Jak robić Wgniecenia dziury odk kul laserów itp.

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Jak robić Wgniecenia dziury odk kul laserów itp.

Post autor: Ice-T »

A wiec tak pewnie wiekoszc z waas widział juz moje tau.

Potrzebuje pare rad jak zrobić zgniecenia w pancerzu i ślady po kulach np po lazerze tak żeby wygladało realistycznie jak zrobić zadrapania na pancerzu oraz zalany olejem pancerz Crisis?

Może jest jakis poradnik bo ja takiego nei znalazłem

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Mimo że nigdy takich wgnieceń po laserze nie robiłem(ani żadnych innych:)) to myślę, że łatwo byłoby to uzyskać jakimś rozgrzanym prętem, który byłby zaokrąglony lekko na końcu. Dostawić go do miejsca, w którym chcesz mieć to wgniecenie i zeszlifować nadlewkę, która ci powstanie w wyniku topnienia plastiku. Tylko żeby wyszło to w miarę naturalnie pręt musi być stosunkowo dużej średnicy:) Albo jak miałby być to ślad po laserze to zostaw te nadlewki, będzie to wyglądało jak wypalony krater po laserze. Taki luźny pomysł który naszedł mnie w tej chwili, więc pierwsze wypróbuj na jakiejś zabawce:)

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Jako że to są zazwyczaj metalowe (wg. fluffu) jednostki, ja bym ślad po laserze zrobił jako ślad po cięciu, plus popękany metal po okoła - tak jakby było cięcie czymś gorącym i część pancerza popękała.

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Jak swojego czasu się bawiłem Space marines to ślady takie robiłem rozgrzaną do czerwoności igłą. Jeśli miałyby być to ślady po kula nalażaloby potem zciąć/zeszlifować tą odrobinę plastku ktora wyciakła. Jeśli zaś to broń laserowa... hmm .... najlepiej nic nie robić :D

Wiekszy kaliber = gwóźdź zamiast igłu :wink:
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Freeks
Wałkarz

Post autor: Freeks »

Rozgrzany pręt to troche... mało subtelne wyjście.
Przy rozgrzewaniu nad płomieniem igła moze się pokryć sadzą (co paskudnie wygląda na modelu jak się wtapia w plastik). Ponadto lekkie przesuniecie w trakcie skutkuje jajowatą dziurką.

Osobiście preferuję zwykłe wiertła. naznaczyć punkt szpileczką i wiertełko nie ma szans się ześlizgnać. pod dowolnym katem można zrobić odstrzał i jest git. Na pancerzach tau dobrze wygląda najpierw otworek o średnicy 1 mm i nawiercić lekko to wiekszym wiertełkiem (bardzo lekko, tylko by było widoczne kółeczko wokół tego). Dziurkę zalewamy czarnym, kółeczko metalikiem, a resztę kolorkiem pancerza. Wygląda dokładnie jak postrzały w karoserię aut ;)

Inna metoda to greens stuff. Zamazujesz powierzchnię stufem i wykałaczką robisz otworek. Ambitniejsze, popękane plany: miliput cieniuteńko rozwałkować, wykroić na wymiar naszej częsci pancerzyka (np płytka na nodze). Po wyschnięciu ostrożnie puknać gwożdzikiem gdzieś, by się odłamało tak dosyć promieniscie. Przyklejamy na gs i robimy dziurkę - mamy zniszczony kawałek pancerza.

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

http://uk.games-workshop.com/spacemarines/damage/1/ Co prawda to do SM ale może coś pomoże.

Budda
Chuck Norris

Post autor: Budda »

o czad komando ! swietne pomysly, jakbym gral w czterdziestke to bym chyba zrobil samych pokiereszowanych weteranow :)

ODPOWIEDZ