Nadciągają Demony Chaosu ??

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

Coś mam przeczucia że to może być jedna z najciekawszych armii. Ogromne możliwości taktyczne jak i milion pomysłów na super konwersie figurek.

W jednostkach core mamy to co kiedyś w specialach (w armii demonów były w corach ale nie dało sie złożyć niczego sensownego , cały czas mówię o hordach a nie DL). W dodatku wszystko jest lepsze i tańsze, i bez ograniczeń.
Furie bomba i co że liderka 2.
Nie wiem czemu czepiacie się t3 u blodziów , wcześniej też tyle mieli i jakoś dawało rade.
Jest naprawdę ciekawy podział na jednostki (coś czuje że demony nurgla będą cholernie twarde ale powolne a czincza przesiąknięte magią)

A co do czincza to jakoś został jak na razie mocno zaniedbany. Żadnych nowych modeli ,bohaterów ani regimentów.

no to teraz trzeba uzbierać 500 zł na 2 bataliony , 1 vc i 1 demonów , sporo zabawy ale myślę że armia naprawdę była by ciekawa a na pewno orginalna.
Super jak by opłacało sie wystawiać rydwany to można przerobić to coś od vc

Kieł
Wałkarz

Post autor: Kieł »

Bloodlettersi i flesh houndy wyglądają jak z V edycji. Co do flesh houndów nie mam zastrzeżeń bo te aktualne to słabiutkie wychudzone psiny, natomiast bloodów dawno nie było tak fajnych jak te aktualne.
Demonetki wyglądają nieco lepiej niż te aktualne.
Z tych trzech bossów każdego boga jedynie Slaanesha daje radę, reszta to brzydale.
Herald Khorna na Juggernaucie ma fajną pozę, generalnie fajny, ale nadal mam wrażenie że GW se cofa zamiast iśc do przodu.
Command group do plaguebearersów bardzo atrakcyjny, kontynuuje linię aktualnych bearerów (moim zdaniem bardzo udanych).

Wniosek jaki mi sie nasuwa to zupełny brak konsekwencji w projektowaniu figurek, GW zatacza kręgi i wycofuje się z podjętych kroków. Odnośnie Demoentek idzie za ciosem i rozwija aktualne wzory, aby w przypadku Khorna wrócić do tych starych. Niezależnie od tego czy figurki się będa podobac czy nie jest to błęna polityka. Podstawą jest rozwój - jeżeli zdecydowali sie na nowe modele to powinni rozwijac aktualne linie.

Co do fienda to tez trąci starą edycja, ale jako ze w tej nie było go wcale to nie ma zastrzeżeń. Beast of Nurgle wywołuje u mine mieszane uczucia, ale zawsze tak było (takie nie wiadomo co) i wsumie tak powinno to wyglądać.
Cieka jestem Tzeetha. O ile na razie się potwierdza, wiec horrory zostaną i dostaną command group. O tyle ciekawe jak będa wyglądac herosi i model rareowy. Screamery zostają, co uważam za spory błąd (ale wiem że sporej grupie ludzi sie podobają, skoro jestem w mniejszości moge zaakceptować brak zmiany tych modeli)

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Jak potanieją horrory trochę i będą rzucać red fire (d6 + 1 d6 +1 teraz) jako bound spell to robię horror horde:)

Kieł
Wałkarz

Nowe horrory chyba będa tworzyły magic level tak jak w V edycji.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Qrde nie czytacie w ogóle warseera ? Horrory będą magami w zależności od ilości modeli w oddziale. Więc od 6(chyba nie chce mi się sprawdzać :P) masz 1 lvl owego maga itd. Nawet może być 4 lvl ale to coś koło 30 modeli. I mają kosztować 12pkt za model.

A skoro o horrorach mowa.. macie pomysł z czego można by je zrobić ? (tj jakie plastiki by się nadały, bo jakoś nie mogę znaleźć koncepcji ;/ )
Wiewior-lbn pisze:Ja horrory będę robił z nowych ghuli jak zrobię to na pewno puszcze fotki
wlasciwie to jakoś mało tych nowych modeli wyszło jak na nową armie (albo mi sie wydaje)
Ghule na Plaugberersów :P Zbyt umięśnione jak na horrory (myślę o crypt ghuls)

Kieł
Wałkarz

Mi przychodzą do głowy tylko squigi, ale jakoś za mało demoniczne one są a bardziej zwieżęce.

Sykstus
Masakrator

Kieł pisze:Mi przychodzą do głowy tylko squigi, ale jakoś za mało demoniczne one są a bardziej zwieżęce.
Squigi są idealne na furie nurgla :P Dołożyć skrzydła trochę glutów i już :) Natomiast do horrorów w sumie po potrzebne nagie ręce są, resztę można ulepić, bo lepienie dłoni nie widzi mi sie za dobrze :P

Kieł
Wałkarz

Biorąc pod uwagę ręce aktualnych horrorów to można spokojnie lepić. Ale fakt: squigi na tzeentha są nieco zbyt przysadziste.

