Gdzie dac sztandar ??
Moderator: Shino
@ KsuM
Już niedługo przetestuje
Już niedługo przetestuje
- Temple Guard
- Falubaz
Nie gram TK, ale muszę przyznać, że macie całkiem przyjemne magiczne sztandary. Podobają mi się szczególnie:
- Icon of the Sacred Eye (+1 to hit w pierwszej rundzie walki wręcz, choć akurat w Waszej armii za dużo to nie daje, bo macie niski WS i mało ataków, w niektórych innych armiach taki sztandar byłby morderczy);
- Mirage Standard (nie ma to jak ward/re-roll to hit od strzelania, sztandar szczególnie cenny w Waszej słabo opancerzonej armii). Nawiasem mówiąc nie wiem, czy lepiej mieć ward 5+ na wszystko, czy tak jak teraz, czyli ward od armat, katapult itd., a re-roll strzelania opartego na BS - co wolicie?;
- Icon of Rakaph (sztandar dający bardzo ciekawe możliwości, już go omówiliście powyżej).
- Icon of the Sacred Eye (+1 to hit w pierwszej rundzie walki wręcz, choć akurat w Waszej armii za dużo to nie daje, bo macie niski WS i mało ataków, w niektórych innych armiach taki sztandar byłby morderczy);
- Mirage Standard (nie ma to jak ward/re-roll to hit od strzelania, sztandar szczególnie cenny w Waszej słabo opancerzonej armii). Nawiasem mówiąc nie wiem, czy lepiej mieć ward 5+ na wszystko, czy tak jak teraz, czyli ward od armat, katapult itd., a re-roll strzelania opartego na BS - co wolicie?;
- Icon of Rakaph (sztandar dający bardzo ciekawe możliwości, już go omówiliście powyżej).
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Mirage standard jest całkiem, całkiem przeciwko armiom strzelającym- ale często to strata punktów.
Ja używam w armii na 2250- 3 sztandarów,mirage na rydwanach,undying na klocu 30 szkieli do walki i warbanner na wagonie kawalerii.
Taraz jeszcze zaczynam wrzucać bsb.Ale na razie to testy(i całkiem fajnie się sprawdza).
Taraz jeszcze zaczynam wrzucać bsb.Ale na razie to testy(i całkiem fajnie się sprawdza).
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Dzięki temu sztandarowi masz z reguły więcej ran niż te +1, no i strasznie to pomaga przy jakiś iron gutach czy cuś, bo dzięki tej szmacie z reguły w szarży wygrasz, przy war bannerze raczej jeden ogr więcej będzie oddawał, a to jest około 2 rany w plecy.ksuM pisze:Na chariotach czterech +1 do hita jest całkiem całkiem.
Ale i tak wolę warbannera.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
kurcze odein - jak prawdziwa mumia wskrzeszasz tematy ...
Bez przesady, raptem 3 miesiące to żadna nekromancja, zwłaszcza biorąc po uwagę ruch w naszym przyczółku
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
war banner jest dobry w wagonie kawaleri, ale tylko do dokładania do cr.
No niewątpliwie przy wskrzeszaniu się średnio sprawdzaSzymek pisze:war banner jest dobry w wagonie kawaleri, ale tylko do dokładania do cr.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Przede wszystkim za pomocą sztandaru IoR można tomb guardami wykonać ruch 10 cali + ruch w fazie magii. Spieszę z wytłumaczeniem jak. Najpierw robi się reforma na początku tury (żaden model nie może przejść więcej niż 8 cali) w długą parówę, a następnie rozszerza się szereg za połowę ruchu o do pięciu modeli po czym przechodzi jeszcze 2 cale. Tych, którzy się nie zgadzają z tym zastosowaniem sztandaru odsyłam do podręcznika głównego i rozdziału o ruchu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
nie masz racji.tymon69 pisze:Przede wszystkim za pomocą sztandaru IoR można tomb guardami wykonać ruch 10 cali + ruch w fazie magii. Spieszę z wytłumaczeniem jak. Najpierw robi się reforma na początku tury (żaden model nie może przejść więcej niż 8 cali) w długą parówę, a następnie rozszerza się szereg za połowę ruchu o do pięciu modeli po czym przechodzi jeszcze 2 cale. Tych, którzy się nie zgadzają z tym zastosowaniem sztandaru odsyłam do podręcznika głównego i rozdziału o ruchu.
Pozdrawiam
spiesze z wytlumaczeniem czytaj faqi
pozdrawiam
Shino pisze:nie masz racji.tymon69 pisze:Przede wszystkim za pomocą sztandaru IoR można tomb guardami wykonać ruch 10 cali + ruch w fazie magii. Spieszę z wytłumaczeniem jak. Najpierw robi się reforma na początku tury (żaden model nie może przejść więcej niż 8 cali) w długą parówę, a następnie rozszerza się szereg za połowę ruchu o do pięciu modeli po czym przechodzi jeszcze 2 cale. Tych, którzy się nie zgadzają z tym zastosowaniem sztandaru odsyłam do podręcznika głównego i rozdziału o ruchu.
Pozdrawiam
spiesze z wytlumaczeniem czytaj faqi
pozdrawiam
zaplułem monitor
też pozdrawiam