Strrzelanie Po zebraniu sie
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Strrzelanie Po zebraniu sie
Jak to w koncu jest. Czy odzial po zebraniu sie moze strzelic (tu odpowiedz jest raczej prosta... nie moze) ale czy pojedynczy model/rydwan/monster moze po zebraniu sie strzelic? i dlaczeg nie 

- szafa@poznan
- Rulzdaemon
A dlaczego tak? Ogólna zasada - po zebranie nie strzelasz. Nie mam RB pod ręka ale chyba coś takiego jest 

Ogólna zasada jest taka, że jednostka wykonuje reform jak tylko uda się jej test zebrania się.
Zaś w reform jasno stoi, że może go wykonać 'unit of troops'.
Czy bohater/rydwan/monster (ba, nawet skirmisherzy) wykonuje reform?
Zaś w reform jasno stoi, że może go wykonać 'unit of troops'.
Czy bohater/rydwan/monster (ba, nawet skirmisherzy) wykonuje reform?
W polskim RB w reorganizacji jest tak: " Jednostka, ktora reorganizuje szyki.......(bla bla bla) Co wiecej, jednostka taka nie moze w tej turze strzelac z broni zasiegowej...."
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]

chyba single unit... a jest cos napisane o mozliwosci zrobienia reforma przez takowych. nadla czekam na odpowiedz z podana strona na ktorej moge znalezc poparcie waszej tezy...Semi pisze:mam wrazenie ze ktos szuka dziury w calym...tylko fast moze strzelic po zebraniu sie reszta nie...pojedynczy heros rydwan czy co tam jeszcze jest traktowane jako "unit"
porusz temat na LS jak jest dla Ciebie taki palacyShino pisze:chyba single unit... a jest cos napisane o mozliwosci zrobienia reforma przez takowych. nadla czekam na odpowiedz z podana strona na ktorej moge znalezc poparcie waszej tezy...Semi pisze:mam wrazenie ze ktos szuka dziury w calym...tylko fast moze strzelic po zebraniu sie reszta nie...pojedynczy heros rydwan czy co tam jeszcze jest traktowane jako "unit"

rozstrzyganie co autorzy doklanie mieli na mysli piszac zasady zbierania sie jest bezsensowne.. czy rydwan to tez unit.. i czy moze robic reforma...
a Tobie najwyrazniej znów sie nudzi domu.
pozdrawiam

Weź sobie Shino nie rób jaj bo Twoje podejście do tematu powoduje, że smok po zebraniu może latać.
A licky boom boom down!!!
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Shino pisze:jest palace bo ostatnio mialem taka sytuacje i nie bylem w stanie udowodnic swojej racji. I mam nadzieje, ze ktos z ls sie tu pokaze i wypowie w tej kwestii bo imo na prawde moze byc prblem z tym na najblizszyc turniejach...
1 – Compulsory reform after rally. P 10.
2 - pg 14: "A unit that reforms cannot move that turn because it takes an entire movement phase to reform."
Rydwany, monstery, zużywają cały ruch na reform = nie mogą strzelać.
Jedyny wyjątek od tej zasady – fsat cav.
Feigned Flight rule p. 70: A unit of fast cavalry that chooses to flee as a charge reaction and subsequently rallies at the beginning of their next turn may reform as normal...
Masz, kurde mać, problemy filozoficzne na forum KZ? Zadaj na sędziówce. Mamy tu cię odgrzebywać?
Nie przejmuj się, że nie mogłeś udowodnić na turnieju, ja kiedyś nie mogłem udowodnić, że mogę ruszyć się kusznikami DE i strzelić.
Zamykam.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.