Z góry dzięki za odpowiedź

Moderator: Shino
Twoja stara powinna miec sile 10.to kroxy w VIed winny mieć S3
ciesz sie, ze juz nie mozna robic overrunow po tym jak ty zaszarzujesz bo wtedy to byla masakra;] ale faskt... mam tak samo, ze 5-6 to najgorszy wynik na zakopywanie;] jednak jeden skoprion zakopany byc musi bo rob sporo zamieszania w kminieniu przeciwnika, ktory grajac asekuracyjnie jest otwarty na inne kontry;] tak wiec z reguly zakopuje 1 i swarmy a 2 sobie puszczam wolno;] oczywiscie zalezy to tez od przecinika z ktorym gramFluffy pisze:Wykopywaczki są słabe :/ Nie chodzi mi w tym momencie o parametry jednostek, ale o nieszczesny roll 1-2 na tabelkę misfire przy wykopywaniu.. W założeniu nasza jednostka wychodzi na stół i ma szanse cos jeszcze zrobic, chociazby zablokowac cwiartkę. W rzeczywistosci przegrałem przez ten rzut milion bitew :/
Niemyslacy przeciwnik wystawi skorpiona w rogu stołu. Myslacy ustawi go dupą do swojego oddziału idealnie na zasiegu szarzy, pod odpowiednim kątem, dzieki czemu nagle znajdzie sie w centrum mojej armii :/
Ta tabelka ewidentnie powinna byc zmieniona. Zdecydowanie wolę rzucic 1-2 niz 5-6 :/
Dlatego od dłuzszego czasu nie zakopuje skorpionów - chyba ze gram z dwarfami.
Pozdrawiam
nie rozumiem tego , może ktoś mi wyjaśnić tą zasadeszczurek pisze:teraz w 7 ed. natomiast latamy sobie na tylach krolem ,szarzujemy cos i do tego kombatu mozemy dobic z overrunai wyplacic ataki