Ghal Maraz
Moderator: #helion#
Ghal Maraz
Mam pytanko.
Załóżmy, że Karl Franz atakuje regiment zwykłych rank&file (każdy ma jeden wound)
I teraz mam dwa pytania:
1. Wchodzą na przykład 3 ataki, czy to oznacza, że zabija 3 żołnierzy, czy też każdy z ataków zadaje D3 woundów i zabija sumę woundów żołnierzy?
2. Na potrzeby combat resolution, bierzemy ilośc zabitych, czy ilośc zadanych ran (w razie gdyby w punkcie 1 porawna była pierwsza opcja).
Załóżmy, że Karl Franz atakuje regiment zwykłych rank&file (każdy ma jeden wound)
I teraz mam dwa pytania:
1. Wchodzą na przykład 3 ataki, czy to oznacza, że zabija 3 żołnierzy, czy też każdy z ataków zadaje D3 woundów i zabija sumę woundów żołnierzy?
2. Na potrzeby combat resolution, bierzemy ilośc zabitych, czy ilośc zadanych ran (w razie gdyby w punkcie 1 porawna była pierwsza opcja).
w pojdynku liczysz wszystkie rany.
Załóżmy ze trafiłes 2 razy i dwa razy zraniłes.rzuciłeś na kostkach 3 i 6.czyli zdałeś gostkowi 5 ran
Załóżmy ze trafiłes 2 razy i dwa razy zraniłes.rzuciłeś na kostkach 3 i 6.czyli zdałeś gostkowi 5 ran
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
A czemu niby nie, overkill to wszystkie zadane rany w challengu powyżej ilości życia modelu.Co oznacza że jak wklepał np championowi gobasów 6 ran(wliczając w to że broń zadaje d3 rany) to tyle punktów do CR się dostaje ja nie widzę nigdzie czemu tak nie jest, może ślepy jestemszkodnik pisze:Niestety wcale nie jest tak, jak Reyki mówi.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
po pierwsze nie można dostac za sklepanie czempiona +6 do CR...Kołek pisze:A czemu niby nie, overkill to wszystkie zadane rany w challengu powyżej ilości życia modelu.Co oznacza że jak wklepał np championowi gobasów 6 ran(wliczając w to że broń zadaje d3 rany) to tyle punktów do CR się dostaje ja nie widzę nigdzie czemu tak nie jest, może ślepy jestemszkodnik pisze:Niestety wcale nie jest tak, jak Reyki mówi.
po drugie, tu nie jestem w 100% pewien, przychylam się do zdania szkodnika...
a czemu niby nie overkill to każda rana zadana powyżej normalnej statystyki czyli zabija tego championa to już jedna rana i dobija mu z overkilla 5 kolejnych(bo 5 to max na overkill) cytat z polskiego bo angielskiego nie miałem pod ręką(mini rb):po pierwsze nie można dostac za sklepanie czempiona +6 do CR...
tzn. zadaje jedną ranę i 5 z overkilla co daje maksymalny wynik 6 z challenga z postacią z 1 woundemJeżeli postać walczącą w pojedynku(patrz strona 77) zabija przeciwnika zadając mu liczbę ran przewyższającą liczbe punktów żywotnosci przeciwnika to za każdą ranę ponad poziompunktów żywotności przysługuje jej premia z Pogromu w wyskości +1 do wyniku walki,aż do maksymalnej wartości +5 punktów premii.
a moze jakieś potwierdzenie tezy szkodnika poparte cytatami bo ja dla sposobu który przedstawia Reyki mogę daćpo drugie, tu nie jestem w 100% pewien, przychylam się do zdania szkodnika...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: