2500 DE, ze SW7

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

2500 DE, ze SW7

Post autor: KrzysiekW »

Na Nowej Gildii Zafael pisze: kolega czlowiek-armia - musi sie jeszcze duzo nauczyc, co nie zmienia faktu ze ma ciekawe niesztampowe rozpiski.
Więc pozwalam sobie opublikować jedną z jego armii.
Taką armią Paweł grał na Silesian Wars VII:

Highborn @ 578 Pts General
Repeating Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Gauntlet of Power, Mystic Shield of Light
Black Dragon

Noble @ 196 Pts
Lance; Repeating Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Heart-stone of Darkness
Dark Pegasus

Noble @ 156 Pts
Cold One, Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; BSB: War Banner

11 Cold One Knights @ 409 Pts
FCG, Banner of Murder

2 x Cold One Chariot @ 214 Pts
Spear; Repeater Crossbow

4 x Reaper Bolt Thrower @ 200 Pts

6 Shades @ 96 Pts, w tym champion
Repeating Crossbow

7 Harpies @ 91 Pts

3 x 5 Dark Riders @ 120 Pts
Spear; Repeating Crossbow; Light Armour

Casting Pool: 2 Dispel Pool: 2
Models in Army: 58

Kilka słów o autorze armii.
Przydomek "Człowiek - armia" wywalczył sobie na gliwickim Bibliothecariusie, gdzie jako jedyny prowadził do walki 2 armie: DE i skavenów. W obu miał po assasinie...
Paweł to kolejny z klimaciarzy. :)
Gra już kilka lat, ale rzadko kiedy wygrywa. Sam o sobie mówi - "jestem bardziej kolekcjonerem niż graczem" (jego armia to 13.000+ DE pomalowanych na ... fioletowo. Paweł lubi drowy :) ). Ale w sumie chętnie jeździ na turnieje. Dlatego bardzo mnie ucieszył jego wynik na SW 7. Przeciwnicy: krasnoludy (jak napisał Truepunk: Chyba najbardziej wymaksowana rozpiska turnieju: kowadlo, 2xorganki, 2x katapulta) - zwycięstwo bodaj 12:8, potem co prawda dostał masakrę od nowego Imperium, na koniec HE i 4 magów - wynik chyba 16:4.

Pozdrawiam,
Krzysiek

Fojtolator
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fojtolator »

krasnoludy (jak napisał Truepunk: Chyba najbardziej wymaksowana rozpiska turnieju: kowadlo, 2xorganki, 2x katapulta) - zwycięstwo bodaj 12:8
sory ale w zasadzie wygral tylko przez rzuty-juz mialem na widelcu smoka i coldy i ironi terroru nie zdali :?
nie wspomne o 4 big hitach na bolt throwerach i czterech jednynkach na ranienie

a szczytem bezczelnosci bylo zdjecie z jednego bolta mi maszyny (rzucil na 4 kosci trzy 6 na zranienie)

jak dla mnie rozpa badziewna-11 coldow to spora przesada

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Fojtlator - rzuty to element gry. Ogólnie za bezczleność uważam wystawienie na takim turnieju jak SW7 takiej rospiski - jak widać i tak umiejętnosci okazały się najważniejsze.

A rospa Pawłą b. mi sie podoba - dostosowana do SW7, widziałem jak grał w ostatniej bitwie stół obok - co jak co ale widać ze doświadczenie w grze ma :)

Pozdro

Fojtolator

tylko ze nikt nie wspomnial o reszcie rozpy-np. 10 longbeardow rangerow z rzucanymi toporkami albo ironi ktorych prawie nikt nie uzywa, oath stone tez rzadko widze

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Tyle że ironi mogą jak o tako zastapić hamki - jeśli coś dojeżdza przy 2 organach i kowadle i zapewne komplecie maszynek..... A rangersi nie są tacy źli. Oath stone - nikt nie kazał przecież bezsensownie punktów wyrzucąc...
Chodziło o to by sie inaczej grał oz przeciwnikiem niz zazwyczaj...

Pozdro

Fojtolator

hmm
no coz
gralem inaczej niz zazwyczaj i to sporo
hamki tez byly gdyby co :wink:

a oath stone wbrew pozorom mi sie na turnieju sprawdzil
rangerzy troche mniej ale i tak fajnie sie nimi gralo:)

chodzi mi o to ze "Czlowiek Armia mial ogromnego farta przede wszystkim w losowaniu-mial zero obrony magicznej i wszystko ma conajmniej 7 mva-idealnie na krasie trafil :wink:

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Fajna, może jakby rozbić te CO na np. 6 i 5tkę trochę by rozpiska zyskała. W celu zwolnienia slota special pozbyć się np. scoutów? Oczywiście IMO :)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Mało jednostek jak na 2500.
A jedyny klimat (osobliwość) to 11 COK. Reszta w normie - smok+ 4 RBT i DR do zapchania corów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

To ja tak szybko.
@Fojtolator - nie było moim celem jakieś piętnowanie Twojej rozpiski, czy coś w tym guście. Jeśli poczułeś się tym urażony, to przepraszam. A że Paweł miał farta że trafił na Ciebie to już inna sprawa. Ja miałem pecha, bo trafiłem na Bretonię... ;) Potem trafił na HE z 4 magami i mimo braku obrony magicznej dał sobie rady. A rzuty - jak napisał Daro - to element tej gry. Farta tez trza mieć! :)

@Daro - dziękuję za opinię. Cieszy nie głos człowieka, który widział poczynania "Człowieka - armi" na żywo. :)

@Jankiel - obawiam się, że w przypadku Pawła DR nie służyli stricte do zapchania corów. Chciał mieć szybką armię (poza RBT oczywiście) i taką wizję realizował. On naprawdę tak gra. Na turniejach bywa rzadko (był ze 3 razy, ale jak już może się wybrać to bardzo chętnie), "forumów" prawie nie czyta. Gram z nim (przeciwko niemu ;) ) tak długo, że mogę to stwierdzić z całą odpowiedzialnością.
Mało jednostek - też mu to pisałem. Ale chciał zagrać taką armią i zagrał, do tego z całkiem niezłym efektem.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Fojtolator pisze:
jak dla mnie rozpa badziewna-11 coldow to spora przesada
dlaczego? Moze to i drogie ale ma kopa i to sporego, a chyba na tych turniejach o to chodzi, coś orginalnego (nie wiem czy tak jest ale wnioskując z rozmwoy tak) Dałbym tylko na BSB sztandar co dodaje po ataku w szarzy chyba, wtedy to chłopaki mają kopa :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Anonim
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Anonim »

A nie lepiej na te punkty było by wrzucić 3 szóstek CoK, mogło by być skuteczniejsze imo, no i zamiast noble wstawic jeszcze jedna magiczke ze skrolami... mogło by byc bezpieczniej i dawać większe szanse na zwycięstwo przeciwko armiom def. Co o tym sądzicie ??

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Anonim pisze:A nie lepiej na te punkty było by wrzucić 3 szóstek CoK, mogło by być skuteczniejsze imo, no i zamiast noble wstawic jeszcze jedna magiczke ze skrolami... mogło by byc bezpieczniej i dawać większe szanse na zwycięstwo przeciwko armiom def. Co o tym sądzicie ??
wcale nie lepiej
zagadka specjalnie dla ciebie-ile slotow special mozna miec na 2500pkt?

Anonim
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Anonim »

Coś kosztem czegoś... coś trzeba by było wyrzucić rydwany no i shadow...
a no faktycznie... mój błąd przeoczyłem jakoś :P

ODPOWIEDZ