Bretonnian Lord
General; Heavy Armour; Shield; Grail Vow
Gromril Great Helm
Virtue of Audacity
Sword of the Lady's Champion
Hippogryph
Paladin Battle Standard Bearer
Heavy Armour; Battle Standard Bearer; Grail Vow
Sword of Might
Warhorse
5 Pegasus Knight
Lance; Heavy Armour; Shield; FCG; Knightly Vow
8 Grail Knights
Lance; Heavy Armour; Shield; FCG; Barding; Grail Vow
War Banner
10 Peasant Bowmen Skirmishers
8 Knights of the Realm
Lance; Heavy Armour; Shield; FCG; Barding; Knightly Vow
7 Knights Errant
Errantry Banner
1 Damsel of the Lady
Magic Level 2
Dispel Scroll
Dispel Scroll
1 Paladin
Lance; Heavy Armour; Shield; Knightly Vow
Falcon Horn of Fredemund
5 Mounted Yeomen
Spear; Bow; Shield; Musician;
7 Knights of the Realm
Total Army Cost: 2246
CO O TYM SĄDZICIE? Co poprawic, co wywalic, co dodac?
Bretka na 2250.
nie wiem po co masz tyle nie pełnych lanc?
rozumiem ze bsb wrzucasz do gralii, drugiego do kotrów? z damselki zdejmij 2 lvl bo sama sobie nie pomaguje niech tylko trzyma scroole, i daj ja pieszo niech sie bunkruje w lesie, errantów daj do 6 z fcg zawsze potrafia namieszac idalnie chroniaflanki i niszcza giganty po co piąty pegaz ? lepiej wziasc tylko 4 z fcg za pkt dokupujesz dwóch kotrów do tej 7 co masz i jak daszrade to wsadz kolejna piatke MY albo trebusza. Lordowi nie lepiej wziąsc VoConfidence masz przerzuty hitów i woundów w pojedynkach a takim lordem to najlepiej sie sciaga bohaterów wrogich.
rozumiem ze bsb wrzucasz do gralii, drugiego do kotrów? z damselki zdejmij 2 lvl bo sama sobie nie pomaguje niech tylko trzyma scroole, i daj ja pieszo niech sie bunkruje w lesie, errantów daj do 6 z fcg zawsze potrafia namieszac idalnie chroniaflanki i niszcza giganty po co piąty pegaz ? lepiej wziasc tylko 4 z fcg za pkt dokupujesz dwóch kotrów do tej 7 co masz i jak daszrade to wsadz kolejna piatke MY albo trebusza. Lordowi nie lepiej wziąsc VoConfidence masz przerzuty hitów i woundów w pojedynkach a takim lordem to najlepiej sie sciaga bohaterów wrogich.
To jest rospa na 2250pkt.Czyli wychodzi an to ,że pojawią się smoki i inne szajsy,więc nie lepiej wziąść lorda z virue of heroism.Aha nie myślałeś nad cyrkem to naprawde fajn sprawa.A i z dużo pełnych lanc nie lepiej wziąść kilka 6errantó.Po za tym spox.
Po poprawkach, mam cos takiego:
1 Damsel of the Lady
Magic Level 1
Dispel Scroll
Dispel Scroll
6 Grail Knights
8 Knights Errant
Errantry Banner
8 Knights of the Realm
War Banner
1 Paladin Battle Standard Bearer
Sword of Might
Gromril Great Helm
8 Knights of the Realm
1 * Bretonnian Lord
General; Lance; Grail Vow
Virtue of Confidence (1st)
Armour of Agilulf
3 Pegasus Knights
1 Paladin
Falcon Horn of Fredemund
1 Royal Pegasus
Longbow; Musician
9 Knights of the Realm
6 Knights Errant
Damselka na piechote, z przeznaczeniem do skitrania w lesie; BSB do lancy z War Bannerem, Lord do lancy 8 Realmow, Paladyn na pegazie do pegazerii. Pytanie: czy warto w ogole brac herosa na pegazie, zeby trzymal Falcon Horn, bo to jego glowne zastosowanie? Mam 6 lanc w tej chwili, warto wiecej, czy to optymalna ilosc? Nie weszli mi Jołmeni, czy warto ich wcisnac i - za kogo ewentualnie?
