PMotM 10 Dwarf BSB- Zkonczony

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Draco
Chuck Norris

PMotM 10 Dwarf BSB- Zkonczony

Post autor: Draco »

Porady mile widziane :)
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 mar 2008, o 22:03 przez Draco, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Draco pisze:Porady mile widziane :)
Eee... zrób podstawkę? ;)
Figurka podoba mi się niesamowicie, więc to chyba jedyna porada...

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

porady(chodziło o ironię;))?
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

ładne metaliki i za to plus... jeśli chodzi o malowanie to jest ok
...jeśli chodzi o sztandar to moim skromnym zdaniem jest za duży (wiem że to może dziwnie brzmi w moich ustach :wink:) optycznie wydaje sie być za ciężki(chodzi mi o sam sztandar)...tak na oko jakieś 300kg stali... ale wiem że tego już sie w tej figurce nie da poprawić...wiec uwaga na przyszłość
pozdrawiam Mapet
Ostatnio zmieniony 15 mar 2008, o 22:14 przez Mapet, łącznie zmieniany 1 raz.

Zorion
Warzywo

Post autor: Zorion »

Malowanie ładne i w ogóle figs fajny lecz według mnie zbyt jednolite kolory mógłby być trochę żywszy i nawet jak na dwarfa to chyba tyle stali czy innego żelastwa by nie udźwignąłby :P ale i tak mi się podoba.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Zorion pisze:Malowanie ładne i w ogóle figs fajny lecz według mnie zbyt jednolite kolory mógłby być trochę żywszy i nawet jak na dwarfa to chyba tyle stali czy innego żelastwa by nie udźwignąłby :P ale i tak mi się podoba.
ten BSB jest zrobiony z figsa, który ma sava na 2+, musi mieć żelastwo na sobie ;) poza tym ciężko to inaczej pomalować, to jest właściwie chodząca brodata zbroja ;)
a co do samej figurki to bardzo mi się podoba, tylko mam to samo zastrzeżenie co Mapet - strasznie wielki ten sztandar

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Świetne malowanie...;-) Ja bym tylko spróbował jeszcze coś dodać mu jednak na hełmie np. jakieś skrzydełka czy rogi (bez skojarzeń... 8) ), żeby się jednak wyróżniał od zwykłych szeregowców...

Awatar użytkownika
monsterstar
Chuck Norris

Post autor: monsterstar »

Z tym ogromnym sztandarem już sie wyróżnia :D:D

Awatar użytkownika
Wood Elf
Wałkarz

Post autor: Wood Elf »

Figurka pro pomalowana:).Lecz za dużo tu jednolitości tego złota,srebra zgadzam się ze zdaniem ,że to w końcu chodząca brodata zbroja lecz ja spróbowałbym to jakoś ożywić no i oczywiście ładnie zrobić podstawkę :)

Draco
Chuck Norris

Wood Elf pisze:Figurka pro pomalowana:).Lecz za dużo tu jednolitości tego złota,srebra zgadzam się ze zdaniem ,że to w końcu chodząca brodata zbroja lecz ja spróbowałbym to jakoś ożywić no i oczywiście ładnie zrobić podstawkę :)
Zgodze sie z Wami , ze figurka kolorystycznie zbyt jednolita niestety nie mam zadnego jakiegos super pomyslu...a rzezbiasz ze mnie tez jakis super nie jest :P zeby ozywic figurke dodalem ta mala flage chociaz widze ze to troche za malo ^^ A na podstawke tez jakos pomyslu nie mam :P

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

co nie udźwignie? Łamacze Żelaza nie bez powodu mają swoją nazwę ;)

krasnal naprawde super. Zbroja bardzo mi się podoba. Srebrne elementy sztandaru tylko jakieś takie... może je urozmaicic jakoś? no i obowiązkowo ładna podstawka (np. niech stoi na skale)... i w ten sposób mamy super wyglądającego dwarfa :)

gratuluje
Obrazek

Draco
Chuck Norris

Rakso_The_Slayer pisze:co nie udźwignie? Łamacze Żelaza nie bez powodu mają swoją nazwę ;)

krasnal naprawde super. Zbroja bardzo mi się podoba. Srebrne elementy sztandaru tylko jakieś takie... może je urozmaicic jakoś? no i obowiązkowo ładna podstawka (np. niech stoi na skale)... i w ten sposób mamy super wyglądającego dwarfa :)

gratuluje
Urozmaicic tzn dac jeszcze jednego washa? badz glaza?:D

Awatar użytkownika
Pasiaczun
Mudżahedin

Post autor: Pasiaczun »

Figurka fajna,ladne metaliki.
Nierozumiem jak Ci wszyscy heretycy nie moga zauważyć że ten sztandar z ultra cienkiej i lekkiej mithrilo-blachy jest zrobiona :wink:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

narazie jest jakis taki płaski i nijaki pod tym złotem... albo wrzuc tam jakies runy/kamienie szlachetne, albo jakies ciekawe efekty swietlne ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

strasznie nudno ten model pomalowany. zamiast czarnych rękawów i butów zrób jakiś kolor armijny, na pewno pomoże. broda mogłaby mieć inny odcień jakiś bo ten podobny jest na zdjęciu do brązu. podstawka też powinna ożywić ten model, tylko nie na śniegu bo będzie znowu nudna:P

Awatar użytkownika
k.a.r.p
Mudżahedin

Post autor: k.a.r.p »

Draco możesz zdradzić jak dokładnie malowałeś metal :)?
Obrazek
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

sztandar do wymiany reszta wyszla ladnie ale sztandar to pomylka ... przy okazji to co Vocal wspomnial - NUDA i monotonia - troche kolorow by sie przydalo ktore ozywilyby figurke ...

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Zgadzam się z Deadem, ale metal na prawdę fajnie wygląda.

Draco
Chuck Norris

dead pisze:sztandar do wymiany reszta wyszla ladnie ale sztandar to pomylka ... przy okazji to co Vocal wspomnial - NUDA i monotonia - troche kolorow by sie przydalo ktore ozywilyby figurke ...
a Co ty chcesz od tego sztandaru?? Przeciez tam pisze ze wip Buty nie sa zkonczone ogolem nie jest zkonczony:P
Metal(male powieszchnie) : Podstawa boltgun metal wash regal blue(troche wiecej wody),wash czarnym(taka samo kon jak blue) krawedzie mirtilhem
Metal (duze pow): Mniejwiecej to samo tylko dodawalem kolor przejsciowy czasem dwa(Blotgun +mirtlith)
i w razie potrzebu glayzowalem

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

dead pisze:sztandar do wymiany reszta wyszla ladnie ale sztandar to pomylka ... przy okazji to co Vocal wspomnial - NUDA i monotonia - troche kolorow by sie przydalo ktore ozywilyby figurke ...
bezsens :!: moim zdaniem jak już to nie ma co zmieniać tylko spróbować z inna figurką... ja doceniam wkład i prace jaka została poświęcona na ulepienie sztandaru i mimo, że nie jest najlepszy to powinien zostać(następny będzie lepszy)

ps dead mam nadzieję, że nie chodzi ci o tak "żywy" dobór kolorów jak srartowo wyglądał twój Vłodzimierz :wink:

ODPOWIEDZ