PMoTM 10 Vłodziu Fon Kasztan [done]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
PMoTM 10 Vłodziu Fon Kasztan [done]
odpoczywajac od smoka ktorego dziergam rownolegle zmalowalem wczoraj w 1 dzionek cus takiego ... jeszcze nie skonczone ale malowalem noca (zdjecia slabe i male ale nie mialem czasu na zabawe ...)
zamarzyl mi sie taki plaszczyk ale ciagle mam dylemat czy on tu pasuje (do tego wize ze w paru miejscach (w oczodolach) przeswituje metal - zamalowac to trza) w realu zyskuje - a ze mnie fotograf zaden ... coz najlepiej by pasowal chyba czarnoszary plaszczak ale qrde patrzac na niego stwierdzam ze jest git ... tylko czy aby napewno pasuje do Vłodimira ??
licze na jakies rady i sugestie ... (nawet zadowolony jestem z mieczyka a jak wam sie podoba? - dawno nie malowalem w nmm - brak torche gladkowsci ale niestety tak to jest ze foty "wyostrzaja takie mankamenty" coz przy okazji jak to sie mowi czlowiek wychodzi z wprawy ...)
zamarzyl mi sie taki plaszczyk ale ciagle mam dylemat czy on tu pasuje (do tego wize ze w paru miejscach (w oczodolach) przeswituje metal - zamalowac to trza) w realu zyskuje - a ze mnie fotograf zaden ... coz najlepiej by pasowal chyba czarnoszary plaszczak ale qrde patrzac na niego stwierdzam ze jest git ... tylko czy aby napewno pasuje do Vłodimira ??
licze na jakies rady i sugestie ... (nawet zadowolony jestem z mieczyka a jak wam sie podoba? - dawno nie malowalem w nmm - brak torche gladkowsci ale niestety tak to jest ze foty "wyostrzaja takie mankamenty" coz przy okazji jak to sie mowi czlowiek wychodzi z wprawy ...)
Ostatnio zmieniony 16 mar 2008, o 10:12 przez dead, łącznie zmieniany 3 razy.
Mieczyk jest fajowy, ale zdecydowanie zmienił bym kolor skóry. Co on nagle taki niebieski? Rozumiem mzoe być jak to się mówi "zimny trup" Ae jednak aż takeij bieli bym nei dawał, elf flesh rozjaśniany co najwyżej. I trocher fioletu do tego błękitu. Płaszczyk widzi mi się jakiś ciemny, przez niego strasznie mało mroczny figs wyszedł. Reszta no cóż sam wiesz ze jest dobrze to nie bedę słodził bardziej
Jak dla mnie skóra twarzy psuje bardzo ładnie pomalowanego figsa. Poza tym to futro też mi tu trochę nie pasuję, takie za bardzo ostre przejścia albo mi się tylko wydaje. NMMy i część płaszcza "duchowa" mi się bardzo podobają.
Technicznie super i jeśli Tobie sie podoba to tu możesz skończyć czytanie tego posta.
Osobiście natomiast powiem, że na mój gust to kolor skóry, miecza, włosów i płaszcza strasznie się zlewa i na tym etapie trzeba się przyglądać figurce dość długo, żeby zobaczyć co jest właściwie pomalowane, a co jeszcze nie.
Innymi słowy przesadziłeś z białością... Ja zmieniłbym włosy na czarne i przyciemnił skórę do fioletu, wtedy płaszcz może zostać.
Pozdrawiam.
Osobiście natomiast powiem, że na mój gust to kolor skóry, miecza, włosów i płaszcza strasznie się zlewa i na tym etapie trzeba się przyglądać figurce dość długo, żeby zobaczyć co jest właściwie pomalowane, a co jeszcze nie.
Innymi słowy przesadziłeś z białością... Ja zmieniłbym włosy na czarne i przyciemnił skórę do fioletu, wtedy płaszcz może zostać.
Pozdrawiam.
technicznie fajny ale za blady jakis ostrzej by troche wycieniowac pasowalo
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
hmmm... co bys powiedzial na czarny plaszcz a czachy z niego wychodzace wpadajace az w bialy? jakby sie przebijaly z niego, z wewnatrz...? na razie za bardzo sie zlewa skora, miecz i plaszcz... zdecydowanie za bardzo bo wyglada na jeden kolor...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
mnm mi sie calkowicie nie podoba zarowno zloty jak i srebrny - strasznie lagodnie wyglada - jak cieniownie plaszcza a nie jak blysk metalu.
pozdrawiam
pozdrawiam
kolejny up - zdjecia nocne wiec troche biedne ale ogolem widac co pozmienialem ...
BTW co do tego "rogu z ramienia" to jest obity bialy podklad ... jeszcze nie pomalowane
Płaszcz i włosy wyglądają lepiej.
Natomiast uważam, że skóra to krok w gorszą stronę... IMO powinieneś pójść bardziej w stronę fioletu i purpury niźli seledynu.
Aha i po co cisnąć na siłę ten biały na pancerz? Taki fajny był przedtem
Natomiast uważam, że skóra to krok w gorszą stronę... IMO powinieneś pójść bardziej w stronę fioletu i purpury niźli seledynu.
Aha i po co cisnąć na siłę ten biały na pancerz? Taki fajny był przedtem
Święta prawda, wcześniej wyglądał lepiej. Twarz jest lepsiejsza, ale nie do końca mi się podoba... Według mnie powinien być najpierw bleached bonem z białym, a potem sporo rozjaśnień, bez kolorowych domieszek.Fedek pisze: Aha i po co cisnąć na siłę ten biały na pancerz? Taki fajny był przedtem
Jako uparta osoba poszedlem w "swoim kierunku" - mam nadzieje ze wyglada git ... plaszcz jest taki jak zakladalem - nie chce go wyciagac niech taki ciemny bedzie - jeszcze dojdzie taka "wysunieta czacha" - wylatujaca z plaszcza - i ona bedzie jasniejsza ... (mozna zobaczyc na strone GW o co mi chodzi)... twarz wreszcie mi sie podoba (juz jej nie przemaluje bo jednak nie wazne jest jak innym sie podoba wazne czy mi sie podoba - ale mysle ze jest lepsza od poprzednich ) futro coz moze byc pozostalo tylko pazutki zaostrzyc
zbroja - caly czas sei zastanawiam nad nitkami na nagolennikach ale chyba skoro cala jest taka to chyba dol tez powinien byc ...
gora - ten szpikujec z pancerza co wystaje chyba bedzie kosciany zakrwawiony albo zloty zakrwawiony (pomozecie ??)
ta zlota nakladka co wystaje u gory z armora potrzebuje 2 czy 3 blikow bo malo swiecaca
pazury co z pancerza wystaja beda zlote (te przy butach)
no i pierscien nie wiem na jaki kolor ...
to tyle dzieki za komenty rady itp itd przydaly sie ...
BTW jak oceniacia zdjecia robione noca to liczcie sie z tym ze lampy strasznie te farby "matowia" i robia z nich taka blada mamalyge ...