Te co powina być zielone u zielone
Moderator: Kołata
Te co powina być zielone u zielone
Co myślicie o wyborze oddziału ogrów??
Bo ja się zastanawiam cowrzucić na rara i właśnie niedawno mnie maneatersi zainteresowali bo jeden jest chyba lepszy od 2 trolli
Tylko że zjadają dwa rare sloty:/
a że siły irongutów i bullsów nieznam także chętnie was zieloni koldedzy posłucham
P.S.:
Czy jakiś oddział najemnych ogrów za koszt do 90pkt może być lepszy od 2 trolli??
Bo ja się zastanawiam cowrzucić na rara i właśnie niedawno mnie maneatersi zainteresowali bo jeden jest chyba lepszy od 2 trolli
Tylko że zjadają dwa rare sloty:/
a że siły irongutów i bullsów nieznam także chętnie was zieloni koldedzy posłucham
P.S.:
Czy jakiś oddział najemnych ogrów za koszt do 90pkt może być lepszy od 2 trolli??
Najlepiej to 4 trolle albo 1. 4 to tylko 160 pkt, a robią swoje. Żadne tam ogry.
Ja dla trolli zawsze znajde miejsce w rozpisce (no prawie zawsze).
za 80 pkt to lepiej dwa SNOTy albo DD, wszystko zależy od tego jakiej jednostki potrzebujesz do jakich zadań...
PS. stary, a nie mogłeś sie zapytać w temacie "Działa DoW", gdzie przerabia sie inne opcje rare w O&G? działa i halfingi, ogry też tam mogłeś wrzucic a nie walic nowy temat....
gdzie pożądek? Kołata widzisz i nie grzmisz.....
PS. stary, a nie mogłeś sie zapytać w temacie "Działa DoW", gdzie przerabia sie inne opcje rare w O&G? działa i halfingi, ogry też tam mogłeś wrzucic a nie walic nowy temat....
gdzie pożądek? Kołata widzisz i nie grzmisz.....
Ale jacy drodzy ci irongutsi. A trolle mi się zawsze sprawdzały .
A ile ironguci koszcią??bo znam ich statsy,nawet ciekawe tylko kosztu nieznam:/
a tak wogóle to chyba faktycznie sobie te ogry odpuszcze,trolle więcej wystoją a jak będe miał kase to se kupie snoty
szkoda tylko że maneater bierze dwa sloty bo ma ekstra model i już go prawie kupiłem:/
a tak wogóle to chyba faktycznie sobie te ogry odpuszcze,trolle więcej wystoją a jak będe miał kase to se kupie snoty
szkoda tylko że maneater bierze dwa sloty bo ma ekstra model i już go prawie kupiłem:/
- swieta_barbara
- habydysz
Trolle najdalej w 4 turze traca generalska liderke wskutek smutnych losow bitwy - chyba ze ograniczas generala tylko do tego, zeby byl mamka dla nich, a to tez powazne ograniczenie: dziekuje, nie ide na to, wole doplacic te 90 pts i wzial ogry. Z war bannerem i muzykiem :]
Irongut to 48 pkt, a jak grałem trollami to zawsze grzecznie szły i wspomagały klocek generała i jakoś niewybiegały mi poza generalską liderke .
- swieta_barbara
- habydysz
rzuc sobie kostkami: 6 trolli przeciw 4 irongutsom z war banner, muzykiem...
No dobrze, ale też przecież niema samych trolli i samych irongutsów na stole, prawda ?
jak wszarzuja trolle-to smutno sie robi ironom
18atakow,9trafien,6 przebic
oddaja 2 ogry->3trafienia...1-2ran(po regeneracji)
wygrywa brutalna sila trolla z intelektem ogra
4trolle vs 4ironow-> 12atakow,6trafien...4rany
12atakow,6trafien,5przebic....2-3wardow
lekka wtopa trolli...przy generale i bsb powinni to ustac i w kolejnej turze powinni wycinac ogry jako ze maja wieksza inicjatywe
trolle idace obok oddzialu z generalem sa naprawde fajne...traca ld tylko jak pogonia za daleko przeciwnika
ironi sa lepsi tylko przeciw przeciwnikom z duzym AS..wyplacaja lepsze ataki z duza silka
ja wole trolle jednak...niby glupota ale jednak maja tez regeneracje
latwiej wprowadzic do walki 3trolle(juz po ostrzale/magii) niz ironow(przy takim samym ostrzale/czarowaniu dojdzie ich o polowe mniej niz trolli)
18atakow,9trafien,6 przebic
oddaja 2 ogry->3trafienia...1-2ran(po regeneracji)
wygrywa brutalna sila trolla z intelektem ogra
4trolle vs 4ironow-> 12atakow,6trafien...4rany
12atakow,6trafien,5przebic....2-3wardow
lekka wtopa trolli...przy generale i bsb powinni to ustac i w kolejnej turze powinni wycinac ogry jako ze maja wieksza inicjatywe
trolle idace obok oddzialu z generalem sa naprawde fajne...traca ld tylko jak pogonia za daleko przeciwnika
ironi sa lepsi tylko przeciw przeciwnikom z duzym AS..wyplacaja lepsze ataki z duza silka
ja wole trolle jednak...niby glupota ale jednak maja tez regeneracje
latwiej wprowadzic do walki 3trolle(juz po ostrzale/magii) niz ironow(przy takim samym ostrzale/czarowaniu dojdzie ich o polowe mniej niz trolli)
Inicjatywe maja mniejsza, tylko dwurakow niemaja .jako ze maja wieksza inicjatywe
Dzisiaj trolle doprowadzały mnie do frustracji i jednocześnie zarobiły jakieś 700 punktów . Głupotę zdałem tylko 2 razy ( w tym raz bez Ld generalskiej), ale jak już raz wpadli od boku we wroga i potem zagonili w kolejny klocek to nie było co zbierać . zatłukli dwa regimenty warriorów ulrica, zagonili generała i zajęli ćwiartkę. Wszystko praktycznie w jedną turę. Strach pomyśleć co by było gdyby nie mieli głupoty . W tej bitwie akurat lepiej spisaliby się Ironguci, bo miałbym nad nimi jakąś kontrolę, a i tak trolle nie otrzymały nawet pojedynczego ciosu, więc regenka nic nie dała. Tyle że ogry są droższe . Jednak ta głupota na Ld 8 to straszna sprawa, jeszcze przy moich rzutach... Ale muszę je więcej potestowac, bo jak na razie zagrali dopiero ze trzy razy - ale będe ich wrzucał gdzie się da, bo mimo wszystkich wad spisują się nieźle .