PMotM 9 Wildzi
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
PMotM 9 Wildzi
nowy unit.
co sadzicie?
no to po kolei:
z tych czesci powstawala ta jednostka [ no w sumie male sprostowanie... uzylem jednak metalowych, oryginalnych glowek bo plastikow zostal mi tylko jeden wzor i kiepsko to wygladalo...]
tak wygladali po skonwertowaniu i wsadzeniu na podstawki dla wygladu ogolnego:
no i tak wygladaja po skonczeniu... wlsciwie jeszcze kilka pierdolek dodam ale to do zobaczenia bedzie na EEGT
co uwazacie o moich wildach? odpowiednio straszni?
co sadzicie?
no to po kolei:
z tych czesci powstawala ta jednostka [ no w sumie male sprostowanie... uzylem jednak metalowych, oryginalnych glowek bo plastikow zostal mi tylko jeden wzor i kiepsko to wygladalo...]
tak wygladali po skonwertowaniu i wsadzeniu na podstawki dla wygladu ogolnego:
no i tak wygladaja po skonczeniu... wlsciwie jeszcze kilka pierdolek dodam ale to do zobaczenia bedzie na EEGT
co uwazacie o moich wildach? odpowiednio straszni?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
o w pyte... dobreee... a ten po lewej jakiś taki odchył złapał
Prawie wszystko sie mi w nich podoba.. po pierwsze lesniaki ;]. po drugie fajne konwersje... malowanie dobre..
Jedynie przyczepie sie do wymodelowania siersciuchow, na plecach... troche inaczej warto byloby je zrobic
P.s. Heh kiedys moze wreszcie zagramy przeciw sobie ;]. Chociaz ja juz nie posiadam swoich lesniakow ;((((.
Pozdrawiam!
Jedynie przyczepie sie do wymodelowania siersciuchow, na plecach... troche inaczej warto byloby je zrobic
P.s. Heh kiedys moze wreszcie zagramy przeciw sobie ;]. Chociaz ja juz nie posiadam swoich lesniakow ;((((.
Pozdrawiam!
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
No bardzo ładni są Trzymają klimat WE. Nie podoba mi się tylko ten nietoperek i futrzane płaszczyki. No i pogłębił bym cienie na koniach ciut. Pewno na żywo wyglądają o wiele lepiej
PS: Fajowe podstawki
PSS: I czupryna czempiona
PS: Fajowe podstawki
PSS: I czupryna czempiona
I to ma wzbudzac Fear przy szarzy, nie no jako pomalowanie figurek to mi sie podobaja, tylko nie wydaje mi sie aby ktos sie mial ich przerazic. I jedyne co mis ie nie podoba to te krzaki z glonow, no ni w zab mi nie pasuja. Ale ogolna ocena od 1 do 10 to dobre 8
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]
dziekuje za komenty.
wg mnie troche to straszniejsze niz np snotlingi czy gobo na squigu
przechylenie jest ok w obu tych figurkach [po lewej i po prawej skrajni] w zamysle to maja oni wlasnie uderzac kogos na tych krancach. myslalem o szkieletach wlasnie w tych miejscach i raczej je jeszcze dorobie... chcialem pokazac troche dynamiki w tej jednostce i ich znakomite opanowanie jazdy konnej... w koncu to wild riders sa i skoro to lekka kawaleria to takie kozackie przechylenia w siodle i inne tego typu manewry sa wg mnie jak najbardziej na miejscu.
a nietoperek...? probuje zwiac wlasnie ale raczej mu sie nie uda... moja armia jest stylizowana w zamysle na walczaca z VC wiec... bedzie pasowac....
@Gogo- mialem ich w Plocku jednak zauwazylem kilka zeczy do poprawki i je zmienilem do finalnego wygladu. wlsciwie to sporo przysiedzialem zeby ich w miare skonczyc na tura u Was... teraz juz mam 3 unitu wildow przerobione z tancerzy i tak trzymac
wg mnie troche to straszniejsze niz np snotlingi czy gobo na squigu
przechylenie jest ok w obu tych figurkach [po lewej i po prawej skrajni] w zamysle to maja oni wlasnie uderzac kogos na tych krancach. myslalem o szkieletach wlasnie w tych miejscach i raczej je jeszcze dorobie... chcialem pokazac troche dynamiki w tej jednostce i ich znakomite opanowanie jazdy konnej... w koncu to wild riders sa i skoro to lekka kawaleria to takie kozackie przechylenia w siodle i inne tego typu manewry sa wg mnie jak najbardziej na miejscu.
a nietoperek...? probuje zwiac wlasnie ale raczej mu sie nie uda... moja armia jest stylizowana w zamysle na walczaca z VC wiec... bedzie pasowac....
@Gogo- mialem ich w Plocku jednak zauwazylem kilka zeczy do poprawki i je zmienilem do finalnego wygladu. wlsciwie to sporo przysiedzialem zeby ich w miare skonczyc na tura u Was... teraz juz mam 3 unitu wildow przerobione z tancerzy i tak trzymac
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Bardzo fajne konwersje , malowanie na poziomie. Bardzo nie podchodzi mi Twoj styl malowania szarym , imho za duzo kontrasty.
Mi też się podobają. Wiedząc, że te Wildy są przerabiane z tancerzy, to ci nieco przekrzywieni jeźdźcy po bokach nie zaskoczyli mnie i od razu skojarzyli mi się z kozackimi sztuczkami na koniach. Dlatego uważam, że to do nich pasuje.
świetne konwersje i bardzo dynamicznie wygląda oddział od frontu:) no i wygląda jak oddział przez to jak zostali ułożeni!;)
pomalowani poziom niżej niż konwersje ale i tak ok.
a co mi sie nie podoba... dużo lepiej by wyglądali bez płaszczy- mało pasują, są dużo słabiej wyrzeźbione i malowaniem tego nie udało się poprawić niestety. leśny nietoperz wygląda jakoś dziwnie.. ale może to stereotyp kojarzący nietoperze z VC:P no i żółte konie, fefe. trawka mogłaby mieć trochę zróżnicowaną wysokość- tak wygląda nienaturalnie a poza tym złe to jest dla kompozycji jak jest aż tyle tak samo wysokich jasnych obiektów. chrobotki mogłyby mieć też inny odcień niż podłoże, tak to się zlewają, a las ma masę odcieni różnych:) jakiś grzybek, czaszeczka, strzała w ziemi czy zając by nie zaszkodziły również, trochę brakuje koloru, a takie delikatne akcenty go dają.
pozdro!:)
pomalowani poziom niżej niż konwersje ale i tak ok.
a co mi sie nie podoba... dużo lepiej by wyglądali bez płaszczy- mało pasują, są dużo słabiej wyrzeźbione i malowaniem tego nie udało się poprawić niestety. leśny nietoperz wygląda jakoś dziwnie.. ale może to stereotyp kojarzący nietoperze z VC:P no i żółte konie, fefe. trawka mogłaby mieć trochę zróżnicowaną wysokość- tak wygląda nienaturalnie a poza tym złe to jest dla kompozycji jak jest aż tyle tak samo wysokich jasnych obiektów. chrobotki mogłyby mieć też inny odcień niż podłoże, tak to się zlewają, a las ma masę odcieni różnych:) jakiś grzybek, czaszeczka, strzała w ziemi czy zając by nie zaszkodziły również, trochę brakuje koloru, a takie delikatne akcenty go dają.
pozdro!:)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria