Taka rozpe se wymyslilem ze smiesznym wight kingiem:
1 Vampire Lord @ 450 Pts
Magic Level 3; Necromancy
The Arkayne: Master of the Black Arts [50]
The Arkayne: Dark Acolyte [30]
The Master: Summon Creatures of the Night [15]
The Gem of Blood [25]
Dispel Scroll [25]
Helm of Commandment [30]
Biting Blade [5]
Black Periapt [15]
1 Vampire @ 295 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 1
the master : lord of the dead [15]
The Drakenhof Banner [125]
1 Vampire @ 203 Pts
Magic Level 1; Great Weapon; Heavy armour
The Martialle: Avatar of Death [20]
Enchanted Shield [10]
Dispel Scroll [25]
Balefire Spike [10]
Nightmare
1 * Wight King @ 125 Pts
Heavy armour; Shield
Black Axe of Krell [50]
12 Crypt Ghouls @ 96 Pts
15 Skeleton Warriors @ 157 Pts
Light Armour; Shield; FCG
War Banner [25]
10 Skeleton Warriors @ 100 Pts
Light Armour; Shield; FCG
5 dire wolves @ 40
20 Grave Guard @ 305 Pts
Heavy Armour; Shield; FCG
Royal Standard of Strigos [35]
3 Fell Bats @ 60 Pts
3 Fell Bats @ 60 Pts
1 Varghulf @ 175 Pts
Bestial Fury [0]
1 Varghulf @ 175 Pts
Bestial Fury [0]
Casting Pool: 12
Dispel Pool: 6
Total Army Cost: 2249
Jak sądzicie, idzie tym zagrac? Szkoda troche, że ten axe moze tylko wight king nosic, bo bylaby to fajna opcja dla wampira.
VC 2250
Obraziłeś wight kinga, który jest świetnym herosem więc nikt nie skomentuje!
.
Topór mi się nie podona.. D3 woundy kosztuje 50p a ta armia notorycznie nie ma na coś punktów. Już bym wolał za to kolejną 5 wilków. Rozpiską oczywiście się da pograś kutecznie, jedynie nie jestem przekonany do tak małych kolcków corowej piechoty - nie ma kiedy w fazie magii jej dożywiać o czym się przekonasz w trakcie testów (kilka kości w baty, popychaczki i pocisk/klątwe i po fazy magii). Najlepiej albo wystawić ja jako 10 do wsparcia albo 20 do walki.
Hazardem jest wystawianie tak drogiego BsB jedynie z regenracją. Wróże mu szybką i bolesną śmierć oraz 395p dla przeciwnika. Do dźwigania Drakhenhof Banner jest stworzony "śmieszny" wight king z AS 2+, T5, W3.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Topór mi się nie podona.. D3 woundy kosztuje 50p a ta armia notorycznie nie ma na coś punktów. Już bym wolał za to kolejną 5 wilków. Rozpiską oczywiście się da pograś kutecznie, jedynie nie jestem przekonany do tak małych kolcków corowej piechoty - nie ma kiedy w fazie magii jej dożywiać o czym się przekonasz w trakcie testów (kilka kości w baty, popychaczki i pocisk/klątwe i po fazy magii). Najlepiej albo wystawić ja jako 10 do wsparcia albo 20 do walki.
Hazardem jest wystawianie tak drogiego BsB jedynie z regenracją. Wróże mu szybką i bolesną śmierć oraz 395p dla przeciwnika. Do dźwigania Drakhenhof Banner jest stworzony "śmieszny" wight king z AS 2+, T5, W3.