Elgrond i jego ...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Elgrond i jego ...
Dobra od dłuższego czasu myślałem nad tym aby zrobić taka małą galerie i stopniowi pokazywać wam moja armię na początek na początek projekt nad który pracuje od dłuższego czasu . Narazie niewiele jest gotowe ale może g kiedyś skończę.
Dobra no to co foty
Dobra no to co foty
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2008, o 19:23 przez Elgrond, łącznie zmieniany 4 razy.
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
gdzie w środku ? To jest moja pierwsza ulepianka byłą kilkakrotnie poprawiana (oprócz rydwanów ). Następna sądzę ze będzie lepsza bo wiem jak i co robić. Gdzie brak detali? oczy no spoko taki już jest i nic wiece raczej nie zmienię poza kilkoma poprawkami .
Pomalowany będzie lepiej zapewne wyglądał. I dzięki za komentarz mistrzu lepienia
Pomalowany będzie lepiej zapewne wyglądał. I dzięki za komentarz mistrzu lepienia
No co od twarzy to wiem ze masz racje . Dzięki za dobre rady na pewno zastosuje sie do nich na przyszłość a może nawet te poprawie. Łuska i kolce nie zmiennie bo tak to wymyśliłem. CO do rozmiarów to ogladałem zdjęcia jaszczurów i one miały różne rozmiary bo kolce malały w kierunku ogona a największe były na karku .
No żebra takie zostaną. Mówisz aby były bardziej wypukłe i dokładniej zrobione dobra. NO i te kolce na żuchwie poprawę chyba to mi tez one od początku nie pasowały tylko nie wiedziałem ja kto zrobić.
W środku jest tylko szkielet druciano-plastikowy i tyle
No żebra takie zostaną. Mówisz aby były bardziej wypukłe i dokładniej zrobione dobra. NO i te kolce na żuchwie poprawę chyba to mi tez one od początku nie pasowały tylko nie wiedziałem ja kto zrobić.
W środku jest tylko szkielet druciano-plastikowy i tyle
Nie sądzisz ze ta lanca jest trochęza dłuuuga i za wieeelka? :/
- Młody Pajak
- Kradziej
A jak chcesz inaczej dosięgnąć swojego przeciwnika na wielkim smoku.
Dobra w końcu muszę coś odpisać bo jakoś ostatnio czasu nie miałem . No to jedziemy.
@sojowy
A niby dlaczego ? Czy to elfy muszą być zawsze utożsamiane ze zb..i i pe...i . Widać ż lubisz chaos :d
@Kerim ? dlaczego mistrze powywalał swoje posty ?
Ale odpowiem , że zazwyczaj jak robie rogi to właśnie tak robie jak opisałeś . Tylko w tym przypadku jest mały problem a mianowicie w środku jest drut i ja go oblepiałem dookoła
@Piotr3K
dzięki Nic nie ulepszam na nim będzie jeszcze siedział rycerze dragoński; będzie siodło; i kilka ozdób
@Reiko
hehe Miał być duży i przerażający w końcu to ma być star dragon no nie ?
Tak to mój pierwszy taki , oprócz 2 rydwanów jeden już sie połamał
@Młody Pajak
dzięki za zrozumienie inwencji twórczych
@Phoenix
Jak przyłożyłem oryginalna lance bo byłą zrobiona (pomimo że ja wydłużyłem ) to śmiesznie wyglądała
@sojowy
A niby dlaczego ? Czy to elfy muszą być zawsze utożsamiane ze zb..i i pe...i . Widać ż lubisz chaos :d
@Kerim ? dlaczego mistrze powywalał swoje posty ?
Ale odpowiem , że zazwyczaj jak robie rogi to właśnie tak robie jak opisałeś . Tylko w tym przypadku jest mały problem a mianowicie w środku jest drut i ja go oblepiałem dookoła
@Piotr3K
dzięki Nic nie ulepszam na nim będzie jeszcze siedział rycerze dragoński; będzie siodło; i kilka ozdób
@Reiko
hehe Miał być duży i przerażający w końcu to ma być star dragon no nie ?
Tak to mój pierwszy taki , oprócz 2 rydwanów jeden już sie połamał
@Młody Pajak
dzięki za zrozumienie inwencji twórczych
@Phoenix
Jak przyłożyłem oryginalna lance bo byłą zrobiona (pomimo że ja wydłużyłem ) to śmiesznie wyglądała
No offence, ale fatalny stan to jest teraz. Naprawde bardzo sie staralem znalezc chodz jeden element, ktory by sygerowal chodz nutke starannosci... Nie jestem w tym momencie zlosliwy, poprostu mowie szczerze jak jest. Dluga droga przed Toba.Elgrond pisze: Jak go zdobyłem to był fatalnym stanie.
Niesety popieram - czemu nogi konia wygladają jak... gipsowe (albo rozpadający sie marmur)?
Fajnie natomiast zrobiony barding na łeb konia (nie wiem czemu ale trzypomniał mi się od razu smoczy barding z moich starych klcków LEGO )
Nie moge dostrzec co on trzyma w łapie... (nie nie chodzi o lance )
Fajnie natomiast zrobiony barding na łeb konia (nie wiem czemu ale trzypomniał mi się od razu smoczy barding z moich starych klcków LEGO )
Nie moge dostrzec co on trzyma w łapie... (nie nie chodzi o lance )
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Nie lubię chaosu, bo pustoszy moje ukochane Imperium.Elgrond pisze:
@sojowy
Uważam, ze przypomina smoka Chaosu, ponieważ rogi wyglądają nieczyście. Może uda ci się to wrażenie usunąć przy malowaniu.
Jeśli chodzi o pomalowanie lorda to długa droga przed tobą, ale nie przejmuj się, człowiek uczy sie całe życie, moje malowanie nie jest dużo lepsze.
A wiec odpowiem figurkę to zdobyłem od kumpla już dawno temu. Figurka ta byłą porysowana ostrym narzędziem (igłą , rylcem ). Zmieniłem lance bo on w tej ręce miał miecz. drugą trzeba było całkowicie usunąć.
Faktycznie miała tam być tarcza ale w planach tez było zrobienie lejców .
Odnośnie konia, kiedyś był pomalowany w zwykły sposób . Czyli cienie dobrze wymieszane farba itp i widzę ze raczej wszyscy preferują taka technikę. Ja malując w te sposób chciałem stworzyć fakturę odwzorowującą sierść konia.
Faktycznie miała tam być tarcza ale w planach tez było zrobienie lejców .
Odnośnie konia, kiedyś był pomalowany w zwykły sposób . Czyli cienie dobrze wymieszane farba itp i widzę ze raczej wszyscy preferują taka technikę. Ja malując w te sposób chciałem stworzyć fakturę odwzorowującą sierść konia.