Lordowi dalem Magic Armour, czy to w pelni legalne, czy cos w stylu trial rules?
dzieki za rady .
1 Damsel of the Lady
Magic Level 1
Dispel Scroll
Dispel Scroll
6 Grail Knights
8 Knights Errant
Errantry Banner
8 Knights of the Realm
War Banner
1 Paladin Battle Standard Bearer
Sword of Might
Gromril Great Helm
8 Knights of the Realm
1 * Bretonnian Lord
General; Lance; Grail Vow
Virtue of Confidence (1st)
Armour of Agilulf
3 Pegasus Knights
1 Paladin
Falcon Horn of Fredemund
1 Royal Pegasus
Longbow; Musician
9 Knights of the Realm
6 Knights Errant
Damselka na piechote, z przeznaczeniem do skitrania w lesie; BSB do lancy z War Bannerem, Lord do lancy 8 Realmow, Paladyn na pegazie do pegazerii. Pytanie: czy warto w ogole brac herosa na pegazie, zeby trzymal Falcon Horn, bo to jego glowne zastosowanie? Mam 6 lanc w tej chwili, warto wiecej, czy to optymalna ilosc? Nie weszli mi Jołmeni, czy warto ich wcisnac i - za kogo ewentualnie?
Lordowi dalem Magic Armour, czy to w pelni legalne, czy cos w stylu trial rules?
dzieki za rady .
lordowi zamiast tej zbroii daj ES. bsb dobry. No jest Cie teraz duzo , tylko ze jedna wada moze byc to ze bedziesz miał problemy z wystawieniem sie itp bo jednak lance bardzo duze sa i ciekzo bedzie ci manewrowac by sobie nie przeszkadzac, rozpisz tak abys miał 3 duze lance i dwie małe, ja zawsze 6 grali daje WB i ten oddział jest w stanie bardzo duzo zrobic:P nawet przyjac na flanke szarze smoka:P, wsadx trebke zawsze od strasza wrogie monstery i lataczy by za szybko nie przeszli nam na tyły, po za tym celny traf jest w stanie pozbyc sie zagrozenia z duzych klocków kawalerii lub elitarnej piechoty. MY jest oczywiscie bardzo wazna taktyczna jednostką, ja ich zawsze mam w rozpisce bo czasami potrafia namieszac przeciwnikowi. Na przyszłosc jak wklejasz rozpiske najpierw wklejaj bohaterów(lord,bsb,palladin,damselka), potem oddziały w kolejnosci core, special, rare. Taki zapis jest bardziej czytelny:P
- szalony_brytan
- Warzywo
po pierwsze: nie możesz dołączyć bohatera na pegazie do regimentu pegasi. musi latać luzem. (pomijam fakt, że gość do trzymania gadżetu za 45 pkt to IMO strata punktów. ja bym nie brała. a już na pewno nie na pegazie)
po drugie: propozycja lorda: The Heartwood Lance, Armor of Agilulf, Gauntlet of the Duel? - dodatkowe 20 punktów, za które...
po trzecie: polecam dodać skirmish łucznikom.
aa, i jak się da, to wciśnij gdzieś trebka.
to tyle ode mnie, ale ja się nie znam =P
pozdrawiam,
oopsiak
po drugie: propozycja lorda: The Heartwood Lance, Armor of Agilulf, Gauntlet of the Duel? - dodatkowe 20 punktów, za które...
po trzecie: polecam dodać skirmish łucznikom.
aa, i jak się da, to wciśnij gdzieś trebka.
to tyle ode mnie, ale ja się nie znam =P
pozdrawiam,
oopsiak
----------------------------------------------------
(nauka chemii)
- metal + niemetal?
- eee... nu-metal? heavy metal?
