Co daje radę a co nie?
Moderator: esgaroth
- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
The size
of the regiment may be increased at the cost of 10 points per
model, up to a maximum unit size of 30.
To oznacza ze można wystawić maksymalnie regiment złożony ze 30 chłopa i jak kogoś ubijemy to będzie 31 , czy jeśli mamy już 30 i ubijemy jeszcze paru to i tak już wiecej nie bedzie ??
of the regiment may be increased at the cost of 10 points per
model, up to a maximum unit size of 30.
To oznacza ze można wystawić maksymalnie regiment złożony ze 30 chłopa i jak kogoś ubijemy to będzie 31 , czy jeśli mamy już 30 i ubijemy jeszcze paru to i tak już wiecej nie bedzie ??
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
dokładnie mam takie samo zdanie na ten temat jak Gobo. Dowskrzeszać możesz sobie ile chcesz.
Nosze się z zamiarem wystawienia tej dednsostki, ale piekielkie drogo wychodzi i pkt i pieniądzach, a do tego trudno ją dostać
Nosze się z zamiarem wystawienia tej dednsostki, ale piekielkie drogo wychodzi i pkt i pieniądzach, a do tego trudno ją dostać

putoa alasti avantoon! 

- Wiewior-lbn
- Chuck Norris
Co prawda nie czytałem historii tej jednostki (jak ktoś ma linka do niej to proszę o niego) ale, z dogsami jest tak że jeśli jesteś dobrym modelarzem to przysłowie 'z gówna bata nie ukręcisz' traci sens.
Wystarczy kupić nawet 1 box staro edycyjnych szkieletów, poprosić dobrych koleszków z klubu o jakiś pozostałe części (ewentualnie na turnieju jak wkurzy przeciwnik i gdy nie patrzy to jego figsom pourywać
) i jest naprawdę wspaniała przeklęta kompania . Można wszystkie figsy tam wkleić , ja nawet wpadłem na pomysł żeby odkupić jednego goblina (czy w boksie na piechote czy też w kawalerii jest część z rozszerzonymi nogami ) i nowego dire wolfa do niego przykleić . Wiem że to był by konny model a nie piechota ale można go wkleić na 2skleione podstawki pod piechotę i będziemy mieli model o us 2 w dodatku bardzo klimatyczny. Taki goblin na wilku który dopiero się rozkłada
Jak któryś z przeciwników będzie się sapał to znaczy ze bez patrzenia w rozpiskę można stwierdzić powergejmerstwo a nie klimaciarstwo .
Jak byśmy chcieli szkielet orka to wystarczy przedłużyć z green stafu kości długie (kończyny) i ogolić głowę orka z uszu i innych zbędnych elementów (wydłubać oczy i takie tam) , pomalować na kolor kości i już mamy zajebistego szkieleta , sam tak robiłem kościane hełmy z głów beast herdów(wychodziło naprawdę dobrze)
Niech bóg was błogosławi
Wiewiór
Wystarczy kupić nawet 1 box staro edycyjnych szkieletów, poprosić dobrych koleszków z klubu o jakiś pozostałe części (ewentualnie na turnieju jak wkurzy przeciwnik i gdy nie patrzy to jego figsom pourywać

