HE + lizzie
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
"Whenever an army that includes one or more High Elf Mage or Archgmage attemps to dispel a spell, the dispel results is increased by 1."
a teraz troche RAW:
- czy armia Lizaków zawiera jakiegos "High Elf Mage or Archmage" by moc korzystać z tego bonusu:)
a teraz bez RAW:
osobiscie mam mieszane uczucia, ale pozwolilbym na kumulowanie sie tych bonusów. jednak jak wiadomo nie ma zadnych oficjalnych wykladni co do parowek.
Jedynym sposobem na roztrzygniecie tej kwestii jest pytanie do organizatora turnieju - bo pytanie nijak sie ma do zasad WFB - bo zasad parowek po prostu nie ma
a teraz troche RAW:
- czy armia Lizaków zawiera jakiegos "High Elf Mage or Archmage" by moc korzystać z tego bonusu:)
a teraz bez RAW:
osobiscie mam mieszane uczucia, ale pozwolilbym na kumulowanie sie tych bonusów. jednak jak wiadomo nie ma zadnych oficjalnych wykladni co do parowek.
Jedynym sposobem na roztrzygniecie tej kwestii jest pytanie do organizatora turnieju - bo pytanie nijak sie ma do zasad WFB - bo zasad parowek po prostu nie ma

myślę że masz tylko +1 . Dlaczego?
żeby w lizakach mieć premię zaklęcie musi rozpraszac SLAN
żeby HE miały premię zaklęcie musi rozpraszać mag HE
czar rozprasza 1 czarodziej
jedyny plus jest taki że po stracie Slana masz +1 tak długo dopuki masz jakiegokolwiek maga HE
żeby w lizakach mieć premię zaklęcie musi rozpraszac SLAN
żeby HE miały premię zaklęcie musi rozpraszać mag HE
czar rozprasza 1 czarodziej
jedyny plus jest taki że po stracie Slana masz +1 tak długo dopuki masz jakiegokolwiek maga HE
Re up.
A mi sie zdaje ze ma +2.
W armybooku elfow pisze ze jesli w armi jest arcymag albo mag high elficki to wtedy wyniuk do dispela jest zwiekszony o jeden.
W sojuszu jest mag lub arcymag? Jest. Nie pisze nic tutaj ze on ma rozpraszac tylko ze on ma byc w armi.
Ale nie wiem do konca czy dobrze mysle.
Niech wie wypowie ktos bardziej doswiadczony.
A mi sie zdaje ze ma +2.
W armybooku elfow pisze ze jesli w armi jest arcymag albo mag high elficki to wtedy wyniuk do dispela jest zwiekszony o jeden.
W sojuszu jest mag lub arcymag? Jest. Nie pisze nic tutaj ze on ma rozpraszac tylko ze on ma byc w armi.
Ale nie wiem do konca czy dobrze mysle.
Niech wie wypowie ktos bardziej doswiadczony.
a jaki masz tam opis.. opis +1 do dispella HE podałem - armia zawierajaca maga lub arcymaga HE ma +1 do dispella niezaleznie kto dispeluje.Paffeu pisze:czyli jak mam lord tzeencza z laską i slana, to mam +1 do wyniku i przerzuty? albo to albo to niestety.
ja tylko nie wiem jak traktowac armie w sojuszu - jako jedna armie czy jako dwie odzielne armie. dlatego sprawe powinien rozstrzygac organizator turnieju parowego bo to on wymyslił zasade sojuszu dwóch armii