wyraznie pisze ze szrzowalem ALE w poprzedniej turze... czego tu nie rozumiesz? nie mozna rozegrac combatu w tej turze w ktorej byla pogon wiec przenoszony jest do nastepnej... mam wszelkie bonusy za szarze bo takie sa zasady RB ale nie szarzowalem w tej turze! combat jest przeniesiony do nastepnej i dzieki temu mam +1 do ataku... prosze poprzec jakims cytatem errata czy czymkolwiek bo na razie sa to puste slowa ktore piszesz... wiem ze to pokrecone ale podajcie jakis inny argument niz ze szarzowalem... ja to wiem, jednak rownie wazne jest czy jak i KIEDY!
dziwne... jakos przy teleportacji to wszyscy zgodnie interpretowali ze tylko w mojej turze sie moge teleportowac i wtedy jakos Twoich wnioskow tego typu nie widzialem...?szafa@poznan pisze:
nigdzie w booku nie ma definicji kiedy ture traktowac jako moja tylko ture, a kiedy jako ture moja i nastepnie przeciwnika.
poza tym w opisie nie chodzi o moja czy Twoja ture chodzi jedynie o obecna runde combatu... jezeli kiedy jest dana tura nie szarzowalem mam bonus... w innym wypadku go nie mam. czy wykonywalem szarze w tej turze? nie...