Czkawka w niedzielę palmową
Czkawka w niedzielę palmową
Howgh!
Jestem właśnie w trakcie ogarniania nowego hostingu pod forum.
Będę m.in. robił zrzuty bazy (które blokują całą bazę przed innymi aplikacjami, więc wykładają forum) i inne brzydkie rzeczy, które mogą w rezultacie paprać możliwość korzystania z forum na okresy krótsze lub dłuższe.
W każdym razie wiedzcie, że ewentualne kwasy są jak najbardziej umyślne i przewidziane. Proszę więc nie marudzić że "forum nie działa". Mam nadzieję, że dziś zakończę testy i jak bogowie, Imperator i DNSy pozwolę, poniedziałek przywitamy z Forum Border Princes na nowym hostingu
Wasz Spaministrator
Jestem właśnie w trakcie ogarniania nowego hostingu pod forum.
Będę m.in. robił zrzuty bazy (które blokują całą bazę przed innymi aplikacjami, więc wykładają forum) i inne brzydkie rzeczy, które mogą w rezultacie paprać możliwość korzystania z forum na okresy krótsze lub dłuższe.
W każdym razie wiedzcie, że ewentualne kwasy są jak najbardziej umyślne i przewidziane. Proszę więc nie marudzić że "forum nie działa". Mam nadzieję, że dziś zakończę testy i jak bogowie, Imperator i DNSy pozwolę, poniedziałek przywitamy z Forum Border Princes na nowym hostingu
Wasz Spaministrator
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
bo po 3 miesiacach testow kaza placic.. to sie przenosimy..
Nie będę Ci mówił ile już kasy włożyłem w forum (mam nadzieję, że obecni reklamowani banerami nie dadzą ciała jak Czempioni), co do reszty - patrz niżej.TruePunk pisze:bo po 3 miesiacach testow kaza placic.. to sie przenosimy..
Co?Gobo pisze:ps. co tak czesto zmienimy hosty?
Jesteśmy na tym samym hoście od jesieni'06, tj. od wznowienia działalności BP.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
a wystarczyloby zeby szanowna liga zechciala laskawie zgodzodzic sie na posiadanie sponsora, i od razu znalazlaby sie i kasa na utrzymanie forum...ale po co, jeszcze nam przejma wladze nad swiatem
Nie trzeba. Naprawdę
Lidze myślę że też nie
Lidze myślę że też nie
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Nowy hosting odmówił pokazywania mojej mordy [którą teraz znów wstawiłam]
No, znikło kilka avków, tutoriale i fora klubowe.
Argh, trzeba się będzie przestawić na forum.wfb-pol.org...
Jakoś tak cholera dziwnie.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2008, o 21:22 przez Skavenblight, łącznie zmieniany 2 razy.
Tomash pisze: napisz w temacie o czkawce ze ironia losu osiagnela szczyty i po 5 minutach smigania ja stracilem (przez glupie DNSy) dostep do forum, wiec nawet nie moge podziwiac efektow swojej pracy
Tomash 20:14:05
ale ze bardzo ciekaw jestem czy poprawila sie wyraznie szybkosc itd.
co patrzałem to tutoriale z podarami się połączyły :]Skavenblight pisze:Nowy hosting odmówił pokazywania mojej mordy [którą teraz znów wstawiłam]
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Tomek opanowal bajzel - wszystko gra i buczy.
Dziekujemy za uwage i wsparcie
P.S. Avatary na deser, pewnie jutro
Dziekujemy za uwage i wsparcie
P.S. Avatary na deser, pewnie jutro
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
Ugh. Nareszcie znów na łonie forum
@Karlee: z mailami też powalczę, ale to już nie dzisiaj.
Co do avatarów - jeśli komuś wypadły, wrzucajcie od nowa. Nie wiem dlaczego, ale część mi "nie weszła" do archiwum, którym przenosiłem całość.
EDIT: chyba odzyskałem avatary, w ciągu 15 minut powinny powrócić
Podfora, tematy i rangi już powinny działać cacy, musiałem wyczyścić cache.
Ale ogólnie poszło lepiej i bardziej gładko niż myślałem. Tak się, kufa, robi przeniesienie forum - w pół dnia, a nie "dwa tygodnie"
Temat pozostanie przyklejony jeszcze przez jakiś dzień, bo pozostaje najważniejsze i fundamentalne pytanie:
Czy odczuwacie zauważalną zmianę w działaniu forum na lepsze, tj. szybsze?
Bo ja tak. Serwer w Amsterdamie (a nie dalekim Los Angeles), co powinno mocno wpłynąć na transfery. Wydajna i nieobciążona maszyna, dzięki czemu czas generowania dowolnej podstrony oscyluje w okolicach jednej sekundy, z reguły poniżej.
@Karlee: z mailami też powalczę, ale to już nie dzisiaj.
Co do avatarów - jeśli komuś wypadły, wrzucajcie od nowa. Nie wiem dlaczego, ale część mi "nie weszła" do archiwum, którym przenosiłem całość.
EDIT: chyba odzyskałem avatary, w ciągu 15 minut powinny powrócić
Podfora, tematy i rangi już powinny działać cacy, musiałem wyczyścić cache.
Ale ogólnie poszło lepiej i bardziej gładko niż myślałem. Tak się, kufa, robi przeniesienie forum - w pół dnia, a nie "dwa tygodnie"
Temat pozostanie przyklejony jeszcze przez jakiś dzień, bo pozostaje najważniejsze i fundamentalne pytanie:
Czy odczuwacie zauważalną zmianę w działaniu forum na lepsze, tj. szybsze?
Bo ja tak. Serwer w Amsterdamie (a nie dalekim Los Angeles), co powinno mocno wpłynąć na transfery. Wydajna i nieobciążona maszyna, dzięki czemu czas generowania dowolnej podstrony oscyluje w okolicach jednej sekundy, z reguły poniżej.