Co z tym GW?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Nie mam styczności z niemieckim, ale odkąd się dowiedziałem o ołówkach i dentystach, to częściej zaglądam do ling.pl wystarcza, żeby się trochę pośmiać. :lol2:

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Awatar użytkownika
Napoleon
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Napoleon »

Standard - w celu ograniczenia kosztów outsourcują co się da...

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

nie wiem jak jest z nowym podrecznikiem do wampirow w edycji angielskiej ale widzialem wczoraj wersje w jezyku wloskim i na okladce widnial napis "wydrukowano w chinach" .... pieknie sie zapowiada :P

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Nic nowego. Duży rb w twardej oprawie do WFB i 40k też jest "printed in china".

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Co za różnica czy drukowany w chinach czy w anglii? :roll:

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Cena ta sama dla nas ale na tych produkowanych w Chinach za równowartość miski ryżu GW ma większa przebitkę.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Piotr3K
Kretozord

Ale jakość nie spada, cena ta sama, to chyba nie ma problemu dla graczy czy ich podręcznik będzie wydrukowany w chinach czy gdziekolwiek indziej.
A że GW na tym zyska, to też nie dla nas problem (może gdyby nie zwiększyli na tym zysków, postanowili by zwiększyć je w inny sposób..-gorszy dla graczy)

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Spokojnie, i tak zwiekszą w sposob gorszy dla graczy :)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Piotr3K pisze:Ale jakość nie spada, cena ta sama, to chyba nie ma problemu dla graczy czy ich podręcznik będzie wydrukowany w chinach czy gdziekolwiek indziej.
Ja tak trochę luźniej. ;)
Ja mam nadzieję że jakość nie spadnie, bo do dziś mi dźwięczy w głowie oowieść kolegi ze sklepu turystycznego o partii polarów made in China z zamkami wszytymi ... na plecach. :)

Awatar użytkownika
Mithril
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Mithril »

KrzysiekW pisze: Ja mam nadzieję że jakość nie spadnie, bo do dziś mi dźwięczy w głowie oowieść kolegi ze sklepu turystycznego o partii polarów made in China z zamkami wszytymi ... na plecach. :)
Widziałem kiedyś taki polar w hipermarkecie w Katowicach który miał wszyty zamek na plecach:P btw made in poland bodajże
Obrazek
Dworzec, Gliwice. Mithril: Hej, Młody czy tutaj gwałcą?? Młody: Nie! Dzisiaj jest wtorek:)

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Piotr3K pisze:Ale jakość nie spada, cena ta sama,
No mam nadzieję, że tak będzie. Z doświadczenia wiem coś innego. Jak ładnych kilka lat temu GW wprowadzało nowe farbki (te w kształcie naboju do boltera z czarnym wieczkiem bo wcześniej były z białą zakrętką) to zrobili taki myk:
- zamiast "made in uk" było "made in france" (niby nie powinno to wpłynąć na jakość, pomyślałem że poprostu we Francji są niższe koszty)
- cena oczywiście jak najbardziej i niezaprzeczalnie typowo była wyższa (łączy się to oczywiście z niższymi kosztami...),
- farbki wysychały 10 razy szybciej od swoich poprzedniczek (ze starej serii ŻADNA farbka nigdy mi nie wyschła, a niektóre kupiłem prawie 10 lat temu...),
- kolorystycznie odbiegały od swoich pierwowzorów mimo, że nazwy zostały te same (pół armii Space Marines mam w innym odcieniu mimo, że ta sama farbka - Regal Blue, no okazało się że nie ta sama)
- i uwaga najlepsze :D co się okazało po przelaniu nowej farbki do starego pojemniczka? Że jest jej więcej czy mniej niż w poprzednich pojemniczkach? Odpowiedź zostawiam domyślnym. :wink:

I jak tu nie narzekać i nie mieć obaw co do nowych pomysłów GW?

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Farbki, a figurki to w tym wypadku zupełnie różne zagadnienia - form do odlewów przecież nie zmieniają. Przy zmianie wytwórcy farbek (te pierwsze GW robiło Coat d'Arms, które teraz wytwarza chociażby P3 ;) ) zmienili skład farby, pewnie też pigmenty. Trudno więc porównywać te dwie rzeczy.
Wydaje mi się, że zmiana producenta nie odbije się na jakości.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Piotr3K
Kretozord

Ale chyba drukować w chinach umieją tak samo :P
Ten polar zapinany na plecach :lol2: - może jakaś nowa moda? :P

Awatar użytkownika
Mithril
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Mithril »

Jak zobaczę na własne oczy że drukują książki w Chinach to mam nadzieję że nie płacą wyzyskiwaczom którzy myślą że mogą z ludzi robić niewolników, a tak często tam jest:(
Obrazek
Dworzec, Gliwice. Mithril: Hej, Młody czy tutaj gwałcą?? Młody: Nie! Dzisiaj jest wtorek:)

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

sprawa z chinami jest taka ze jakosc zalezy od zamawiajacego ... jesli Gw bedzie chcialo zaoszczedzic jak najwiecej to jakosc spadnie
ogolnie mam to gdzies gdzie Gw bedzie produkowac ale zeby jakosc produktow byla taka sama ( wykonanie i uzyty material )

ODPOWIEDZ