Ulubiona jednostka

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Hmmm, dla mnie najfajniejszą jednostką też są Wardancerzy. Piękne modele (jeszcze te z Mail Ordera :D), uniwersalność, mocna siła uderzeniowa. Coś wspaniałego :P

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Driada nie trzyma klimatu w takim stopniu jak WD i mam tu na myśli już nawet nie figsy, czy fabułę, bo forest spirits to fajny pomysł, lecz o mechanikę, WD są tacy...poetyccy - te killing blowy odcinające tanecznym krokiem głowy niewinnych wampirów, te 22 ataki w niczego niespodziewający się szereg orków, albo regeneracja przeciw wariatowi na gryfie. Można się pobawić. A co do siły w graniu, to szkoda, że ich broń na stałe nie dodaje +1 do siły ;-)
A'propos takiego bezczelnego narzekania (bo przy sile WE niemal każde narzekanie jest bezczelne, chociaż ta magia :lol2: ) to ostatnio kumpel stwierdził, że Treeman jest słabawy bo nie może zrobić stand and shoota :D
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

heehe. Treeman jest tragiczny, regiment gobosów go utłucze ;)

A on wogóle może strzelać?! :shock:

Awatar użytkownika
Deadwit
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Deadwit »

max1 pisze:A on wogóle może strzelać?! :shock:
O Strangle-root Attack nie słyszałeś?

Awatar użytkownika
00dexter
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: 00dexter »

na 6" cali artyelryjska rzucasz i tyle hitow z S4 jeslli wypadnie Misfire to nic a jesli dodatkowo jestes iles cali od lasu(nie pamietam) to z S5

Awatar użytkownika
Wood Elf
Wałkarz

Post autor: Wood Elf »

lool :P nie ma to jak nie wiedziec ze treeman strzela :P Czasem można wymiatać ;P rzuciłem 10 na altyleryjskiej ... s 4 kolega nie pozdawał savey'ów i kupka :) ale ta zasada to jest tak cyt. "Wyznacz jedną ednostkę w odległości do 6 "=cel nie musi znajdowaćsie w polu widzenia Drzewca,lecz stosuje się wszystkie pozostałe ograniczenia,co do wyznaczania celu strzłu.Jednostka odnosi liczbę trafień 4 (o sile 5 jeśli cel znajduje się choćby częściowo w terenie leśnym).W przypadku niewypału nic sie nie dzieje.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

na dobrąsprawę niema w Łud elfach jednostki której nieda się nielubić...wszystko jest wypasione nawet plewny orzełek ;P bądź co bądź to jest 50 pkt jedzace maszyny latające i mówiące flee....najładniejsze modele mają Waywatcherzy...mnie osobiście wildzi się niepodobają wiec robię sam konwersję i to jest chyba jedyny zgrzyt odnośnie modeli...z hawkami jest jeszcze problem bo ten cieniutki plastik jest za słaby... :cry: wszystkie się połamały i czekają aż je naprawię...

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Aaaa, to wiedziałem, że strzela, ale takie strzelanie, to jak dla mnie nie strzelanie:)

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

Orzełki wcale nie są plewne, tylko trzeba je mieć po co i umieć wykorzystać. Np. nie ma nic lepszego, jak kosztujący 50 punnktów orzełek, wyciągający w 1. turze fanoli z klocka nocników :wink:
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

Qbas pisze:Orzełki wcale nie są plewne, tylko trzeba je mieć po co i umieć wykorzystać. Np. nie ma nic lepszego, jak kosztujący 50 punnktów orzełek, wyciągający w 1. turze fanoli z klocka nocników :wink:
waye albo fast w las :D przynajmniej nie zginą jak gość wyrzuci to 8 lub więcej

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

Uważasz, że 6 Wayów albo 5 GR przetrzyma atak 2 fanoli :?

dobry jesteś :wink:...
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

przetrzymają nawet 3 :D tylko trzeba je dobrze ustawić - fanole nie mogą wchodzić na żaden teren - nawet na górkę

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Qbas pisze:Orzełki wcale nie są plewne, tylko trzeba je mieć po co i umieć wykorzystać. Np. nie ma nic lepszego, jak kosztujący 50 punnktów orzełek, wyciągający w 1. turze fanoli z klocka nocników :wink:
O tak - na orasy niemal obowiązkowy :D Piszę niemal bo z brokułem radzą sobie dosyć słabo, więc może wygrać rywalizację. I tak w fun grach polecam armię na 4 orłach :wink:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Ja też lubię ich. Wogóle lubie te nasze "plewne" jednostki. Treekiny, gr, wh tylko etenrali nigdy nie testowalem :)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Mam 10 i testowałem ze dwa-trzy razy - IMHO do niczego.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

:( A tak mi się podobają :)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

No bo są ładni :) Znaczy wiesz - zasadniczo możesz znaleźć dla nich zastosowanie idąc do frontalnego starcia na szeregi, sztandary, złamania, ale...po co? Gdybyśmy chcieli tak grać to kupowalibyśmy inne armie ;-)
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
s!k0r
Wałkarz

Post autor: s!k0r »

No właśnie. Nie są zupełnie plewni, ale przy takim kontraście innych jednostek wypadają słabo co najmniej...

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Muszę ich sproxować, bo w sumie nie wydają się tacy słabi.
10 takich w 2 rzędach - pierwszy rząd ma po dwa ataki to 10 i za drugi 5 czyli 15, z ws 5 raczej na 3+ trafiają, więc wchodzi dyszka, przy sile 3 i t 3 u przeciwnika to 5, liczymy, że przeciwnik obroni 1 do 2. Pada 3-4, a tak pomijając staty to zabijają 2-6 ;)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

No tak - do kloców lepsi są WD, do maszyn WR, do strzału GG itd. Niby spoko, ale zawsze gorsi, prawie jak Adaś Miauczyński :-)

-edit-
Oki atakujesz 15 ataków, wchodzi 10, rani 3, spada 1-2. WD na tych samych hipotetycznych stworków (WS4, T4, Sv4+):
21 ataków wchodzi 16, rani 8, spada 5-6.
I dalej bierzemy gorszą opcję - przy eternalach odda 4, przy WD nikt. Niech trafi 2 a zrani jeden. Spada jeden Eternal.
WD wygrywają za 5, eternale remisują. Mają +3 za szeregi, +1 za outnumber (dajmy na to) i +1 za sztandar. Razem +5. Jeśli przeciwnik ma to samo to przegrywa za 1, lub wygrywa za tyleż, jeśli to jego jest więcej. Do WD może przy wszystkim dobić do remisu, a stracił 5 modeli. Koszt:
20 eternali ze sztandarem i muzykiem 258pts
7 warancerów z muzykiem 133pts

Zaszarżowani: są w przysłowiowej dupie, a WD mają albo ASF lub regeneracje. Naprawdę nie ma sensu rozważać eternali...
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

ODPOWIEDZ