heros na koniu a jednostka piechoty

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

heros na koniu a jednostka piechoty

Post autor: TruePunk »

Witam,
Mam sobie herosa na koniu. Dolaczam go do oddzialu piechoty.

1) czy w wypadku uzycia pipes of doom, heros zdaje panic testa? co jesli obleje - wybiega z oddzialu, czy moze oddzial ucieka razem z nim?
2) czy oddzial z herosem na koniu jest ciagle oddzialem piechoty? Chodzi dokladnie o to, czy taki oddzial moze wejsc do domu (razem z herosem)

Pzdr, bede wdzieczny za wmiare szybka odpowiedz - bo rozpiske na lublin wypada zlozyc, a podpunkt 2 ma na nia duzy wplyw ;)

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

TruePunk pisze:Witam,
Mam sobie herosa na koniu. Dolaczam go do oddzialu piechoty.

1) czy w wypadku uzycia pipes of doom, heros zdaje panic testa? co jesli obleje - wybiega z oddzialu, czy moze oddzial ucieka razem z nim?
2) czy oddzial z herosem na koniu jest ciagle oddzialem piechoty? Chodzi dokladnie o to, czy taki oddzial moze wejsc do domu (razem z herosem)

Pzdr, bede wdzieczny za wmiare szybka odpowiedz - bo rozpiske na lublin wypada zlozyc, a podpunkt 2 ma na nia duzy wplyw ;)
1. Nie musi jest wtedy częścią regimentu piechoty.
2. Do domku wejść nie może bo domek jest impassable dla każdego modelu poza modelem piechoty(jest tam wyraźne sformułowanie "model", a nie "unit"). Ponadto w zasadach domku jest wyraźnie napisane, że do domku może wejść bohater na piechotę nie ma nic o bohaterze na koniu.
A licky boom boom down!!!

lorgoth
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: lorgoth »

To ja się podczepię. Jak liczymy ranki przy herosie na koniu w jednostce piechoty? Tzn. czy liczymy herosa jako przebywającego tylko w pierwszym ranku(tak jak kawalerii więc chyba najbardziej sensowne) czy w dwóch rankach. Czy jest to gdzieś dobrze opisane?

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

lorgoth pisze:To ja się podczepię. (...)Czy jest to gdzieś dobrze opisane?
Stronę dalej, w temacie o bardzo zachęcającym tytule "Bohater na koniu do pieszego oddzialu ":
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=7799
Co prawda JJ napisał w obcym języku "czapki z głów", ale można to uznać za odpowiedź potwierdzającą wywód Gogola.

ODPOWIEDZ