Namnożyło się tematów z rozpiskami VC, ja także chciałbym się pochwalić swoją twórczością...
Mam zamiar zagrać tym z kolegą (WE) ale taka rozpiska wydaje mi się w miare uniwersalna.
Co o tym sądzicie??
Vampire 2mlvl general 200p
Book of Arkhan, Enchanted shield
Dark Acolyte, Avatar of Death (hw&shield)
Vampire 1mlvl 200p
Flayed Hauberk, Talisman of the Lycni, Sword of Might
Inifinite Hatred, Walking death
5 Black Knights 185p
FCG, WB (bez bardingów)
5 Black Knights 171p
Standar, Royal standar of Strigos (bez bardingów)
2x10 Ghouls 2x80p
2x5 Dire Wolves 2x40p
996pts
CD 5+BoA
DD 4
W przyszłości może zamienię BK z RSoS na Varghulfa (na razie czekam aż dostanę figurkę).
Wilki są na WE mało przydatne... można zamienić na 3go cora albo dopakować ghule.
Proszę o jakieś rady co do ustawienia corów i ewentualnej zmiany sztandaru na BK z RSoS.
<edit>
Co sądzicie o wywaleniu 2x5 wilków i daniu wszystkim BK bardingi, a jeden oddział ghuli zwiększyć do 15? (to opcja tylko na WE, gdzie wilki są mało przydatne, wg mnie)
VC 1000pts
VC 1000pts
Ostatnio zmieniony 15 mar 2008, o 09:05 przez Izwor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Nielegalna, 2 x arcane na generale. Może ench. shield zamiast tego, w walce wręcz będzie mial save 2+.
Przypomniałem sobie o tych 2 arcanach wieczorkiem, jak już kompa wyłączyłem... ehhh
2+ sv? heavy arm+ enchant shield = 3+, wydaje mi się, że nie dostaje się bonusu za enchanta i hand weapona
2+ sv? heavy arm+ enchant shield = 3+, wydaje mi się, że nie dostaje się bonusu za enchanta i hand weapona
dostajeIzwor pisze:Przypomniałem sobie o tych 2 arcanach wieczorkiem, jak już kompa wyłączyłem... ehhh
bonusu nie dostaje sie jak ma sie magiczna bron
Dziekuję za sprostowanieAsassello pisze:dostaje
bonusu nie dostaje sie jak ma sie magiczna bron
Mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat rozpiski?? Jakieś rady, cokolwiek...
Rozpiska "zmodyfikowana" pod WE
Vampire 1mlvl 200p
5 Black Knights 205p
bardings, FCG, WB
5 Black Knights 191p
bardings, Standar, Royal standar of Strigos
10 Ghouls 80p
14 Ghouls 120p
ghast
==========================
Generał idzie do 14 ghuli.
Drugi wampir rusza się w pierwsze turze razem z ghulami (dziesiątką), a potem szarżuje w drugiej turze na jakieś driady.
2 oddziały BK ruszają się na max 14" (by nie dostać szarży). W następnej turze albo szarżują, ewentualnie marszują dalej (będą nadal w zasięgu wampirów).
Vampire 1mlvl 200p
5 Black Knights 205p
bardings, FCG, WB
5 Black Knights 191p
bardings, Standar, Royal standar of Strigos
10 Ghouls 80p
14 Ghouls 120p
ghast
==========================
Na początku gry, jak najbardziej.Wampiry maja siedziec w ghoulah ??
Generał idzie do 14 ghuli.
Drugi wampir rusza się w pierwsze turze razem z ghulami (dziesiątką), a potem szarżuje w drugiej turze na jakieś driady.
2 oddziały BK ruszają się na max 14" (by nie dostać szarży). W następnej turze albo szarżują, ewentualnie marszują dalej (będą nadal w zasięgu wampirów).
Wynik dwóch bitew z WE:
10:10 oraz 17:3 dla mnie
Ogólnie rozpiska cieniutka, 5tki BK się nie sprawdzają, przy lekkim pechu mogą zejść od byle ostrzału (salwa 10 GG na bliskim ściągnęła 4 BK!!)
Za to wampirek - biegacz jest cudowny
Wskrzeszanie mas zombie ( w jednej turze udało mi się wskrzesić 25!! - 1 i 6 z lora) może odmienić los bitwy
Zobaczymy jak się sprawdzi na inne armie...
10:10 oraz 17:3 dla mnie
Ogólnie rozpiska cieniutka, 5tki BK się nie sprawdzają, przy lekkim pechu mogą zejść od byle ostrzału (salwa 10 GG na bliskim ściągnęła 4 BK!!)
Za to wampirek - biegacz jest cudowny
Wskrzeszanie mas zombie ( w jednej turze udało mi się wskrzesić 25!! - 1 i 6 z lora) może odmienić los bitwy
Zobaczymy jak się sprawdzi na inne armie...