Elgrond i jego ...

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Elgrond pisze:Odnośnie konia, kiedyś był pomalowany w zwykły sposób . Czyli cienie dobrze wymieszane farba itp i widzę ze raczej wszyscy preferują taka technikę. Ja malując w te sposób chciałem stworzyć fakturę odwzorowującą sierść konia.
Rozumiem, ze probujesz wykazac wyzszosc drybrushu nad innymi technikami... Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe, ale siersc konia jest na tyle gladka i leista, ze nikt do tej pory nie widzial sensu tworzenia faktur (tym bardziej na modelach w skali 1:28 ), ale zycze powodzenia - moze bedziesz pierwszy, ktoremu sie uda :roll:
Ostatnio zmieniony 29 lut 2008, o 16:22 przez Rapta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

lol z tą sierścią to mnie rozbawiłeś :lol: a tak poważnie to nie nakładaj tak grubo farby ! (prosto ze słoiczka to błąd ,dodawaj wody ... lepiej nałożyć kilka cieńszych warstw niż zalać detale ) .Maluj dokładnie czyt. zamiast bawić sie w techniki opanuj staranne malowanie (czyli nie wyjeżdżaj za obrys poszczególnych elementów ,a dopiero potem wprowadzaj jakieś ... :) ) .
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

http://www.soldiers-russia.com/kolobob/ ... rv16-2.htm pewnie o coś takiego chodziło;) ae to się robi inaczej, wymaga masy czasu a nie przecierki no i na inne skali się to wykonuje.

Awatar użytkownika
mdk66
Warzywo

Post autor: mdk66 »

No, ten hussar bardzo fajny :) Ale ten Elgronda już nie za bardzo ;/ Popraw go :)

Pozdro.

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

Post autor: Chodak »

No że tak powiem calkiem w pyde ten konny :) Fajny freehand ;)

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

No dobra znów mama czas wiec pisze wyjaśnienie . Tego dragona konnego zacząłem malować 1,2 roku temu. Koń jest lepiej pomalowany bo prze rok nabrałem doświadczenia, zacząłem lepiej malować, lepić i convertowac. Zbroja faktycznie jest za grubo pomalowana ale co tam przemaluje jak skończę malować armie na 2500. A gdy to zorbię zacznę poprawiał starsze jednostki.

Co od malowanie konia t oijuz nie będę sie powtarzał . wszystkie konie pomalowane sa w ten sposób na stole wygląda elegancko i jakoś jeszcze nikt sie nie czepiał. Poza tym chciałem aby wyglądał wyglądał bardziej jak koń do ciągnięcia powozów

@vocal

Dzięki za zrozumienie

@szczurek

Dzięki , przez zagadanie przeciwnika na turnieju wygraliśmy bitwę :D:D:d

@Raptaparat

Każda technika jest dobra jeśli wykonasz ja perfekcyjnie sprawi, że ot co zrobisz będzie wyglądać genialnie

@Chodak

E który ? bo nie wiem co Ty widziałeś , bo ty czasem coś innego widzisz :d
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Elgrond pisze:Każda technika jest dobra jeśli wykonasz ja perfekcyjnie sprawi, że ot co zrobisz będzie wyglądać genialnie
1. PERFEKCYJNIE to słowo-klucz ;)
2. Pokaż mi figurkę na poziomie GD pomalowaną w większości drybrushem :P
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

@Elgrond
Nie chodzilo mi o twojego konnego tylko o tego hussara :)

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Elgrond pisze:Każda technika jest dobra jeśli wykonasz ja perfekcyjnie sprawi, że ot co zrobisz będzie wyglądać genialnie
Hmm, perfekcyjnie wyglądający drybrush...? Wybacz, ja takiego nie widziałem :P

Skórkę konika koniecznie płynnymi przejściami, nie nadasz mu "faktury" przez suchy pędzel ;)
Pozdrawiam

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

O! Hej Mate, dlugo Cie nie bylo :D
Elgrond pisze: Każda technika jest dobra jeśli wykonasz ja perfekcyjnie sprawi, że ot co zrobisz będzie wyglądać genialnie
Najpierw faktura, teraz to... Zycze powodzenia w doprowadzaniu drybrushu do perfekcji.

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

No dobra kolejna jednostka . Niektóre modele były malowane w 2004 (wiec prószę sie nie dziwić ze znacząco podbiegają od siebie jakością)roku , w niektórych miejscach je poprawiłem .

Całą jednostka liczy sobie 12 modeli . Na dzień dzisiejszy jest gotowych 8 ale prace ciągle jeszcze trwają. Ogólnie to co jest pomalowane to widać na zdjęciach, co jest czarne to będzie malowane jak również to co znacząco odbiega od normy.
http://img222.imageshack.us/my.php?imag ... 893gs8.jpg
http://img340.imageshack.us/my.php?imag ... 892lp3.jpg
http://img219.imageshack.us/my.php?imag ... 891gg1.jpg

http://img149.imageshack.us/my.php?imag ... 889lp3.jpg

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

No ogolnie figurki wygladaja ok. Wymagaja jezcze troche pracy ale co tutaj sie wiele czepiac - czekamy na gotowych w 100%. Wtedy zobaczymy :)

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Dawno nic nie wrzucałem a więc trochę odświeżyć temat. No t ona początek mag w obstawie :D . Takie zdjęcie wrzucam jak będzie cały gotowy to zamieszczę osobne zdjęcie maga.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Na stół - nawet ok, ale niestety nic więcej :(

Nierówno położona farba, brak szczegółów twarzy (w dodatku zamalowany kolczyk na lewym uchu maga), brzydkie metaliki, "brudne" malowanie (rękawy white lionsów) :(

Nie chcę, by całość źle zabrzmiała, mam nadzieję, że wszystko ulegnie zmianie po skończeniu malowania :)

Słąby TT, ale widać progres w stosunku do poprzednich prac ;)

Pozdrawiam i maluj dalej! :)

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Eee?? A czy ja powiedziałem ,że mag jest skończony (Jak i ci WL )? Na razie to jeszcze prace w toku A nie skończone modele . Jak nie to pisze teraz :D :P .

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

W takim razie zwracam honor ;)

Mam nadzieję, że figurki są w całości w fazie wip, tj że szata, twarz, metaliki itp będą dalej malowane ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Miecz maga muszę poprawić bo farba poszła po bitwie:d Twarz wiadomo oczy trzeba zrobić i lekko poprawić w niektórych miejscach. Togi nie będę poprawiał bo bym sie nie wyrobi łz moja armia (i tak jestem nie wyrobiony)

ODPOWIEDZ