Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
w wielkopolsce mozna normalnie bez problemu, podobnie jak goblin ecology i inne takie xD
@Supeł tez nie lubie cannonow ale wystawilem jednego jakbym na jakies inne maszynki trafil. Ostatnio strasznie mnie bolalo jak mi dzialka katapki sciagaly ;/
@Supeł tez nie lubie cannonow ale wystawilem jednego jakbym na jakies inne maszynki trafil. Ostatnio strasznie mnie bolalo jak mi dzialka katapki sciagaly ;/
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
No tak tylko generalnie nie widze dzialka w porownaniu we wszystkim wychodzi mi gorzej. ma k3 woundy, wali po linii (co na armie w skirmishu nic nie daje).
Bolce wszedzie moga dac rade - zawsze sie jakas piatka kawy napatoczy czy jakis monster.
Z kolei trzy katapki wygladaja bardzo ok. mam czym je obstawic i nie musze sie o nie martwic. pieciu maszyn moge juz nie upilnowac.
Bolce wszedzie moga dac rade - zawsze sie jakas piatka kawy napatoczy czy jakis monster.
Z kolei trzy katapki wygladaja bardzo ok. mam czym je obstawic i nie musze sie o nie martwic. pieciu maszyn moge juz nie upilnowac.
No dobrze, to fakt, ale jak chcesz ściągnąć coś "precyzyjnie" to działo chyba bardziej się do tego nada? No bo łatwiej trafić w cel cannonem niż throwerem, no i chyba lepiej zadać K3 rany niż nie trafić katapultą i nic nie zadać?
No ale jak ktoś ładnie centralnie trafia w cel, nic mu nie znosi, to wtedy katapulta jest lepsza.
No ale jak ktoś ładnie centralnie trafia w cel, nic mu nie znosi, to wtedy katapulta jest lepsza.
- marcus_cheater
- Oszukista
Szanowna Braci Krasnoludza oto nadszedł dzień, w którym postanowiłem zerwać z monotonią i niedoskonałościami gry na maszynach, w związku z czym potrzebuję Waszej pomocy... Potrzebuję jakiejś standardowej punktowo (czyli 2250pkt) rozpiski na samym ofensie... Żadnych maszyn, prócz żyrokopterów... I bez strzelców, bo żadko kiedy mi się spłacają... Nie podaję żadnego ze swoich pomysłów, ponieważ w mojej głowie rodzi się 1000 myśli, a żadna nie jest doskonała... Z jednej strony kowadło całkiem bez ochrony, ale popychające klocki, z drugiej lord na tarczy + jakiś bsb z popychającym sztandarem, a jeszcze innej runlord bez kowadła (dla DD) + wyżej wymieniony bsb... Prosiłbym o pomoc najlepiej w formie gotowych rozpisek(któe oczywiście zmodyfikuję wedle mojej koncepcji ) lub chociaż o jakieś zarysy armii, ale jednak mieszczące się w tych punktach... Za wszystko będę bardzo wdzięczny...
P.S. I nie piszcie, że nie warto grać, bo bez maszyn to lipa, bo wiem, że maszyny niezbyt często się spłącają całkowicie i dotrwają do końca bitwy... Jeżeli mam przegrywać to wolę się nie spinać i martwić się o liczebne klocki, niż o drogie i zawodne maszyny...
P.S.2. Zapomnialem dodać, że widziałbym w armii tak 4-5 regimentów piechoty minimum...
P.S. I nie piszcie, że nie warto grać, bo bez maszyn to lipa, bo wiem, że maszyny niezbyt często się spłącają całkowicie i dotrwają do końca bitwy... Jeżeli mam przegrywać to wolę się nie spinać i martwić się o liczebne klocki, niż o drogie i zawodne maszyny...
P.S.2. Zapomnialem dodać, że widziałbym w armii tak 4-5 regimentów piechoty minimum...
Taki szybki pomysł, bez maszynek, lord na tarczy, nie wiem czy sie sprawdzi, ja pewnie i tak nie będę miał przyjemności grania taką rozpiską bo nie widzę dwarfów bez maszynek strzelających
Total Army Cost: 2231 - jest jeszcze troszkę pkt na coś
1 * Dwarf Lord @ 301 Pts
General; Shieldbearers; Great Weapon; Gromril Armour
#Shield Bearer [0]
Runic Armour [30]
Rune of Resistance
Rune of Stone
Runic Weapon [65]
Master Rune of Kragg the Grim
Rune of Cleaving
Rune of Snorri Spangelheim
Runic Talisman [30]
Master Rune of Challenge
Rune of the Furnace
1 2 Shield Bearers @ [0] Pts
1 Thane @ 145 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Banner [55]
Strollaz's Rune
1 Runesmith @ 124 Pts
Great Weapon; Gromril Armour
Runic Talisman [50]
Rune of Spellbreaking (x2)
1 Runesmith @ 99 Pts
Runic Talisman [25]
Rune of Spellbreaking
20 Warriors @ 195 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
20 * Rangers @ 315 Pts
Great Weapon; Rangers; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
20 Longbeards @ 255 Pts
18 * Hammerers @ 252 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
20 Miners @ 265 Pts
Blasting Charges; Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
1 Gyrocopter @ 140 Pts
1 Gyrocopter @ 140 Pts
Dispel Pool: 6
Casting Pool: 2
Models in Army: 105
Total Army Cost: 2231 - jest jeszcze troszkę pkt na coś
1 * Dwarf Lord @ 301 Pts
General; Shieldbearers; Great Weapon; Gromril Armour
#Shield Bearer [0]
Runic Armour [30]
Rune of Resistance
Rune of Stone
Runic Weapon [65]
Master Rune of Kragg the Grim
Rune of Cleaving
Rune of Snorri Spangelheim
Runic Talisman [30]
Master Rune of Challenge
Rune of the Furnace
1 2 Shield Bearers @ [0] Pts
1 Thane @ 145 Pts
Gromril Armour; Battle Standard
Runic Banner [55]
Strollaz's Rune
1 Runesmith @ 124 Pts
Runic Talisman [50]
Rune of Spellbreaking (x2)
1 Runesmith @ 99 Pts
Runic Talisman [25]
Rune of Spellbreaking
20 Warriors @ 195 Pts
20 * Rangers @ 315 Pts
Great Weapon; Rangers; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
20 Longbeards @ 255 Pts
18 * Hammerers @ 252 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
20 Miners @ 265 Pts
Blasting Charges; Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
1 Gyrocopter @ 140 Pts
1 Gyrocopter @ 140 Pts
Dispel Pool: 6
Casting Pool: 2
Models in Army: 105
Marcusie - coś takiego ostatnio pisałem, gdy wraz z najczęstszymi przeciwnikami ustaliliśmy armie bez strzelania i powiem tak - jak się nie obrócisz i tak dupa z tyłu, czyli:
Jak pójdziesz w wiele klocków, to i tak po kolei je rozniosą szarżami.
Jak pójdziesz w jakieś 4 klocki, to nawet jak się wróg będzie odbijał nie zdołasz go dogonić (chyba że ja źle kojarzę zasady i nawet jak wroga nie dogonisz, to rozpędzi go w czasie Twojego ruchu żyrokopter).
Sam widzę to tak: olej kowadło bo jest drogie jak cholera a trzeba regimentom zapewnić solidny static CR. Zainwestuj w Króla (shieldbearers, MRoChallenge i takie tam), BSB (magiczny sztandar pod przeciwnika - mobilnego i tak dodatkowym ruchem nie zaskoczysz, ale +1 CR dla wszystkich wokół to już prędzej; za to jak i tak będziesz musiał walczyć ze strzelającym to ruch jak najbardziej wskazany), Kowala (do rozpraszania), Hammerersów, Slayersów (bo napewno nie uciekną), Longbeardów, 2 Żyrokoptery i solidnie wyposaż w runy sztandary (Runy Bitwy, Odwagi i co tam jeszcze).
