DE 2k
DE 2k
Highborn
General; Sea Dragon Cloak; Shield
Crimson Death
Blood Armour
Heart-stone of Darkness
Black Dragon
Noble
Lance; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Deathmask
Dark Steed
Sorceress
Magic Level 1
2xDS
10 kusze
Shield
10 Kusze
Shield; Musician
5 Dark Riders
6 Cold One Knights
Standard; Musician
War Banner
2 Cold One Chariot
Spear
4Reaper Bolt Thrower
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 49
Total Army Cost: 2000
General; Sea Dragon Cloak; Shield
Crimson Death
Blood Armour
Heart-stone of Darkness
Black Dragon
Noble
Lance; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Deathmask
Dark Steed
Sorceress
Magic Level 1
2xDS
10 kusze
Shield
10 Kusze
Shield; Musician
5 Dark Riders
6 Cold One Knights
Standard; Musician
War Banner
2 Cold One Chariot
Spear
4Reaper Bolt Thrower
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 49
Total Army Cost: 2000
cudowne rydwany które z chodzą od bolca, Cold One 6 z bohaterem i co to mi zrobi wpadając w irronów albo hammerersów?
sztandar+warszmata+X ran
ja mam 3 szeregi+sztandar+bsb+przewagę+X ran.
Bolce:
2 turze wychodzą minersi
popchanie z kowadła a potem wpadnięcie w 2 bolec, 2 katapulty powinny rozbić 1 bolca...
a gyros dobije 4,
w 2-3 turze co może mi zagrozić to smok i 6 cold one, które mogą dostać z organka
sztandar+warszmata+X ran
ja mam 3 szeregi+sztandar+bsb+przewagę+X ran.
Bolce:
2 turze wychodzą minersi
popchanie z kowadła a potem wpadnięcie w 2 bolec, 2 katapulty powinny rozbić 1 bolca...
a gyros dobije 4,
w 2-3 turze co może mi zagrozić to smok i 6 cold one, które mogą dostać z organka
- Kedziorson
- Masakrator
hahahahahhaah Jankiel !!!!! piękne!!!!!
a co tam jest siłą uderzeniowa? rydwany muszą się kryć przed działem, bolcem organkiem, smok ma problem z lataniem(wiadomo, jego trudno ukryć szczególnie na terenach z małą islością lasów)
kusznicy z s3 duzo mi nie robią a bolce to zawsze jest ryzyko...
jednak to tylko teorohammer, wszystko wychodzi w praniu...
kusznicy z s3 duzo mi nie robią a bolce to zawsze jest ryzyko...
jednak to tylko teorohammer, wszystko wychodzi w praniu...
Powiedziec Ci jak wyglada to zmojej strony? Bolce likwidują organki dogra wolna dla chariotów i Cok. Musisz sie wszystkim skupic na smoku bo Ci zaraz wszystko rozjedzie wiec walisz wszystkim w niego DR i Hero na koniku lecą w bolty lub Canony wiec jestes wyłączony juz praktycznie z maszyn. Smok z 1/2 witala bedzie latał i robił Ci kuku gdzie sie da. A resztą wjazd w Ciebie. Taka opca Ci sie podoba? Raczej nie wiec przestan gadac o swoich fantazjach.
pzdr.
pzdr.
Uważam ,że jest DE za mało ,choć pegaz i smok to pociągająca perspektywa;)Jednak fajnie było by mieć jeszcze harpie... Jedynie te rydwany mnie nie pociągają (a przynajmniej na krasnale)Więcej DR bym zrobił i wtedy stare zrzędy by się do nas nie dobrały bo smoka ,pegaza,harpii,DR i cok napewno by nie dościgli...![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
pozdro
P.S brawo dla Jankiela
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
pozdro
P.S brawo dla Jankiela
tak, ostatnio krasie są takie przepakerne, że rozpierdalają wszystko w pierwszej turze, w 2,3 dobijają tylko resztę oddziałów
. Pozdro
fajna rozpa, uniwerslana- wg mnie małe zmiany:
-draich na lordzie (chociaż takie zestawienie z crimsonem jest też spoko)
-kolejnego fasta zamiast kuszoli
ale to już kosmetyka
P.S. z tego co pamiętam to GarG też kiedyś pisał podobne teksty w stylu Vanirha, więc odrobinę wyruzomiałości![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
fajna rozpa, uniwerslana- wg mnie małe zmiany:
-draich na lordzie (chociaż takie zestawienie z crimsonem jest też spoko)
-kolejnego fasta zamiast kuszoli
ale to już kosmetyka
P.S. z tego co pamiętam to GarG też kiedyś pisał podobne teksty w stylu Vanirha, więc odrobinę wyruzomiałości
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Własnie tez tak mysle ze Draich bedzie lepszy.
2 DR? hmmm nie wiem Zwykle 5 kazdy oleje a nad 10 sie zastanowi.![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
od. P.S tyle ze ja nie przechwalalem sie ze wszystko mi wyjdzie i rozwale przeciwnika bez problemu. Tylko odpowiadałem na cos swojim zdaniem![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
2 DR? hmmm nie wiem Zwykle 5 kazdy oleje a nad 10 sie zastanowi.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
od. P.S tyle ze ja nie przechwalalem sie ze wszystko mi wyjdzie i rozwale przeciwnika bez problemu. Tylko odpowiadałem na cos swojim zdaniem
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tez kiedys myslalem ze 4 bolce to dobra opcja. Ale na turnieju trafiasz na rozne armie. Sa wykopki, sa ambushe, sa gorgery itp. 2 bolce ci wystarcza a i one moga okazac sie latwymi punktami dla przeciwnika. Jezeli to jest na turniej to jakos nie widze manflyersow. Daj COK'om banner of murder, pograj na nim a zobaczysz ze sie sprawdza. jezeli trafisz tym na krasnale, to chowasz wszystko za lasami oprocz 4 bolcow i starasz sie nimi eliminowac jego maszyny. Potem wylazisz reszta i jak zdarzysz to szarzujesz. Mam dosc hamskich krasnoludzkich defensow i graczy nimi grajacych, myslacych ze kazdy bedzie jak debil szedl do przodu. Wole 2 mantikory od smoka. Ogolnie to juz tylko czekam na nowego armybooka.
W Lublinie grałem dwie bitwy z krasnalami. Obydwie wygrałem.No ale przecież wiecie że z krasnoludkami nie idzie wygrać
Gdyby było tylko 5, od razu bym strzelał. Przy 10 bym się zastanowił, czy nie odpuscić, bo i tak wszystkich nie zabijęDR? hmmm nie wiem Zwykle 5 kazdy oleje a nad 10 sie zastanowi
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.