Gdzie odbędzie się DMP

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

jesli chodzi o nocleg na zeszlorocznym dmp...to pozostawial duzo do zyczenia... :( <choc naszemu teamowi sie poszczescilo...>

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Dobry był. Zresztą na każdym DMP do tej pory nocleg był ok.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

akurat, nasz wspanialy kumpel wynajal pokoj w hotelu, wiec nocowalismy w dobrych warunkach...i jeszcze nawe prysznic rano mozna bylo spokojnie wziac ;D ...ale te piwnice nie byly najlepsze <w moim odczuciu...> a z reszta i tak tam dla nas miejsc nie starczylo...

Awatar użytkownika
Arecki
Mudżahedin

Post autor: Arecki »

Ja jestem za DMP w Lublinie :) albo w Warszawie gdzie nie trzeba zapieprzać nie wiadomo ile...

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

Lublin lub warszawa! wiekszosc osob ma blisko

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Lublin to blisko...? chyba z Warszawy...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

lublin to takie samo komunikacyjne zadupie jak ZG.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

i poznan :P
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Ida
Plankton

Post autor: Ida »

Śledzę to forum odkąd powstało. Nigdy się nie rejestrowałam, bo nie odczuwałam potrzeby pisania czegokolwiek, ale przeczytałam ten temat i nie wytrzymałam...

Dlaczego wszyscy krytykujecie tak Zieloną Górę?! Większość z Was nigdy tam nie była i nie grała. Ja odwiedzałam ich parę razy i za każdym razem było super. Organizacja świetna, miejsce też, z noclegiem nigdy nie było problemu... A to, ze wielu z Was ma daleko? Ja tez mam daleko do Lublina czy Warszawy, a jakos jezdze. Wszystkie turnieje nie moga odbywac sie na wschodzie! A do Zielonej blisko ma Wroclaw, Poznan, Gorzow...

Jestem jak najbardziej ZA DMP w Zielonej Gorze.

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

mi przede wszystkim nie odpowiada termin - siepien to nie jest dobra pora na DMP.
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

@Ida
Mi akurat DMP w Zielonej Górze nie przeszkadza, ale zdaje sobie sprawę, że Lublin/Białystok ma dojazd po prostu do dupy, 14h...

Większość batlowców tam nie była i nie grała, bo nie było gdzie grać - ZG nie organizowała nigdy mastera/dużego turnieju (Bachanalia Fantastyczne owszem, ale brak odpowiedniej reklamy zwyczajnie nie przyciągnął ludzi)

Co ulokowania DMP w ZG to nikt chyba jeszcze nie wie gdzie to będzie dokładnie. Chyba, że ta miejscówka w której byłas pomieści 300 (słownie: trzysta) osób

@Jerzyn
Dojazd to części Polski inych niż centralne zawsze krzywdzi kogoś. Akurat gdyby Szafa@wawa chciał zrobić DMP w Poznaniu, to wątpie, żeby ktokolwiek miał sprzeciw.

@Arte, Grail Knight
Argument, że "większość ma blisko" to sobie kant dupy rozbij. Primo: Większość to pojęcie względne, Secundo: Każdy ma mieć blisko a nie większość.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

nigdzie (chyba ) nie napisałem, ze uwazam ze DMP powinno byc w Lublinie...poprostu chcialbym zeby było w centralnej czesci Polski. Jezeli nie jest to mozliwe.... Trudno. Poprostu trudniej mi bedzie namowic ludzi z ktorymi chcialbym pojechac na ten turniej, a ktorzy ostatnio coraz mniej chcą podrózowac. O ile do Warszawy kazdy z nich by sie wybrał (bo to tylko jakies 3h jazdy busem) to w przypadku wyjazdu do Zielonej Góry gdy mowa jest o 14h...no cóż...life is brutal.