Sykstus
Masakrator

Ja do tych horrorów co tera są mam tylko jedno ale.. są metalowe ;/ Nienawidzę metalowych modeli bo obijają sie jak h%^ a convertowanie takich to też masakra...

Kieł
Wałkarz

Jeżeli chodzi o grę i transport to masz rację metal sie bardziej obija, a przy małych płaszczyznach klejenia kończyny się słabo trzymają. Ale ja i tak wolę metal i to nim się świetnie konwetuje. Konwersja z plastiku jest jednorazowa, nie da się rozmontować i jak zwalisz malowanie i będzie już za dużo farby to figurka praktycznie do odstawki, metal zawsze mozńa rozłożyć wyczyścić i dalej kombinować. Poza tym widzi sie czasem esktra figurkę, świetnie pomalowaną, a jak się berze w rękę to ma się wrażenie że to zabawka dla dzieci.

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Sykstus@
Ghule na Plaugberersów Razz Zbyt umięśnione jak na horrory (myślę o crypt ghuls)

Kurcze nie widziałem tych modeli jeszcze na żywo, ale jakoś ciągnie mnie do tych konwersi. Może nie są takie przypakowane , pożyjemy zobaczymy.A jak nie to driady.

Myślałem nad cg do nich i wpadłem na pomysł że z figurek wychodzą cieniutkie paski green stafu i unoszą się nad nimi. Tak że niby tworzą razem jakąś całą magiczną jedność. I wracając do cg to nie wiem jak ich wyróżnić , sztandarowego to chyba zrobię z ukrzyżowanego zombiego , wplecionego pomiędzy paski green stafu , czempiona to chyba jakiegos wojownika wkleje nad horrora (i paski i postacie unoszące sie nad nimi (horrorami z chyba ghuli) będą pomalowane jak by świeciły) ale nie wiem co można zrobić z muzykiem no i w sumie czempion tak mi sirednio pasuje , może coś doradzicie??

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

nie rozumiem , dlaczego CG ma być połączony ?

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Oj jasiu zaraz wytłumaczę
CG nie mam być połączony ze sobą , wszystkie horrory będą odzielne , tylko zę z kazdego bedą wychodziły paski i one beda niby tworzyły całość (chodzi o to że jak z każdego bedą wychodziły i jak horrory postawi sie koło siebie to bedzie wygladało jak np chmura magii czy coś takiego)
a teraz jak wyrożnić figurki z cg, bo chcę aby horrory były wszystkie mniej wiecej takie same, i wymyśliłem ze cg bedzie sie wyrużniał właśnie dodatkowymi postaciami wkreconymi w paski z green stafa. No i jako sztandar ma być ten zombi ukrzyżowany a na czempiona i muzyka brak pomysłu

czy już wszyscy wszystko rozumieją ?? :D

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

zombie to bardziej do vc niż do deamonów pasuje
a cg chyba trudno nie będzie zrobić, poprostu dać w łape jednemu jakiś banner, muzykowi jakiśinstrument (np. trąba duża) a championa to jaoś powiększyć, dodać więcej macek itp ;)
imo lepiej wziaść oryginalne modele niż robić z ghuli bo obecne horrory ładne są :D

Sykstus
Masakrator

Piotr3K pisze: imo lepiej wziaść oryginalne modele niż robić z ghuli bo obecne horrory ładne są :D
Ale metalowe :?

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Skończy Sykstus, trzeci raz płaczesz na jednej stornie że metalowe. Tak, wiemy, że metalowe, wiemy, że ci z tym źle jest. Bardzo wszystkim z tego powodu przykro.

Ja gdybym robił, to bym horrory wykabańczył z jakiejś zakapturzonej bandy kultystów czincza - rozumita, za słabi żeby sami rzucać czary ale w bandzie robiący się potężni.
Uerph.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Wiewior-lbn pisze:Coś mam przeczucia że to może być jedna z najciekawszych armii. Ogromne możliwości taktyczne jak i milion pomysłów na super konwersie figurek.
Ja tam poczekam na dex z wygłaszaniem takich osądów, ale faktycznie z aktualnych plotek wnioskuję, że to chyba właśnie będzie moja druga (lub trzecia, jeśli się nie oprę nowym VC) armia do battla :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Sykstus
Masakrator

http://uk.games-workshop.com/skaven/min ... allery/14/
A jakby tam gdzie szczurze mięcho wystaje wymodelować Czinczowa mutacje :P A miecze były by dla Plaugberersów :P

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Sykstusie coś czyje że tobie tak jak i mnie to wszystkie plastikowe figurki pasują do chaosu, tylko jedne wymagają więcej green stafu a inne troszkę mniej . :D

Sykstus
Masakrator

Wiewior-lbn pisze:Sykstusie coś czyje że tobie tak jak i mnie to wszystkie plastikowe figurki pasują do chaosu, tylko jedne wymagają więcej green stafu a inne troszkę mniej . :D
Jakżeby inaczej :P

ODPOWIEDZ