Moje Krasnale
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Moje Krasnale
No właśnie przedstawiam moją pierwszą pomalowaną przeze mnie miniaturkę.
Nie jest ona skończona, muszę jeszcze zmalować oczy, poprawić hełm, prawą rękawicę, bo się trochę farba zdarła i kilka jeszcze szczegółów, no ale miałem dostęp do aparatu tylko na tym etapie, więc lepiej coś niż nic.
Podstawka nie będzie chwilowo robiona, z powodu braku materiałów, no i na razie zajmuje się tylko nauką malowania.
Zdjęcia na ten czas lepsze nie będą, bo aparatu już nie mam..
W szczególności proszę o rady, jak malować lepiej, co poprawić, co może wygląda dobrze, a co źle..
Nie jest ona skończona, muszę jeszcze zmalować oczy, poprawić hełm, prawą rękawicę, bo się trochę farba zdarła i kilka jeszcze szczegółów, no ale miałem dostęp do aparatu tylko na tym etapie, więc lepiej coś niż nic.
Podstawka nie będzie chwilowo robiona, z powodu braku materiałów, no i na razie zajmuje się tylko nauką malowania.
Zdjęcia na ten czas lepsze nie będą, bo aparatu już nie mam..
W szczególności proszę o rady, jak malować lepiej, co poprawić, co może wygląda dobrze, a co źle..
- GraveDigger
- Chuck Norris
Troche brak tej figurce wyrazu, tak jak Alvares mowi rozjasnij troche skore i dodaj troche rozjasnien w takich mijscach jak krawedzie szatki czy rekawic, troche jesniejsza broda bylaby tez fajna, ale tez bez przesady z tymi rozjasnieniami. Jak na pierwsza figurke to powiem szczerze ze jest dobrze.
- pio_eustachy
- Wałkarz
jak na pierwszą figurkę to... broda super
Szaman pisze:w morde tez wolalbym dostac piescia niz kijem...Bonczek pisze:Ale nie możesz zaprzeczyć, że wolałbyś grać czymś takim niż kawałkiem kartki lub kartoflem?
Jeśli to jest pierwsza Twoja figurka, to nie mogę się doczekać kolejnych. Dobrze, że ja pozbyłem się mojej pierwszej miniaturki... Chłopaki mają rację, trochę bez wyrazu. Ten hełm walnij w silver mithril z elementami brazen brassa, to powinno coś dać.
- GraveDigger
- Chuck Norris
ale z tego co widze to ten helm nie jest nawet zaczety na tym etapie malowania helmu cos dac powinno nawet zamalowanie go calego boltgunem z czarnymsojowy pisze: Ten hełm walnij w silver mithril z elementami brazen brassa, to powinno coś dać.
Tutaj rozwieje wątpliwości, na temat hełmu
Hełm był malowany Chainmailem, potem washowałem, tylko, że za słabo rozwodniłem czarną i dlatego taki ciemny wyszedł.
Generalnie chcę te części wewnętrzne zostawić na kolor jaki jest, a okucia hełmu rozjaśnić, nie wiem co z tego wyjdzie, ale się zobaczy
Hełm był malowany Chainmailem, potem washowałem, tylko, że za słabo rozwodniłem czarną i dlatego taki ciemny wyszedł.
Generalnie chcę te części wewnętrzne zostawić na kolor jaki jest, a okucia hełmu rozjaśnić, nie wiem co z tego wyjdzie, ale się zobaczy
Wcześniej przedstawiałem moją pierwszą figurkę, teraz pokażę moje dwie kolejne. Obydwie ciągle WIP, no ale w większości już pomalowane.
A oto omawiane figurki:
1. Bugman
2. Obsługant katapulty
Tak jak mówiłem obydwie miniaturki nie są skończone. Obsługant wyszedł mi trochę za kolorowy, ale kolejne figurki będę się starał trzymać w mniej jaskrawej tonacji kolorów. Poprawie go w miarę możliwości jeszcze.. jak będzie mi się chciało
Oczywiście wszelkie uwagi i komentarze mile widziane, w szczególności te, które mi pomogą w malowaniu kolejnych modeli.
A oto omawiane figurki:
1. Bugman
2. Obsługant katapulty
Tak jak mówiłem obydwie miniaturki nie są skończone. Obsługant wyszedł mi trochę za kolorowy, ale kolejne figurki będę się starał trzymać w mniej jaskrawej tonacji kolorów. Poprawie go w miarę możliwości jeszcze.. jak będzie mi się chciało
Oczywiście wszelkie uwagi i komentarze mile widziane, w szczególności te, które mi pomogą w malowaniu kolejnych modeli.
cisniesz stary widac progres. mysle, ze po pierwszym klocku longbeardow skoczysz level wyzej. tak trzymaj!
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no no... całkiem nieźle... popracuj jeszcze nad toporem i hełmem Bugmana (w obu przypadkach przydały by się jakieś rozjaśnienia).
Aha... twarze wyszły całkiem fajnie... ale jak robisz oczy to dobrze jest żeby wkół białek były czarne obwódki... czyli robisz czarną plamkę na to biała plamkę i na srodku znów czarną plamkę
pracuj dalej bo naprawde fajne dwarfy sie szykują
Aha... twarze wyszły całkiem fajnie... ale jak robisz oczy to dobrze jest żeby wkół białek były czarne obwódki... czyli robisz czarną plamkę na to biała plamkę i na srodku znów czarną plamkę
pracuj dalej bo naprawde fajne dwarfy sie szykują
Dzięki za komentarze Generalnie jakoś ostatnio nie mam weny do malowania figurek, no ale postaram się pocisnąć coś w większej ilości.
Jeżeli chodzi o metaliki to wiem i widzę, że są one słabe - stosuje wash'e no ale póki co wyglądają jak wyglądają. Cóż ćwiczenie czynie mistrza, więc mam nadzieję, że będą one wyglądały coraz lepiej.
Jeżeli chodzi o metaliki to wiem i widzę, że są one słabe - stosuje wash'e no ale póki co wyglądają jak wyglądają. Cóż ćwiczenie czynie mistrza, więc mam nadzieję, że będą one wyglądały coraz lepiej.