;)

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

14h to troche przesadzona liczba... z lublina do zg jedzie sie tak z 9-10h tylko ;) przy dobrym skomunikowaniu pociagow ;) jesli by sie auto znalazlo, to podroz taka trwa raptem 6h ;)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Jerzyn pisze:14h to troche przesadzona liczba... z lublina do zg jedzie sie tak z 9-10h tylko ;) przy dobrym skomunikowaniu pociagow ;) jesli by sie auto znalazlo, to podroz taka trwa raptem 6h ;)
Za przeproszeniem - do Lublina też sie dupnie jedzie - dla mnie czasowo tak samo, z tą różnicą, że do ZG wsiadam w jeden pociąg i się nigdzie nie przesiadam, a do Lublina to jadę przez Warszawę i kwitnę w niej potem 3-4 godziny czekając na pociąg, no chyba że zaszaleję i szarpnę się na ekspres :D

To kiedy te DMP ?? sierpień który ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

28-31
jest na stronie polconu.
i nie twierdze, ze do lublina jest zajebisty dojazd z kads tam, ale nie wiem jak to zrobiles, ze czekales w wawie 3-4h :P no chyba za po 22 przyjechales tam. pociagi do lbl z wawki centralnej sa co 2h i co 1h miedzy 15 a 19.
jak bedzie w zg, to pojada z dalszych czesci polski tylko najwytrwalsi. dla nich lipna opcja moze byc tylko i wylacznie termin...
pozdro

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

Hmmm... Może jestem jedynym graczem do tego plewką, która jest za DMP w ZG z racji tego, że jest blisko ;]

dużo graczy chce Wuwua, a tam akurat zachód Polski ma długi dojazd i koło się zamyka... A co dopiero Lublin...

Najlepszą opcją to jednak byłaby Łódź.

ale całe szczęscie nie jestem organizatorem DMP i całe szczęscie. mam jednak cichą nadzieje, że DMP będzie w ZG albo gdzieś blisko to wybierzemy się zapewne Zielonym Smokiem pierwszy raz na taką impreze :)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Jerzyn pisze:28-31
jest na stronie polconu.
i nie twierdze, ze do lublina jest zajebisty dojazd z kads tam, ale nie wiem jak to zrobiles, ze czekales w wawie 3-4h :P no chyba za po 22 przyjechales tam. pociagi do lbl z wawki centralnej sa co 2h i co 1h miedzy 15 a 19.
jak bedzie w zg, to pojada z dalszych czesci polski tylko najwytrwalsi. dla nich lipna opcja moze byc tylko i wylacznie termin...
pozdro
z powrotem :)
jadąc do was byliśmy w Wawie o 4.45, a wyjazd do Lublina był o 7.20

z powrotem byliśmy w Wawie o 19.00, a wyjazd do Trójmiasta o 23.25 był
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

no tak, w takich godzinach to rzeczywiscie :P ale tak jest akurat wszedzie :P

to mogliscie sobie pojsc do kina do z tarasow ;) ja tak robilem kiedys :P

ja mysle ze i tak jest przesadzone dmp w zg, chyba ze sie zbierze naprawde mega silna grupa, ktora bedzie mogla na dodatek sama zrobic dmp w powiedzmy wawie, a na to, pomimo niezadowolenia wielu, sie nie zanosi...

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

pociagiem z b-stoku 23:45 - 02:20 do centrala

pociagiem z lublina 22:40 - 01:26 na wschodnia

autokarem z paradoxu wyskakujemy o 2, zaladowujemy b-stok i smigamy na ZG, jak sie dobrze ulozy to nikt nie bedzie za dlugo czekac, koszt autokaru szacuje na 60 zeta od glowy, przebic sie mozemy przez lodz i poznan, jak bedzie male zianteresowanie i trzeba bedzie dopelnic, jak bedzie duze zorganizuje 2 sztuki.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Awatar użytkownika
Arecki
Mudżahedin

Post autor: Arecki »

Ok Furion potrzebujesz argumentów to prosze:
- Jak już wspomniano ZG nie organizuje turnieji za czesto (mastery) więc tródno się w tym miejscu połapać (przynajmniej dla takiej osoby jak ja która raz w życiu tam była i to przejazdem samochodem), co innego w wawie, wielu battlowców już odwiedziło to miasto...
- Wschodnia Polska, Łódź, Bydgoszcz (no mniej :D), Toruń ma do Wawy bardzo blisko, Kraków, 3uj miasto gorzej, ale da rade ;], bo nie wiem czy dało by rade znaleść takie miasto gdzie każdemu blisko, zawsze komuś będzie dalej, wiadomo że jak zrobimy w Krakowie to Gdańsk ma daleko, jak w ZG to Lublin, więc IMO tak kompromisowo to była by Warszawa

Dudi od Was (Lublin) się jedzie do Wawy busem 2h przy małym ruchu pod Pałac Kultury ;]

Może jakaś ankieta??

ODPOWIEDZ