MASTER w Lublinie - Lubelski Koziolek 1-2 marca 2008r.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Inferno, jakiś gigant trafił do Karabina.

@Dalmar: wiesz, mi jest głupio że aż tak się zrobiłem i nasyfiłem. :?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Dobra, wydobrzałem - oprócz tego że nie mogę mówić :P

Dziękuje Jerzynowi za wspaniały turniej (mówię jako gracz) - to on ogarnął cały temat, zmontował ten turniej w bólach i doprowadził go do końca. Wątpię by ktoś nazwał Cię jeszcze kiedykolwiek amatorem.

Dzięki dla Dzika - jago drugie imię to warhammer i zrobi dla niego bardzo wiele, co pokazał, dzięki.

Wielkie dzięki dla mojego brejdaka za zaangażowanie i wspaniałe zachowanie, jestem z Ciebie dumny! Zwłaszcza za mycie - podłóg i pucharu po nocnej akcji :D

Dzięki dla sędziów naszych za pomoc, możecie na mnie liczyć, jeśli tylko będę mógł w czymś pomóc. Dzięki dla Irkucka z CoC za ocenę malowania.

Dzięki dla b_sk - Łódź to musi być wspaniałe miasto, żałuje że nie mogłem być na masterze tam, ale teraz już będę co roku.

Dziekuję moim przeciwnikom za bitwy:

I Yudo

Sprzedałem kopertę za 800pkt(sic!) i dotoczyłem sie do strefy gdzie czekał na mnie pluton, nie wytrzymał. 20:0

II Inferno

Ciśnieniowa bitwa z chamskimi zagraniami ale jak to z infem - zajebista. Trochę dziwne szarże wykopkami i moje w miarę dobre strzelanie pozwoliły wygrać 14:6

III Linek

Bitwa nudna trochę ale były tez kombinacje - przegrałem bo straciłem lamie i ćwiartki 9:11

IV Robson

Imperium na 3 armatach i czołgu to mój koszmar - załatwiłem armatki w końcu 2 i zabiłem czołg (w walce wręcz - to już 5 :D)ale przypłaciłem to stratą mojej elity i maszyn - czyli praktycznie wszystkiego - wyglądało na remis skończyło się 14 w plecy

nocka to sami wiecie, ja sie bawiłem świetnie tylko zmarzłem, kurde mać :wink:

V Kotlet

Trochę zaspał z niewiadomych mi przyczyn i miałem baya :?

VI Bartys

Wojny klanów - on więcej dobrego strzelania ja lepsze klocki i ambush z thundów. Dostawałem wciry takie że bajka aż doszedłem - wtedy się zaczęło. Wybiłem prawie wszystko prócz połowy klocka, thundów i jakiejś maszyny. Krasnoludzka elita to potęga, oath stone rządzi, stubborn wymiata a run of challange to przegięcie. Maska

zająłem 11 miejsce i jestem z tego bardzo zadowolony - na małe pkty dwarfami to chyba nieźle

Dziękuje też rodzince karabina za barek - dawały rade dziewczyny ,moim zdaniem.

Dzięki dla wszystkich którzy pomagali w piątek nosić wszystko zwłaszcza dla Tocza bo dawał rade skubany, chłopaków z Łęcznej, Krzycha oraz Buddy. Dzięki Wam udało się to zrobić.

Dzięki dla Idy i jej brata, potwierdziliście że nie na darmo jesteście w Morii (tylko wyślijcie zaległe od roku(?) zgłoszenie do pobrania ze stronki) - nie dał bym rady w niedziele bez Was.

Dziękuję gościom naszym a zwłaszcza kolegom z którymi znam się najlepiej, z którymi piłem i brechtałem sie i których nieobecność dotknęła by mnie najbardziej - tak jak nieobecność Maćka z Julią czy malala... Wszystko jednak rozumiem 8) Św. Barbarze za pomoc rano z doprowadzaniem Tomasha do jako takiego wyglądu - było ostro, sam bym nie dał rady chyba...

Dzięki dla sponsorów i klubów współorganizatorskich. Mam nadzieje że nie zawiedliśmy waszego zaufania. Szacun Bober, jesteś masta. MM daje rade, ale moriowe piwo lepsze od perły nawet :D

Sory że wykonałem zioniecie kwasem na kilka osób. Ten gaz w piwie to morderstwo. Zapłacę za pralnie jak coś. Dzięki dla chłopaków co mnie tak zacnie częstowali napojami - zwłaszcza Robsona. Na WI rewanż.

