nadszedł czas wojny z Chaosem, zadawnione urazy zostały skryte i dwa starożytne ludy wystawiaja wspólną armie do wojny.
Siły Synów Ulthuanu:
Commander 180
-generał
-Dragon Armour, lanca
-great eagle
-reaver bow
-enchanted shield
-pure of heart
20x Spearelves 270
-fcg
-war banner
5x Silver helms 115
-heavy armour, shield
5x Silver helms 115
-heavy armour, shield
5x Silver helms 115
-heavy armour, shield
5x Silver helms 115
-heavy armour, shield
2x tiranoc Chariots 170
2x tiranoc Chariots 170
2x Great Ealges 100
Równe 1350
Krasnoludzki Throng:
Runesmith 151
-shield, great weapon
-general
-2xspellbreaker
-master rune of challange
Thane 145
-BSB
-strollaz's rune
10xThunderers 150
-shield
19xWarriors 196
-fcg
-shield
19x Longbeards 283
-fcg
-Rune of Courage
14xTroll Slayers 154
1xBolt Thrower 65
-inżynier
-rune of burning
1xBolt Thrower 85
-inżynier
-penetrating
1xOrganki 120
taki ofesn na maksa z piechtą, 3 mocne klocki plus slayerzy do trzymania. Kwaleira na flanki, aby w krasnoludki nam nic nie wjechało nie powołanego. rydwany wraz z piechotą. W 1 swej turze jestem wszystkim na 24 calu więc zle nie jest. Kwaleria wyrpacowuje sytuacje i potem dochodza krasnoludy
Szlachetne Elfy wraz z Krasnoludami 2x1350
Szlachetne Elfy wraz z Krasnoludami 2x1350
Ostatnio zmieniony 26 sty 2007, o 19:58 przez Kosa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- "Nie jestem powergamerem"
musza miec niezlego powera w walce14xDragon Slayers 154
oczywisćie, że troll slayers
niedopatrzenie, juz zmieniam
BSB jest tylko do popchnięcia krasi, aby dotrzymały pola. Muzycy? to aż 42pkt. nauczyłem sie grać bez nich, coprawda są fajni ale co uciąć? Myslałem aby generała u HE dac na konika z Lion Guardem to by stykneło punktów. Co do krasi, ale po co mi te 2 oklepane klopy? Ja chce miec piechote i napierać a nie stać i strzelać. Teraz krasie to moga zrobic dzieki kawie hajelfickiej.
Fajne,nawet bardzo,ja też kiedyś myślałem nad sojuszami He i krasi,mne to by wyglądało coś w stylu 2 magów,2 bolce,10 łóków 5 polsilverów,5 drag z sorcery 2 rydwany,a u krasnoludów to ze 2 kloce,10 tundów,bsb,gienek z chellengem,ze 2 balisty,klopa organy(jak wlezie wszystko)
Bym zagrał defensywnie,jakby coś zaszarżowało wysunięte klocki to by się zatrzymało i dostałoby od boku 5 kavy lub rydwan jako kontre
Bym zagrał defensywnie,jakby coś zaszarżowało wysunięte klocki to by się zatrzymało i dostałoby od boku 5 kavy lub rydwan jako kontre
mysąłem tez nad głębokim defensem, ale nie, jednak nie to. Wszystkiego mało, jakieś strzepki a tak to mam 4 oddizały pichoty, każdy zdolny utrzymać wiele w cholere jazdy, rydwany. Dużo tego jest. Nawet myśle czy by nie wywalić organek i wstawic jakoś żyrka
to wąłsnie był Jędrusiowy zamysł ale, nie dam rady :/ grałem tym raz i tak fajnie mi się grało jak piechota krasnoludzka wpadła w środek pola i przeważyła szale zwyciestwa, bądz jak rydwan pzrobiłtaka wyrwe w oddizałach wroga, że hej. Przeciwko sojuszowi DE i WE próbowana, ogólnie to rzeż to zrobiło nawet pomimo mych sporych błędów, krasiami 1 raz w życiu grałem :]