o zasadach VC - czyli nowa edycja i zmiany z tym związane
Moderator: misha
Mam pare pytań:
1. Czy wampir z mocą Flying Horror może dołączyć do Fell Batów/Bat swarmów?
2. Czy wampir bez tej mocy może dołączyć do Fell Batów/Bat swarmów? (raczej nie ale...)
3. Czy wampir na Hellsteedzie może dołączyć do Fell Batów/Bat Swarmów?
4. Czy wampir może w tej edycji dołączyć do Dire Wolves?
5. Czy wampir z mocą Spectral Form może dołączyć do Cairn Wrights/Spirit Hosts?
6. Czy ograniczenia ilości modeli w unitach (Unit size: Fell Bats 3-10, Bat Swarm 3-10) dotyczą także maksymalnej ilości modeli jaką możemy mieć po dowskrzeszaniu? (pomysł kolegi, by było takie ograniczenie)
Proszę o odpowiedzi z odnośnikami
Jeśli uważacie, że istnieje taka potrzeba, to proszę o podanie str w RB albo AB.
2. Czy wampir bez tej mocy może dołączyć do Fell Batów/Bat swarmów? (raczej nie ale...)
4. Czy wampir może w tej edycji dołączyć do Dire Wolves?
5. Czy wampir z mocą Spectral Form może dołączyć do Cairn Wrights/Spirit Hosts?
6. Czy ograniczenia ilości modeli w unitach (Unit size: Fell Bats 3-10, Bat Swarm 3-10) dotyczą także maksymalnej ilości modeli jaką możemy mieć po dowskrzeszaniu? (pomysł kolegi, by było takie ograniczenie)
Proszę o odpowiedzi z odnośnikami
Jeśli uważacie, że istnieje taka potrzeba, to proszę o podanie str w RB albo AB.
@Fedek
Masz racje. na swoja obrone ma tylko to, ze poprzednia wersja uscislen pozwalala zabijac czolg z hand of dust.
@Izwor
4. tak, moze. dire wolf to normalny oddzial fast cavalery,
5. tak,mozna. opis eterykow s 48 armybooka
6. hmm ciezko znalezc jakies argumenty za czy przeciw o0
pozdrawaim
Furion
Masz racje. na swoja obrone ma tylko to, ze poprzednia wersja uscislen pozwalala zabijac czolg z hand of dust.
@Izwor
4. tak, moze. dire wolf to normalny oddzial fast cavalery,
5. tak,mozna. opis eterykow s 48 armybooka
6. hmm ciezko znalezc jakies argumenty za czy przeciw o0
pozdrawaim
Furion
A ja znajde argument przeciw: jesli ograniczenie 3-10 mialoby ograniczac w gore, to czemu mialoby nie ograniczac w dol ? O co mi chodzi: jesli mozna byloby miec oddzial tylko o wielkosci 3-10, to znaczy ze nie moze zginac zaden Fell Bat bo byloby mniej niz 3 A to juz totalna glupota.Izwor pisze:Mam pare pytań:
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Nie, nie można dołaczać do latających unitów.Izwor pisze:Mam pare pytań:
Konny na pewno. Z lycni albo z lataniem - IMO tak, ale można by się kłócić.4. Czy wampir może w tej edycji dołączyć do Dire Wolves?
Tylko do nich może dołączyć.5. Czy wampir z mocą Spectral Form może dołączyć do Cairn Wrights/Spirit Hosts?
Nie ma takiego limitu.6. Czy ograniczenia ilości modeli w unitach (Unit size: Fell Bats 3-10, Bat Swarm 3-10) dotyczą także maksymalnej ilości modeli jaką możemy mieć po dowskrzeszaniu? (pomysł kolegi, by było takie ograniczenie)
Dziękuję wszystkim za wyczerpującą odpowiedź
Szkoda, że wampir nie może dołączyć do flying units... W RB jest to wyraźnie napisane :/ (właśnie znalazłem)
Szkoda, że wampir nie może dołączyć do flying units... W RB jest to wyraźnie napisane :/ (właśnie znalazłem)
Ja mam pytanie odnośnie zbroi nocny całun. W polskim Army Booku stoi że:"Modele które chcą zaatakować właściciela Calunu, tracą wszystkie premie z szarży, tracą ASF (jeżeli jej podlegają) a ich I zredukowana do 1.
Więc moje pytanie brzmi czy skoro tracą all premie z szarży to nie liczą się impact hity chociażby z rydwanów, i czy w takim razie bretońska jazda w formacji lancy nie dostaje ataków z tylnich szeregów??
Więc moje pytanie brzmi czy skoro tracą all premie z szarży to nie liczą się impact hity chociażby z rydwanów, i czy w takim razie bretońska jazda w formacji lancy nie dostaje ataków z tylnich szeregów??
Blood drinker przywraca ranę wampirowi lub oddziałowi w którym jest, nieważne czy to Blood Knights czy szkielety.
Drakhenhof Bannere działa jak każdy sztandar magiczny - nie mozesz brać innych przedmiotów magicznych ale Vampire Powers tak.
Drakhenhof Bannere działa jak każdy sztandar magiczny - nie mozesz brać innych przedmiotów magicznych ale Vampire Powers tak.