DE - pomoc w stworzeniu 1 rozpiski :<

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

DE - pomoc w stworzeniu 1 rozpiski :<

Post autor: Corvus Albus »

Nie wiem czy dobrze wybrałem dział najwyżej prosiłbym o przeniesienie tego tematu na odpowiednie miejsce.

Tak więc to co posiadam:

Morathi piesza
Malus Darkblade
Malekith + smok

32 warriors
16 corsairs
5 dark riders
23 executioners
1 Cold one Chariot
Mengil Manhide

Reszta figurek jest w małej ilości nie wystarczającej na stworzenie oddziału.

W najbliższym czasie planuję kupić 2 x RBT i 6 x Harpie i jak starczy funduszy 5 CoK (+ 1 którego już mam).

Co ciekawego można stworzyć z tego dla początkującego gracza? :P
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

heh... dokup 2x RBT bo bez tego nie pograsz.. Ponadto to są warriorsi z spirami czy kusznicy? Dokup sobie jeszcze 1 chariot z 5 DR bo inaczej to Cięzko widze skonstrułowanie czegokolwiek z posiadanych przez Ciebie figsów.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Warriorsi pół na pół części nie ma jeszcze sklejonych rąk bo to z allegro kupowane. Ogolnie myślałem nad klockiem 20 spearów i ewentualnie 12 z kuszami (16/20 moze jak dokupiłbym 4/ 8 )

To najpierw brac DRow zamiast CoK? Egzeki wogole sie wystawia?
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Zrob 2x10 kuszników. I lepiej jak kupisz COK. ExE to marna piechota wiec zadko ich wystawia sie :) siła 5,T3,AS5+... tyle ze koszt ale tak czy siak nie są lepsi na nic wiecej jak na cięzką kawalerie i to od boku. W ostatecznosci masz mały element strachu przeciwnika bo KB który zresztą jest kpiną.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Dzisiaj się przekonałem, że Egzeki to ŻAL xD zaszarżowałem w bok Bloody Knightów. Noble z hydra sword + 3atk wylosowałem, + 3 egzeków = 9 ataków i żaden Killing blow nie wszedł i ani jeden wound nie zadany generałowi BK -.-. W odpowiedzi 4 Egzeków zdjęty fear outnumber czy jak to się pisze i moja piechota, a za nimi BK, zaparkowała w crossbowmenach O_o xD nie ma to jak być newbie :<
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

mówiłem ^^ A blood "knajtów" to w ogóle DE cięzko rozwalic.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Szkoda, że egzeki szału nie robią bo dla mnie są bardzo klimatyczne :>. No, ale co poradzić. W środe zobacze rozpiskę z wykorzystaniem 10 DR, Chariotów. Metoda prób i błędów najlepsza :D

Tylko muszę to upchać na 1500 pkt. Jak sprawują się CoK w walce? Brać ich zamiast 2 rydwanów?
Obrazek

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

COK to nasz jedyna ciezka kawaleria. Moim zdaniem bardzo uzyteczna. Strach rownowazy glupote. Ogolnie trzymaja fason chlopaki.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Ja nie gram na rydwanach praktycznie nigdy. Bardzo zadko sie zdarzają na stole na którym ja gram bo przy moich rzutach głupota je boli. Za to CoK z War bannerem albo z Banner of Morderd potrafią całkiem nieźle przyłozyc :wink:

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

Popieram przedmówce... rydwany są ok ,ale ja tam wolę zimne 6xzimnych z war bannerem czynią cuda 9naprawdę (uważaj na doomy) pozatym zimne trudno ściągnąć. Rydwany są dobre na WE.brak armat i machin więc rydwan sobie dojedzie ,a jak walnie tancerków to... klękajcie narody.
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Hmm no tak tylko chciałbym stworzyć powiedzmy uniwersalną rozpiskę na 1500 pkt, o ile to możliwe. By grać nią ze wszystkimi armiami i szukam złotego środka :> Co CoK to jutro sprawdzę jak się sprawują z WE pewnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

powiedzmy ,że zimne i rydwan to podobne jednoski tyle że w zimnych możesz dostać za sztandar i warbaner i przewaga ,natomiast rydwan ma szanse zrobić większe straty i trudniej go zranić ale jak się zrani go to lipa. Nie może maszerować , ja wolę zimnych
I believe in Honour.!

ODPOWIEDZ