Jak się okazuje zrobienie mastera bez pomocy kolegów jest niemożliwe o czym się Jerzyn, i ja również, przekonał najlepiej.

Zaraz wrzucę pierwsze zdjęcia. Skupcie sie dziewuchy i chłopaki i do zobaczenia za rok :D

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

aktywujcie mi konto na stronce, bo foty chciałem zobaczyć

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

foty widać bez aktywacji tylko jeszcze ich nie ma
12% dopiero, wrzucam w full rozdzielczości :P

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

te ostrzejsze zdjecia beda dostepne po aktywacji...
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

Tylko ta aktywacja cos jak by slabo dziala :)
Orki, oreczki, orczyce i orczątka :) Dla koazdego cos milego :)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

juz dziala :P nie aktywowalem wczesniej, bo zapomnialem:P

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

foty jutro, mam dopiero 32%

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Tak sobie zerknąłem na klasyfikację generalską i zauważyłem, że 22 miejsce tymi ogrami wycisnąłem. Normalnie zdecydowanie lepiej niż mój plan minimum, fajowo. A tak swoją drogą to niezła lipa żeby grając ogrami po doliczeniu punktów za klimat spaść o 13 miejsc. :)
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

widzisz, jednak ogry nie sa klimatyczna armia, a raczej czysto powergamerska ;) duzo bardziej niz np chaos ;)

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

Konto zalozylem wczesniej wiec jak nie dostane juz maila to skasuj prosze konto Robak, zaloze sobie drugi raz.
Orki, oreczki, orczyce i orczątka :) Dla koazdego cos milego :)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1188906

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Robak pisze:Konto zalozylem wczesniej wiec jak nie dostane juz maila to skasuj prosze konto Robak, zaloze sobie drugi raz.
jakiego maila? ja sie zarejestrował dzis w nocy.. i juz mam konto aktywowane, bez maili i innych pierdól :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

http://picasaweb.google.pl/nozyczki/LubelskiKozioEk2008

potem przerzucę zdjęcia na stronkę mastera

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Supeł, ale weź te zdjęcia przefiltruj pod kątem sensowności publikacji. Bardzo proszę ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie wiem jak wpadłeś na wkręt akurat taki (bo np. w złapanie agresora po wódzie w życiu bym nie uwierzył, bo nigdy nie łapałem)
Ty się ciesz, że nie padło na drugą opcję - pożyczyłes od Barbary pięć stów, by wziąć taryfę i dokupić wódki ;)

Turniej pierwsza klasa. Ładne tereny, świetne warunki lokalowe, fajne zasady (proszę tylko, zrezygnujcie na przyszłość z punktów za klimatyczny strój - co ma wspólnego z klimatem koles w kolorowej peruce, pielusze lub mieczem z tasmy klejącej).
Dawno już nie zagrałem aż tak fatalnie na żadnym masterze. Pocieszam się tym, że to przez słaby kodeks.
Zmartwiło mnie trochę, że knajpę zamknęli o 1 w nocy. O tej godzinie to już mi się nie chce szukać innego lokalu, zwłaszcza w obcym mieście.

W przyszłym roku przyjadę na pewno. Teraz tylko muszę odchorować - jak zwykle coś przywiozłem z Lublina, tym razem zapalenie oskrzeli.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Siema !

Master odespany, mozna napisac kilka słów.

Krótka relacja:

1. (VC - sorka zapomniałem imienia). Najlepsza akcja to teleportacja giganta (oddałem kopertę za 150 pts) w pierwszej turze koło moich dwóch magów, na szczęście zdali oba terrory. 20:0 dla mnie

2. (WE - Scimitar) Takich WE, na wymaksowanej ilości odziałów najbardziej sie obawiałem. Ustawiłem się w rogu oddając resztę stołu. Ustawiony w formacji elfickiej górki ;) wystrzelałem i wymagowałem kontrując dragonami w ostatnich turach pozostałe driady. 14:6 dla mnie

