Wow , to ładnie masz na chacie Piękna sprawa takie tereny , naprawdę gratuluję, ja bym osobiście nie miał cierpliwości na takie miasto, jedna chatka jeszcze ale tyle , ze szczegółami najmniejszymi, Poprostu świetne prace. Dachówki z czego są? (polistyren czy jakoś tak??) Musi Ci ta całość sporo miejsca zajmować, pewnie z pół domu?
Miasto zapowiada się naprawdę ciekawie! Podoba mi się przede wszystkim bardzo różnorodna architektura - nie ma dwóch takich samych budynków. Mnóstwo tu schodków, balkoników, kładek etc. Elegancki użytek zrobiłeś ze styroduru, zarówno przy wszelkiego rodzaju schodkach, jak i obmurówkach na krawędziach budynków i wokół drzwi.
Mam jednak jedno dość spore zastrzeżenie... Sporo budynków wygląda mi na konstrukcje całkowicie zamknięte, ograniczone czterema ścianami - nie można wejść do środka, gra się toczy tylko na zewnątrz, co bardzo ogranicza grywalność makiety (pozostają ww. schodki, kładki, balkoniki etc.). Może się jednak mylę; przydałoby się jeszcze kilka zdjęć .
Generalnie z niecierpliwością czekam na ostateczny efekt!
P.S. IMO ów ostateczny efekt wzmocniłyby: primo, stół z fakturą bruku, secundo, podstawki pod budynki (okraszone różnymi ciekawymi detalami).
To miasto miało być miastem do Konfrontacji, dlatego jest zamknięte, ale potem stwierdziłem że lepiej pasuje do Mordheima. Obecnie zmieniłem je, budynki na podstawkach i ulice z brukiem są w planie. Jednak pomalowanie to duży problem, nie wiem jakich kolorów użyć, chcę żeby miasto było mroczne i "brudne".