----
http://s1.gladiatus.pl/game/c.php?uid=58757
(nauka chemii)
- metal + niemetal?
- eee... nu-metal? heavy metal?
----
http://s1.gladiatus.pl/game/c.php?uid=58757
Ja może zanim się wypowiem dam pewną uwagę techniczną. Bardzo razi jak nie masz tak 'czysto' zrobionej rozpy. Sprobuj uporządkować ją np. Bohaterowie-cory-special-rare. Albo w jakiej kolejnosci trzymającej się kupy I pisz ilośc pkt co Ci wyszła!
Teraz ode mnie:
1)Bohaterowie:
BSB dobry, nic innowacyjnego
Damselka jedna to standard ale na kon ją koniecznie! MR duzo daje.
Paladyn na pegazie -> po pierwsze do pegazow dolaczyc go nie mozesz więc tam racji bytu nie ma. Jak chcesz juz pegaziste moznaby się pokusic o inne zestawienie npp. Wyrmlance i GGH albo sam pokombinuj lepiej Jesli chcesz koniecznie tego falcon horna to lepiej niech go nosi druga damsel kostak dispel więcej to sporo.
Lord -> hmm jakis takis nijaki - zastanaow sie do czego chcesz go uzywac i w takim kierunku pojdz. bo tak to jest on ciutek bezplciowy;)
Co do armi:
4 Pegazy FCG albo 3 z muzykiem -> IMO nie da sie lepiej (oprcz 5 FCG )
Lance są ok, mozna pokusic się o Twilight banner na realmach albo banner od defense na gralach.
Podsumowujac:
LOrd bez pomyslu co bardzo daje sie odczuc w rozpie - nie masz go ani na bydlaki, ani do walki
Brak treba boli bo to fajny straszak, tak Ci smok na kozaka między lance nie wleci.
Zapora magiczna jednak chyba ciut za słaba.
Tyle ode mnie - pozdro
Teraz ode mnie:
1)Bohaterowie:
BSB dobry, nic innowacyjnego
Damselka jedna to standard ale na kon ją koniecznie! MR duzo daje.
Paladyn na pegazie -> po pierwsze do pegazow dolaczyc go nie mozesz więc tam racji bytu nie ma. Jak chcesz juz pegaziste moznaby się pokusic o inne zestawienie npp. Wyrmlance i GGH albo sam pokombinuj lepiej Jesli chcesz koniecznie tego falcon horna to lepiej niech go nosi druga damsel kostak dispel więcej to sporo.
Lord -> hmm jakis takis nijaki - zastanaow sie do czego chcesz go uzywac i w takim kierunku pojdz. bo tak to jest on ciutek bezplciowy;)
Co do armi:
4 Pegazy FCG albo 3 z muzykiem -> IMO nie da sie lepiej (oprcz 5 FCG )
Lance są ok, mozna pokusic się o Twilight banner na realmach albo banner od defense na gralach.
Podsumowujac:
LOrd bez pomyslu co bardzo daje sie odczuc w rozpie - nie masz go ani na bydlaki, ani do walki
Brak treba boli bo to fajny straszak, tak Ci smok na kozaka między lance nie wleci.
Zapora magiczna jednak chyba ciut za słaba.
Tyle ode mnie - pozdro
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
ja an te ptk zawsze daje drwala....nawet konno... no i 2x damsel z 4scrollami... wtedy mozna zatrzymac przeciwnika na jakis czas ;] ...do tej 2-3 tury jak wszystkie lance w combat wejda ;]
tez keidys gralem z aoa i vir of confidency...ale jednak nie jest to takie dobre zestawienie...niestety...a baner of defence na gralach to w mojej armii obowiazek ...jak przeciwnik o nim wie to anwet po nich nie strzela ;D
tez keidys gralem z aoa i vir of confidency...ale jednak nie jest to takie dobre zestawienie...niestety...a baner of defence na gralach to w mojej armii obowiazek ...jak przeciwnik o nim wie to anwet po nich nie strzela ;D