ma, ale doszukaj się na tym:P http://www.gracz.com.pl/?mod=23&t=produ ... 9&pID=2629 Powiedziałem,że na najnowszym:P

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

ale czy on jeździ na gryfie? z kontekstu twojej wypowiedzi chodzi własnie o figurke na gryfie.

A ja bym chciał zobaczyc całkiem nową postac. Nie starych wyjadaczy tylko jakis nowy talent, wybitną jednotke która w któtkim czasie dostała sie na szczyt.

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

No, ok, ale on też jest eltharionem i i tak gw zmienia historię. Odpowiedz mi. Czy ja jadąc w samochodzie jestem widomy, a gdy z niego wysiąde już nie?:P

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

max1 pisze:"Eltharon nie jest ślepy i znów jeździ na gryfie"

Jest ślepy, jego najnowsza figurka eltharion the swrodmaster ma opaskę na oczach, czyli jest ślepy
Figurka może być sobie jaka chce, ale w AB HE nie ma do niej zasad natomiast są do Eltariona na Gryfie. Poza tym nie ma tam tej historii o jego schwytaniu i oślepieniu, więc według oficjalnych zasad i fabuły nie jest ślepy.
A pomysł z wprowadzeniem Furiona jest całkiem fajny, ja by go widział jako maga - wojownika.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Fajnie by było, gdyby Kouran był w nowym Army Booku, bo skoro w AB HE jest jego odpowiednik - kapitan Phoenix Guard Caradryan to nie powinno też zabraknąć kapitana Black Guard :) No i niech zrobią wreszcie jego figurkę, bo na razie na stronie GW jest tylko opis jak go skonwertować.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

I jezeli juz by byl powinno być bo chyba nie ma (wybaczcie jeśli się mylę jeszcze się uczę xD) możliwość strzelania do swoich i wrogich oddziałów, gdy prowadzą walkę :D xD to takie w stylu Kourana xD. Będę mógł wtedy poświęcić mięsko armatnie Muahhahahahahaha xD

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

Przeczytałem fajna ploteczkę na Druchi.net.

Exec zadają automatyczna ranę przy trafieniu... :) Oddział miałby być w liczbie 5+

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

O_o czyli niebyloby już zasady killing blow? ze na +6 automatyczna rana? wystarczyło by tylko trafić O_o ostro xD

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Andy pisze:Przeczytałem fajna ploteczkę na Druchi.net.

Exec zadają automatyczna ranę przy trafieniu... :) Oddział miałby być w liczbie 5+
zasada była by niszcząca :) - byle cos podobnego mogli wziąć też herosi - i jest miazga - smoki...czołgi, hellcannony...

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

BOGINS pisze:
Andy pisze:Przeczytałem fajna ploteczkę na Druchi.net.

zasada była by niszcząca :) - byle cos podobnego mogli wziąć też herosi - i jest miazga - smoki...czołgi, hellcannony...

Nagle dziwnym trafem powiększyłoby się grono DE fanów xD i spiłowanych kośći :>

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

W połączeniu z hatem i +1A w szarży to Egzeki stały by się naprawdę mordercze :twisted:, elfy zawsze miału problem z ranieniem poprzez niską siłę a teraz ten problem u egzeków znika, jedynym ratunkiem przed nimi jest wysoki As.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

pozostaje jeszcze sprawa jak ta plotka jest wiarygodna i możliwa do spełnienia. ale co do samej zasady to poprostu miodzik :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Hmmm to z banerem (BoM ?)co daje bonus do szarży +d6 M to w krasnoludzkie konserwy ładnie by się wbijały xD?

Hehe dzięki tej zasadzie w końcu dosłownie by byli egzekutorami :)

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Na naprawdę wiarygodne plotki to musimy poczekać jeszcze jakieś trzy miesiące (jeśli AB ma być w sierpniu).
Sztandar mordu dla takich egzeków to zarąbista opcja, plus jeszcze sztandar Hydry to juz całkowity kosmos.

Zablokowany