Jak któryś z przeciwników będzie się sapał to znaczy ze bez patrzenia w rozpiskę można stwierdzić powergejmerstwo a nie klimaciarstwo .
Jak byśmy chcieli szkielet orka to wystarczy przedłużyć z green stafu kości długie (kończyny) i ogolić głowę orka z uszu i innych zbędnych elementów (wydłubać oczy i takie tam) , pomalować na kolor kości i już mamy zajebistego szkieleta , sam tak robiłem kościane hełmy z głów beast herdów(wychodziło naprawdę dobrze)
Niech bóg was błogosławi
Wiewiór
poradnik wiewiora bardzo dobry...z reszta zawiera rozwiniecie mojej wypowiedzi ;] ...fajnei tez musza wyglada ironi zrobieni na szkielki... musze usiasc nad moja kompania...troche GS-u...jakies dziwne modele i bedzie nice ;] ...jak sie zbiore (miedzy malowaniem brety i WH do mordki) to wrzuce fotki ;]
Może się powtarzam ale to są "moje" jednostki nie wszystkie które lubię ale generalnie kilka z nich... wybrałem 5
1. mnie nie zawiedli NIGDY Maneaterzy w heavy armour i z cathayan longsword... idealna jednostka do potstrzymywania na kilka tur jednostek wroga... a oprócz tego potrafi ładnie przyrzezać : ) także maneaterzy są git
2. lekka jazda (spiry i tarcze) potrafi naprawdę duużo... zajmowanie ćwiartek, niszczenie jedn strzelających maszynek... a jak przyszarżuje i będzie mieć szczęście to może przegonić np. kilka pegazów itp. dla nich też +
3.Mengile... poprostu czad... fakt że drodzy ale... (can never persue but bet+100 vp for every enemy unit they break or wipe out) 3 takie nieszcześliwe jednostki i koszt mengili wychodzi bliski zera, dobre staty, skirmish, scouts, poisonet attack, repeater crossbow, Ld9 standard
, minusy do trafienia no wiadomo o co chodzi... mam wymieniać dalej?.... kolejny duży + dla nich...
4.Marksmen of Miragliano wiadomo dlaczego...
5.lubię norsemenów może bardziej kolekcjonerko bo archiwalni norsemeni gw są bomba ale też za ich frenzy... nie lubie ich za słabą Ld i Sv mogliby mieć lepszy, aaaaa i lubię ich też za to że są jedną z nielicznych jednostek piechoty w DoW
Dziękuję za uwagę
1. mnie nie zawiedli NIGDY Maneaterzy w heavy armour i z cathayan longsword... idealna jednostka do potstrzymywania na kilka tur jednostek wroga... a oprócz tego potrafi ładnie przyrzezać : ) także maneaterzy są git
2. lekka jazda (spiry i tarcze) potrafi naprawdę duużo... zajmowanie ćwiartek, niszczenie jedn strzelających maszynek... a jak przyszarżuje i będzie mieć szczęście to może przegonić np. kilka pegazów itp. dla nich też +
3.Mengile... poprostu czad... fakt że drodzy ale... (can never persue but bet+100 vp for every enemy unit they break or wipe out) 3 takie nieszcześliwe jednostki i koszt mengili wychodzi bliski zera, dobre staty, skirmish, scouts, poisonet attack, repeater crossbow, Ld9 standard

4.Marksmen of Miragliano wiadomo dlaczego...
5.lubię norsemenów może bardziej kolekcjonerko bo archiwalni norsemeni gw są bomba ale też za ich frenzy... nie lubie ich za słabą Ld i Sv mogliby mieć lepszy, aaaaa i lubię ich też za to że są jedną z nielicznych jednostek piechoty w DoW
Dziękuję za uwagę

kokesz popatrz troche do "army booka" Dogsów piechoty rankowej oprócz pikinierów nie ma w corach reszta piechoty czyli norsmeni, halfingi, krasie itp są w specjalach, kuszników chyba do raknowej piechoty nie zaliczysz a o duelistach (choć fajni) nie ma co wspominać!
e tam, narzekacie... piechota jest git ;] jak sie nie gra na ograch to ujdzie ;] na 2k masz 4 sloty...ja wystawiam 2x20 norsow z 2-rakami i 24 bodyguardow ;] ...i 1 wolny slot...mysle o 12 kusznikach dwarfickich ;D a w core...kusznicy i pikimeni ;] ...najlepiej rorowcy ;]
to chyba jest jednoznacznelubię ich też za to że są jedną z nielicznych jednostek piechoty w DoW

No jak dla mnie wyglądaja uderzajaco podobnie, ale myślałem tak sobie by kupić pudełeczko rycerzy imperialnych i mieć w ten sposób właśnie volandów, do tego freecompanies/swordsmen na duelistów(wiadomo od wyposażenia) do tego maneaterków i armatki, tudzież jakoś szukać na necie na truesayera, a wypożyczyć 3 spawny qmpla na żyjątka z rare.
Tak ogólnie, to jak u was w mieście gra się na te dodatkowe przedmioty z włoskiej kampani? No prócz może piki która jest mocno wygięta (teoretycznie może ją konny kolo brać?zasad pik nie mogę znaleźć...)
Tak ogólnie, to jak u was w mieście gra się na te dodatkowe przedmioty z włoskiej kampani? No prócz może piki która jest mocno wygięta (teoretycznie może ją konny kolo brać?zasad pik nie mogę znaleźć...)