3. (DE - Romana) Pierwsze tury to wymiana ognia. Dragoni ustawieni do szarzy na rydwany , pozostałe odziały flankują. Rydwan w koncu nie zdaje głupoty podjeżdza do przodu. Dostaje szarze , w tym samym momencie dragoni z ellyrionem wpadaja w inny rydwan od boku i przelatuja po całej armii. 20:0 dla mnie

4. (Bretka - Niedbal) Ciekawa bitwa . W pierwszej turze wyciągam jednnych errantów rydwanem , przygotowując szarze od boku dragonami , na drugiej stronie stółu jedna lanca schodzi od masowego ostrzału i ucieka z bsb za stól. Tura przeciwnika to podjazd lancami i przelot pegazów w okolice bolców. Dragoni szarzuja w paladyna ze stubornem i przejezdzaja go , pozostałe odziały ustawiaja sie by nie dostac szarzy .

I tutaj wydaje mi sie kluczowy moment. Pegazy ruchem lądowym szarzuja taktycznie na bolca . Osobiscie uwazam ze jest to niemozliwe , pozatem odgiecie na drugiego bolca wyniosło prawie 90'. Sędzia zasędziował na moją niekorzyść co poźniej narobiło dużych kłopotów na stole. No ale możliwe,że ja nie mam racji w tym momęcie :/ . Ostatecznie 10:10

5. (Emp - Karlee) I tutaj znowu kontrowersyjna sytuacja :) Czy dragoni będący w bocznej strefie KO, dochodząc do nich podczas szarzy 'na kancik', ale nie majacy możliwości sie dostawic, tak samo jak przeciwnik (impasible),mogą wykonąć taką szarżę ? Jerzyn zasędziował wprawdzie na moja niekorzyść , ale podstawiłem łuczników i dragonami zaszarżowałem w 3 turze. W 5 przejechali , czogł spolowiony . 13-7 dla mnie

6. (TK - Inferno) Dragoni przyjmuja odział trzech fastow na bok , wygrywaja i szarzuja w przód 15 kawalerii razem z rydwanem. Szkielety wyparowują, a ja wpadam w łucznikow.Na drugiej flance bronie sie przed swarmami i scorpionam . Przelatuje przez łuki i po grze. 20-0 dla mnie

Ogolnie 97 z bitew .

Malowanie : 20/30 za armie , całkiem spoko , podmaluje troche i będzie lepiej ;)
test wiedzy : 1/15 bodajze ? , tragedia :) test był bardzo trudny i poległem. Jak sie później okazało zaważyło to na 2 miejscu.

Ogolnie pozdro dla przeciwników i dla sędziów (ktorzy maja tak niewdzięczna role) spoko sie grało !

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Tomash pisze:Supeł, ale weź te zdjęcia przefiltruj pod kątem sensowności publikacji. Bardzo proszę ;)
To przeszło przez dwa filtry, jak chcesz to mam twój secik, z 10 zdjęć jak leżąc na podłodze bez skarpet napierdzielasz krzesłem na lewo i prawo :twisted:

PS - mam nadzieje że Ci sie Fredek nie przeziębił bo "brałeś prysznic" w majtkach i w takich mokrych poszedłeś dalej grac - tym razem z Jasiem...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Swietny master :D wielkie dizeki :) za rok na pewno przyjade (jesli nie zmienicie formatu na jakis sensowny (2k+) to najchetniej zonwu jako sedzia :)

wielkie pozdro dla organiztorow; ekipy pijacej (no tej pijacej nie robiacej chryi pozniej w szczegolnosci ;) ); ekipy dojezdzajacej (crusa, duka, niedbala i esca) i calej rezty :)

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

A swoja drogą niezły temat - 44strony o turnieju :D hehehe

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

W kwestii stroju zgadzam sie z jankielem - myslalem ze chodzi o to zeby stroj nawiazywal do klimatu armii.. a tu wlasnie jakas banda pieluchowo-lekarzy.
grzesiek dostal punkty za to ze chodzi w bojowkach, pawlak za rasta-opaske na rece, a ja punkta wyrwalem za biale sznurowki (moj ork szaman tez ma pomalowane na bialo). tak obiektywnie to chyba z tych wszystkich strojow tylko ubior jednej panny od razu nasunal mi czym gra, reszta byla jakas taka. wiecie o co chodzi. ;)

Zablokowany