Chaos Dragon W.I.P
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Chaos Dragon W.I.P
Po kilku latach przerwy powróciłem do battla i armii której samo wystawianie na stół sprawia mi przyjemność. Gorzej się człowiek czuje jak musi potem te figurki zdejmować ale to już inna inszość. Do tej pory mimo iż w rozpiskach często używałem smoka to wstrzymywałem sie z jego zakupem, zawsze udało sie od kogoś pożyczyć na ligę lub turniej. Niestety spisywał sie on dużo poniżej jakiejkolwiek statystyki (czarę goryczy przelało starcie z clan ratami, w którym lord razem ze smokiem zabili jednego szczurka i zdołali jeszcze kupić ranę co zakończyło sie ucieczką smoka i rozbiciem o budynek ) za którymś kolejnym razem powiedziałem sobie "nigdy więcej smoka", no co usłyszałem od ludzi wokoło "kup swojego, pomaluj go i zobaczysz że będzie inna gra"
Postanowiłem więc to sprawdzić, jako że typowego smoczka chałasu ciężko było mi dorwać postanowiłem pobawić się trochę z modelem smoka DE.
Oto zdjątka z pierwszych dwóch dni prac.
Jako że mam teraz troszkę wolnego czasu to prace powinny iść do przodu całkiem sprawnie postaram sie na bieżąco zamieszczać zdjęcia z postępu.
Postanowiłem więc to sprawdzić, jako że typowego smoczka chałasu ciężko było mi dorwać postanowiłem pobawić się trochę z modelem smoka DE.
Oto zdjątka z pierwszych dwóch dni prac.
Jako że mam teraz troszkę wolnego czasu to prace powinny iść do przodu całkiem sprawnie postaram sie na bieżąco zamieszczać zdjęcia z postępu.
Z podstawka to naprawdę był problem przy planowaniu, ale środek ciężkości dzięki metalowym częścią wyszedł niemal idealnie i da sie go ładnie osadzić jedną przednią łapą na jakiejś skałce, coby wyglądało że chłopak właśnie nurkuje
A co do szyjek to jest jedna ale za to są dwa ogony (plastik i metal), tak samo z głowami więc spokojnie daje rade jeden ogon przerobić na szyje i już mamy smoczka chałasu.
A co do szyjek to jest jedna ale za to są dwa ogony (plastik i metal), tak samo z głowami więc spokojnie daje rade jeden ogon przerobić na szyje i już mamy smoczka chałasu.
- Szrederator
- Chuck Norris
Ja tu widzę tylko głowę(przerobioną) z HE i może parę różków nic poza tym.
I wydłużony jest przecież. Łape dostał, siodło... Jest tu trochu więcej przeróbek
Aby rozwiać wszelkie wątpliwości pierwotnie był to smoczek od DE ten z 6ed.
Mały update dotyczący głównie jego pozycji na podstawce, ostra burza mózgów wypluła z siebie takie cuś :
W weekend postaram sie zalepić wszystkie dziury gsem i nałożyc odpowiednią fakturę łusek na miejsca uzupełnione. Pozdrawiam
p.s. Wielkie dzięki za komentarze i jeszcze większe podziękowania dla Piotra Miekoto za drugą głowę smoka oraz dla Adama za wszelką pomoc przy tym projekcie ;]
Mały update dotyczący głównie jego pozycji na podstawce, ostra burza mózgów wypluła z siebie takie cuś :
W weekend postaram sie zalepić wszystkie dziury gsem i nałożyc odpowiednią fakturę łusek na miejsca uzupełnione. Pozdrawiam
p.s. Wielkie dzięki za komentarze i jeszcze większe podziękowania dla Piotra Miekoto za drugą głowę smoka oraz dla Adama za wszelką pomoc przy tym projekcie ;]
milusi ten smoczuś
Naprawde dobra robota, widac naklad pracy wlozony. Trzymaj tak dalej i powodzenia!
Naprawde dobra robota, widac naklad pracy wlozony. Trzymaj tak dalej i powodzenia!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Z każdym oddziałem powinien się stykać bez problemu dzięki tej grudce soli
lewa łapa chyba ciut za długa, brakuje mi też jakichś mutacji. poza tym fajnie się zapowiada:)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- Szrederator
- Chuck Norris
Bardzo dobrze się zapowiada chciałbym z takim czymś zagrać