Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
witam ponownie.
Dziekuje za odpowiedz. Mam nastepne pytanie.
Cos dziwnego jest w tym kodeksie PL - w magicznych przedmiotach jest sztandar, ktory daje "Niezłomność" - tak jest napisane. Moje pytanie jest nastepujace : Czy to jest Unbrekable czy moze Stubborn. Sam juz nie wiem, ale wydaje mi sie ze jest tam mnostwo błedow - tak jak z czerepem kolotha.
dziekuje za odpowiedz.
pozdrawiam
Dziekuje za odpowiedz. Mam nastepne pytanie.
Cos dziwnego jest w tym kodeksie PL - w magicznych przedmiotach jest sztandar, ktory daje "Niezłomność" - tak jest napisane. Moje pytanie jest nastepujace : Czy to jest Unbrekable czy moze Stubborn. Sam juz nie wiem, ale wydaje mi sie ze jest tam mnostwo błedow - tak jak z czerepem kolotha.
dziekuje za odpowiedz.
pozdrawiam
20 gobosow z lukami (tak 25 najlepiej) i muzykiem tez ma sens.
pegaza/giganta/oddzial na gorce moga postraszyc
pegaza/giganta/oddzial na gorce moga postraszyc
Co do wystawiania - gobosy z włóczniami 5x5, albo 5x6 (6 w szeregu) + sztandar +muzyk żeby mieć pełny CR za nich. Włócznie to strata punktów, więc hand weapon + shield. Do tego 1-2 fanatyków.
Co do łuczników - jak już to 2x10 + muzyk, najlepiej na górkę, ale zasięg 16" szału nie robi. Dlatego wolę te punkty przeznaczyć na coś innego.
No i jeśli już wystawiam łuczników to koniecznie 1-2 fanoli, żeby jakąś osłone mieli.
Co do łuczników - jak już to 2x10 + muzyk, najlepiej na górkę, ale zasięg 16" szału nie robi. Dlatego wolę te punkty przeznaczyć na coś innego.
No i jeśli już wystawiam łuczników to koniecznie 1-2 fanoli, żeby jakąś osłone mieli.
łe ja tam klocki wystawiam na oko 5x5 muzyk, champion (nieraz sie przydaje jednak) i 2 fanole... i takie 2 kloce wsrod duzego kloca savage i herda i jest fajnie. a lucznikow kiedys wystawialem 2x10 bez niczego tylko 3 fanoli. taka pulapka czaila sie przed maszynkami... a co najlepsze zawsze zapomnialem nimi strzelac ^^
maja stubborn. tlumacze sie nie przylozyli w wielu miejscach, sugeruje grac na angielskim booku.
staff of koloth? jakos tak, z imieniem kolotha to latwo poznac.
staff of koloth? jakos tak, z imieniem kolotha to latwo poznac.
20 orków na dzikach? WTF?
zagraj raz, a ci sie odechce
zagraj raz, a ci sie odechce