Czyli ogólnie szedłbym w jakość.
Ale nie oszukujmy się - krasnale mimo wszystko nie są stworzone do uganiania się za wrogiem po polu bitwy. M3 skutecznie to wyklucza.
Jak pójdziesz w wiele klocków, to i tak po kolei je rozniosą szarżami.
Jak pójdziesz w jakieś 4 klocki, to nawet jak się wróg będzie odbijał nie zdołasz go dogonić (chyba że ja źle kojarzę zasady i nawet jak wroga nie dogonisz, to rozpędzi go w czasie Twojego ruchu żyrokopter).
Sam widzę to tak: olej kowadło bo jest drogie jak cholera a trzeba regimentom zapewnić solidny static CR. Zainwestuj w Króla (shieldbearers, MRoChallenge i takie tam), BSB (magiczny sztandar pod przeciwnika - mobilnego i tak dodatkowym ruchem nie zaskoczysz, ale +1 CR dla wszystkich wokół to już prędzej; za to jak i tak będziesz musiał walczyć ze strzelającym to ruch jak najbardziej wskazany), Kowala (do rozpraszania), Hammerersów, Slayersów (bo napewno nie uciekną), Longbeardów, 2 Żyrokoptery i solidnie wyposaż w runy sztandary (Runy Bitwy, Odwagi i co tam jeszcze).
Czyli ogólnie szedłbym w jakość.
Ale nie oszukujmy się - krasnale mimo wszystko nie są stworzone do uganiania się za wrogiem po polu bitwy. M3 skutecznie to wyklucza.
- marcus_cheater
- Oszukista
Postaram się skorzystać chociaż częściowo z każdej rady... Minersów i rangersów raczej się będę wystrzegał... Drogie klocki... Minersi za poźno i zbyt daleko moga się pojawić jak walka będzie toczyła się gdzies pośrodku stołu, a longbeardsów po prostu ciężko wystawić tak żeby przeciwnik nie widział... Z lasem to już wogóle kicha, bo ze swoim ruchem to by z niego do końca gry nie wyszli...;-/
Dzięki za podpowiedzi... W miarę możliwości będę testował wszystko...
Dzięki za podpowiedzi... W miarę możliwości będę testował wszystko...
Ja generalnie nie widzę takiego rodzaju rozpiski bez porządnego klocka minersów, a nawet dwóch. Jak będzie na środku stołu walka, to wychodzisz oddziałem po krawędzi i tyle. Jak będziesz grał z amią strzelającą to bez minesów będzie ciężko.
Idziesz se armijką na przód dzięki sztandarowi całe 6 cali, Twoja tura znowu 6 to już całe 12 i w zależności co robi przeciwnik ruszasz klocki minersów, najlepiej jakby były dwa to może nawet byś w jakiś sposób okrążył przeciwnika ( ) odpowiednio grając żyrosami i wystawiając rangerów.
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem.. ale jak zagrasz czymś takim to daj znać jak poszło
Ale jak już mówiłem, krasnoludy nie są armią do parcia..
Idziesz se armijką na przód dzięki sztandarowi całe 6 cali, Twoja tura znowu 6 to już całe 12 i w zależności co robi przeciwnik ruszasz klocki minersów, najlepiej jakby były dwa to może nawet byś w jakiś sposób okrążył przeciwnika ( ) odpowiednio grając żyrosami i wystawiając rangerów.
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem.. ale jak zagrasz czymś takim to daj znać jak poszło
Ale jak już mówiłem, krasnoludy nie są armią do parcia..
- marcus_cheater
- Oszukista
Spróbuję i minersów, ale jednak zabójcy są dla mnie osobiście lepszym wyborem... Jak uda mi się tym zagrać to na pewno dam znać...
- marcus_cheater
- Oszukista
Vanihr... Wszystko ładnie pięknie, ale gdzie ja znajdę punkty na kolejne dwa cory...??